Når praksis slår teori

Tilgiv mig et indforstået og ganske kort blogindlæg. Oven på et par dage med masser af debatter med (for de flestes vedkommende) saglige mennesker om, hvad reklame og markedsføring er på internettet – og især om at internettet ikke er spor forskelligt fra resten af verden, sidder jeg og runder af. Det er jeg nødt til, for de seneste dage har givet så mange nye kunder, der allerede har indgået aftaler med os, at jeg må nedprioritere min deltagelse i de debatter. Og så var det, jeg kom i tanke om en af mine yndlingsscener – nemlig en scene fra Indiana Jones.

Mens teoretikerne pludrer, driver praktikerne verden

Gode teoretiske diskussioner er bestemt en del af fundamentet for udvikling og udvidelse af egen horisont. Men alt har en blondekant. Når teorierne og idealerne er lysår fra det, der foregår i den virkelige verden, går gassen lidt af ballonen. Mens teoretikerne pudser glorier, arbejder praktikerne med at skabe indtjening til deres kunder og til dem selv. Så’n er det.

Det hele er fantastisk morsomt illustreret i nedenstående sekvens, hvor Indy – møgbeskidt og svedende – møder en sværdkæmper, der bare kan det hele i teorien. Sværdte holdes helt rigtigt, tøjet er perfekt og bevægelserne øvet gennem hundreder af timer. Man fornemmer tydeligt, at her er der tale om en mand, der ved alt om det bette nummer med at svinge et sværd.

Nu skal han så – med al sin indøvethed og elegance – bruge det i praksis. Og så er det, at Indy trækker sin kanon og skyder ham. Sværdet blev svunget helt efter bogen og alt det der – men sværdkæmperen nåede end ikke at ridse i Indy.

Ikke spor elegant – men det virker. Praksis vandt over teori. Lidt kluntet, ikke graciøst, ikke spektakulært. Men opgaven blev løst med 100% succes. Og så er der vist sagt nok om det. Nyd scenen – og sov godt.

Rosenstand out – med stadig rygende pistol 😉

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

9 kommentarer til “Når praksis slår teori”

  1. Holy moly… Bachmanns klip var sgu’ det bedste. Intet som et godt højre-hook.

    Der er nok een, der har fået nok af teorier, hva’? Nu er det på med arbejdshandsken. Ha – Stein Bagger-historien er suveræn – og så har du også høstet en røvfuld kunder på den konto. Tillykke med det. Som en anden skrev i en kommentar. Seth Godin ville være stolt.

  2. Hej Thomas

    Vi har snakket om det klip før – og jeg kan ikke være mere enig … så iøvrigt i et indslag der gik bag om filmen – at scenen oprindeligt skulle have været en kæmpe fægtescene – men at Hr. Ford var ramt af et grimt maveonde der gjorde det umuligt for ham at være så fysisk aktiv

  3. Begge klip er geniale, men det skal altså også lige nævnes, at klippet med capoiera fætteren der bliver banket ned også er fra en film 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen