Nøgne piger i Tjekkiet

Nøgne piger i Tjekkiet? Måske studser du lidt over den overskrift – men har du blot én gang kørt ad E55 fra den tysk / tjekkiske grænse ved Zinwald og ned ad bjerget gennem Dubi by, ved du, hvad jeg mener. Den strækning glemmer man ikke så nemt, vel?

Nuvel – dette indlæg handler slet ikke om nøgne piger. Til gengæld handler det om Tjekkiet og dermed om et land i fuldt firspring fremad! Overskriften med de nøgne piger i Tjekkiet har en forklaring: Det er lidt “in” for tiden at benytte sig af fangende overskrifter i weblogs. Og alle ved jo, at jeg er meget “in”…

Miniferie i Tjekkiet

Jeg er netop for nogle timer siden vendt hjem fra vores årlige miniferie til Tjekkiet. I år kørte vi en dag tidligere – og vi lagde til gengæld en ny destination ind i turen: Karlovy Vary. Og det var godt nok en god oplevelse, som jeg bestemt vil anbefale alle, der har lyst til at gå i “dvale” et sted, hvor naturen er uforlignelig, priserne som for 50 år siden og menneskene søde og rare. Og så er det bare otte timers kørsel fra grænsen!

Vi var selvfølgelig i Prag, for det skal bare med her på denne årstid. Prag udmærker sig ved et gedigent indlandsklima, og det betyder, at det stadig er vejr til korte bukser her medio september. Og så er der altså bare et eller andet ved Prag… Fra Prag kørte vi til Karlovy Vary, som er en kurby med en historie så lang som bare pokker. Byen ligger pakket ind i en dal i de små bjerge, og det betyder, at al kørsel i byen er vaske ægte bjergkørsel. En tur ned af bjerget fra vores hotel til centrum var ca. 800 meter i luftlinie – men den var på godt tre kilometers hårnålesving!

Tjekkiet er andet end Prag!

Byen er én stor samling af fantastisk smukke huse, lækre restauranter, fede modebutikker og spabade i alle afskygninger. Det lyder dyrt, ikke? Men hold så lige på hat og briller: Vi havde booket os ind på et lille hotel, hvor vi havde deres dyreste suite. Den bestod af en gang, et stort og lækkert badeværelse, stue med komplet møblering, tv osv. samt et stort soveværelse med fladskærm på væggen og alt til faget hørende. Så var der også lige en kæmpestor balkon med en helt ubeskrivelig udsigt over den gamle by.

Prisen for sådan en suite med morgen mad for to pr. nat: 640 danske kroner! Men så var der også aflukket parkering med i prisen. Det er helt vildt, ikke? Se billederne med udsigten fra vores balkon nederst på siden.

Tjekkiet – endnu et bevis på kapitalismens sejr

Jeg har rejst en del i den gamle Østblok før Muren faldt – og også i Tjekkoslovakiet, som det hed dengang. Landet var dengang kuet, knægtet og voldtaget af socialismen. Gråt i gråt, mismodigt og elendigt. Da Muren faldt i november 1989, var Tjekkoslovakiet parat, og i årene efter arbejdede de ekstremt flittige og dygtige tjekker sig tilbage til fordums storhed. I dag er Tjekkiet et land med fuld fart frem. Selv ude på landet skinner velfærden tydeligt igennem, og der er langt mellem gamle udslidte biler og andre tegn på tidligere tiders elendighed. Tjekkerne nærmest bader i kapitalismens muligheder, og små virksomheder popper op overalt. Prisniveauet er – set med danske øjne – nærmest latterligt lavt. Lad mig give et par eksempler: Frokost for to på restaurant bestående af hver to kyllingebryster med dejlige friske grøntsager, pommes frittes, champignonsauce og øl til. Serveret med smil og god service inkl. drikkepenge: 60 danske kroner! Eller hvad mener du om følgende menu i Karlovy Vary: Først lidt laks med friske asparges – så lækre Black Tiger rejer med tilbehør – så oksemørbrad af argentisk kvæg med vanillegulerødder, kroketter, lækre sprøde grøntsager, saucer etc. til en samlet pris ekskl. vin for to mennesker: 400 danske kroner. Og så havde vi en tjener på hver hånd og en udsøgt service. Det smagte bare himmelsk!

Tjekkerne kan noget. Jeg tror, det er en kombination af en genetisk betinget flid og en lige så genetisk betinget intelligens, der gør forskellen. De var lige så ramte og ødelagte af socialismen, som f.eks. østtyskerne var det. Men tjekkerne er bare stukket af fra alt og alle.

Nå – jeg får ikke provision fra det tjekkiske turistministerium, så jeg må hellere nøjes med at anbefale dig Tjekkiet som et perfekt mål for en ferie. Den korte afstand til Danmark gør, at landet er meget egnet til en miniferie – og du kan leve som grever og baroner for næsten ingen penge! Besøg Prag – og oplev Karlovy Vary!

Rosenstand out!

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen