Stå af ræset?

Nogle gange – når jeg møder en af de mange “strandbumser” her i Florida – tænker jeg på, om ikke det ville være rart at stå af ræset. Simpelthen koble mig af og bare leve. Mulighederne her i Florida er jo nærmest ubegrænsede. En lille hytte ved stranden med en hængekøje. – så er der egentlig ikke behov for så meget mere, vel?

Jeg kunne arbejde et par timer om dagen og bare nyde resten af dagen i solen. Økonomisk kunne jeg gøre det, hvis jeg valgte det simple liv. Tanken om ingen kunder, ingen Skypemøder og ingen evindelige gentagelser af de samme basale regler for webprogrammører, der bare er revnende ligeglade med deres kunders muligheder i Google i forhold til SEO.

Fristende

Det lyder svært fristende, ikke?

Nu er det bare sådan, at jeg har visse tilbøjeligheder, som giver mig masser af glæde, og som jeg ikke kommer gratis til :-). Jeg vil gerne køre i en fed bil og skifte den ud til noget federe hyppigt. Jeg er også ret vild med min båd.

Der er jo også lige det med at gå på gode restauranter… Eller smutte en tur til Las Vegas, som jeg gør i næste måned. Og masser andet af samme skuffe.

Jeg planlægger jo også at blive gammel. Og for gammel til at arbejde noget videre. Til den tid har jeg ikke lyst at gå ned i levestandard.

Jeg må også erkende, at i forhold til da jeg boede i Danmark, er jeg faktisk stået af ræset. Væk er de 50-70 timers arbejdsuger. Og jeg fedter faktisk rundt i shorts og t-shirt 99% af tiden! ligesom strandbumserne gør det.

Det skønne ræs

Ræset er vist alligevel godt nok

Så er det, at det går op for mig, at jeg er yderst privilegeret og egentlig lige der, hvor jeg gerne vil være. Jeg har penge til at leve, som jeg ønsker at leve. Jeg er rask og i god form. Jeg har gode og nære venner, en fantastisk kæreste og en sød hund. Min båd ligger i baghaven, og jeg kan sejle med minutters varsel. Til Bahamas hvis jeg vil. Eller jeg kan smutte på en yogarejse – hvis jeg da dyrkede yoga 🙂

Jeg har i mine virksomheder flere kunder, end jeg næsten kan magte, og der er overskud. Jeg vågner glad om morgenen, jeg elsker og jeg lever.

Det er i virkeligheden mit “ræs”. Og det er faktisk ikke så ringe endda.

Hvad med dig? Tænker du af og til på at stige af – og så evaluerer du og ser, at du er der, hvor du vil være? Eller hvad?

Artiklens forfatter er Thomas Rosenstand

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

6 kommentarer til “Stå af ræset?”

 1. Det lyder sgu godt Thomas. Du har fortjent det, så nyd det (som alle jo kan læse du gør) 🙂

  Jeg kan ikke lyve mig fra at vågne op og tænke de samme tanker som dig… lige bortset fra, at jeg bestemt ikke lige helt er der hvor jeg gerne vil være endnu. Sååå…. i gang med mig 😉

 2. Thomas! Du er en kilde til inspiration for rigtigt mange mennesker. Tak for alt det du deler på nettet og for din bog Virkligheden er klog. Den bog ændrede mit liv til noget bedre. Jeg ville ønske at le læste den og lærte af den.

 3. Frank Eskelund

  Det er super fedt du er der hvor du gerne vil være, stort tillykke med det.
  Jeg er over hovedet ikke der, hvor jeg gerne vil være endnu, men jeg arbejder hårdt for og komme derhen og det skal nok lykkes en dag:-)

  Succes kommer jo desværre ikke bare dumpende ind af døren, der skal noget knofedt til.
  Frank

 4. Mange jeg møder forstår ikke hvorfor jeg står tidligt op om morgenen og arbejder 10-11 timer om dagen, nu hvor jeg har friheden og råd til kun at arbejde 6 timer – hvis jeg ville.
  Men når jeg elsker det jeg laver, føles det aldrig som nogle lange arbejdsdage og når det giver glæde, så hvorfor ikke gøre det? Det føles ikke som et ræs for mig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top