Kender du Maj Wismann? Hun er sexolog og parterapeut – nemlig. Og nu kan det sagtens være, at du tænker, at det er kun de andre, der kan have brug for sådan en størrelse. Måske har du ret – og måske er du og din partner i gruppen “de andre” 😉

Tag det fra en mand, der i mange år troede, han levede i det perfekte parforhold for så en dag at vågne op og konstatere, at det ikke var tilfældet. Så onkel Thomas’ råd til dig er: Tag et kig på dit forhold, mens det sprudler – og læg en plan! Og netop det med at lægge en plan er der, hvor hende der Maj kommer ind i billedet. Maj Wismann – besøg hendes hjemmeside her – laver en hulens masse online med rådgivning og terapi, og så har hun skrevet bøger om sex og samliv og meget mere. Og et af hendes “produkter” er det, hun har døbt “ParPlan2014”.

ParPlan 2014

Den fangede altså min nysgerrighed – den der med at lægge en plan for parforholdet. Jeg har lært, at hverdagen over tid kan udhule hjertet og dynamikken i et parforhold, og derfor er jeg reelt interesseret i nemme metoder til at sikre, at mit nye parforhold vil forblive præcist så magisk, som det er nu. Altså: Jeg downloadede ParPlan 2014 fra Majs hjemmeside: http://websexolog.dk/parplan/

Jeg blev skuffet – men så…

Lige da jeg fik PDF filen, skimmede jeg den igennem, og jeg indrømmer blankt, at jeg blev skuffet. Der står ikke ret meget i den, kunne jeg se. Og jeg skulle selv udfylde en masse. Hmmm – jeg havde troet, at jeg fik hele hemmeligheden om evigt kærlighed og flammende begær serveret på et sølvfad. Lettere skuffet lagde jeg den til side og arbejdede videre.

Men så…

Næste dag satte jeg mig ude på terrassen i skyggen (der er visse fordele ved at leve i Florida i januar og 28 graders varme) og læste igen. Og nu gik der en prås op for mig – og ja: Jeg ved godt, jeg er gammel, når jeg bruger det udtryk.

Det er sgu en køreplan!

Det gik op for mig, at ParPlan 2014 er en provokation til at tænke, og den slags er jeg helt vild med. Jeg elsker, når selv det mest simple og/eller banale kan provokere min hjerne til at finde nye baner. Og det skal jeg love for, at den der ParPlan 2014 kunne!

Se lige to ekstremt banale punkter fra planen her – og svar så lige dig selv ærligt på, om du overhovedet har tænkt i de baner i forhold til dit parforhold?

2014-01-06_09-51-03

Med sin yderst enkle opbygning sætter den e-bog, eller hvad du vil kalde den, dig i et helt andet tankesæt. Og den sætter din partner i et andet tankesæt, hvis han eller hun er lige så interesseret i at bevare magien. Og det er der altså brug for i en hverdag, hvor moster Gerdas besøg kolliderer med den der tid på måneden, influenza, mange møder og en græsplæne, der burde være klippet for længst. Du kender det godt, ikke?

Jeg er ikke typen, der hylder det med at drikke urtete, sidde i en rundkreds og fabulere over hvad dette og hint får mig til at føle – og så græde lidt sammen. Det er bare slet ikke mig. Men åndfulde samtaler i ærlighed er jeg helt vild med. Og det er præcist den slags, som den plan fremprovokerer. Og mere til.

ParPlan 2014 koster 149 kroner – og efter at have læst den og forstået den, kan jeg kun sige, at det nok er de billigste penge, jeg kunne give ud i relation til at at bevare et federe, sjovere, mere givende og mere sexfyldt forhold. For dælen da! Jeg blev grundigt provokeret til at TÆNKE! Og da jeg oversatte den for min kæreste, hvis danske ordforråd begrænser sig til få ord, der ikke er specielt stuerene, fangede hun den også. Hendes umiddelbare reaktion var noget a la: “This is serious stuff and good food for thought”.

Er du i et parforhold af den ene eller anden art, kan jeg varmt anbefale dig at bløde de 149 kroner, som ParPlan 2014 koster. Det er småpenge, og det er noget sjovere at give dem ud, end det er at se og føle magien brænde ud i en hverdag, hvor du har glemt det menneske, du faldt for! Er det en magisk løsning? Nej – men det er nøglen til at åbne for den magiske løsning, du har i dig selv!

God læselyst!

Rosenstand out!

P.S.: Hvis du i det hele taget gerne vil “noget mere” med dit liv, vil jeg anbefale dig min bog “Virkeligheden er klog”:

Få bogen, der ændrer dit liv – klik her
Disclaimer: Jeg får ikke kommission, provision, svinekød eller body rubs for at have skrevet denne anmeldelse. Ingen dyr er skadet under skrivningen, og der er ikke brugt lavtlønnet arbejdskraft til fremstillingen af denne artikel.

 

Share This