Er det billigt at bo i USA?

Forleden fik jeg en mail fra Lars, der skriver således:

Hej Thomas

Forleden søgte jeg på google efter emner som "Flytte til USA" og "Flytte og finde arbejde i USA" - og det ledte mig så til den podcast du lavede efter at have boet i Florida 1 år. Meget interessant må jeg sige og bestemt noget der giver blod på tanden. For 15 år siden var jeg på 3 ugers ferie i Florida og jeg mindes jeg var helt høj efter at have oplevet atmosfæren og den venlighed og imødekommenhed som afspejler amerikanerne der.
Nu er jeg jo så en af de mange danske lønslaver der kæmper med at opretholde en nogenlunde god levestandard. Jeg tænker bare i Danmark betaler man skyhøje skatter, moms og afgifter og jo bevares vi får da noget af det igen når vi bliver indlagt eller skal til lægen. Men at jeg skal betale til at den kriminelle sigøjner familien Levakovic kan få deres kontanthjælp er helt til hest. Vores system er meget ugennemskueligt.
Jeg kunne godt tænke mig om du vil fortælle lidt om hvad ting koster i USA og hvad man får for pengene. F.eks dit nye hus som vi så film af hvad har du måtte betale for det ? - ligeledes hvad med bil, mad og sygeforsikringer ?

På forhånd tak og tak fordi du deler dine oplevelser med alle os. Det er meget inspirerende 🙂

Hilsen Lars

Hvad koster det at bo i USA?

Nå ja - det er da spørgsmål, der er til at forholde sig til. Nu er det jo ved at være længe siden, jeg har lavet en video, så da jeg i går alligevel sad i min bil på vej til et møde, benyttede jeg lejligheden til at besvare spørgsmålene. Det er en herligt effektiv måde at bruge tiden på.

Tjek videoen, hvis du har lyst - og har du spørgsmål, er du velkommen herunder. Men husk nu lige, at jeg IKKE er immigrationsadvokat 😉

 

På genhør!

P.S.: Hvis du skal rejse til USA, vil jeg anbefale dig at finde flybilletter hertil via Rejsepriser.dk - det er godt, nemt at bruge og ejeren er en umådeligt flink fyr!

Denne er nok også interessant for dig:

Artiklens forfatter er Thomas Rosenstand

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

51 kommentarer til “Er det billigt at bo i USA?”

  1. Hej Thomas,

    Ja man skal da ud og opleve verdenen mens man er ung, kan og har råd. Har selv boet flere år i Italien og selvom man nok sparer en del i skat så skal man ikke lige regne med at venner og familien kikker spontant ind til kaffe 🙂

    Fordele og ulemper ligesom ved alt andet!

  2. Er du ikke bare en lille smule flov over at stikke af og bo i et andet land så du kan spare skat i Danmark og køre i en fed bil?

    1. @Lasse
      Er du ik en smule flov over, at du lider af syndromerne “jantelov” og “misundelse”?
      Hvis ik, så burde du være det…

    2. Hej Lasse
      Nej, det er jeg ikke flov over. Jeg er ikke stukket af – jeg er flyttet. Og mine danske selskaber betaler en dygtig skat i Danmark. Til gengæld belaster hverken de eller jeg det danske samfund med én eneste krone.

      Og flov over at køre i en fed bil? Nej – jeg er stolt af det. Jeg har selv arbejdet mig til muligheden for at købe den slags bil, så det kan jeg da kun være stolt af.

      Hvordan har du det selv – sådan alt i alt?

      1. Det synes jeg er fedt jeg er desværre havnet på førtidspension pension på grund af arbejds skade ville ha gjort præcis samme hvis jeg ikke havde måtte lukke mit firma ned.
        Nu er jeg så lidt usikker på det med flytte til USA og om man overhovedet kan leve for se der små 15500 efter skat man har med div. Forsikringer osv..
        Vile da godt vide lidt mere om hvad de normale mennesker der over lever for når man ikke lige har 2.7 mil til hus og 500k til en fed bil hehe som er der alt fortjent.

      2. Hej Jimmy
        Hvis du bosætter dig i en af de billige stater, kan du såmænd godt leve for det beløb, men du kommer jo ikke til at leve som grever og baroner. Når det er sagt: Jeg tvivler stærkt på, at du ville kunne få en opholdstilladelse her. Det er ganske svært, og som førtidspensionist vil jeg vurdere, at det er nærmest umuligt. Beklager 🙁

    3. Hold da op. Du er da et pinligt væsen. Desværre er der mange af din slags.
      Et hurtigt kig på Thomas selskaber, så kan du finde ud af at han har betalt mere til samfundet end han har kostet, altså har han med stor sandsynlighed været en “god investering” for det danske samfund.

      Dig derimod. Lad mig antage at du stadig ikke er en god investering for samfundet.

      1. Sorry. Måske var jeg lidt for hård Lasse. Min harme og dit indlæg gjorde måske at jeg for en stund blev usaglig.

    4. Annette Larsen

      Hej. Jeg har lige hørt din podcast 1 år efter i er flyttet til Florida. Det er min store drøm når jeg går på efterløn, men synes det er svært at fu de ud af hvilket visum man skal søge. Ved du det? Jeg skal ikke arbejde eller noget bare nyde resten af livet under varmere himmelstrøg.
      Hilsen Annette

      1. Hej Annette
        Jeg har svært ved at forestille mig, hvordan du skulle kunne få et visum som efterlønner. Beklager 🙁

  3. Hej Thomas
    Fedt valg at flytte Florida, der er så skønt 🙂 har været der flere gange, og drømmer om at bo der en dag.
    Det er fedt at se nogen som får det bedste ud af sine muligheder.
    Go vind fremover
    Hilsen
    Jesper

  4. Det er jo ikke alle der har haft flere ´firmaer i DK , som har denne mulighed i frikapital, selv om man har arbejdet et helt liv uden fravær fra jobbet, ( jeg er ikke misundelig, jeg har det godt for mindre)’

    VH
    Hans

    1. Det har du helt ret i, Hans. Men heldigvis har alle muligheden for at skabe “flere firmaer”. Det er jo en af de vidunderlige ting ved et vestligt, kapitalistisk samfund.

  5. jens skovvad

    dejlig video med masser af de oplysninger som man går og grubler over, jeg er slet ikke i tvivl om at hvis man her et firma eller blot mange penge er usa stedet, men spørgsmålet er hvordan det er at leve der hvis man som mig “bare” er alm håndvære ( smed) hvorda n ser regnstykket så ud, hvis man ser det over måske 10 år, nogen som har en ide om det, Mvh jens

    1. Hej Jens
      Dygtige håndværkere tjener gode penge i USA, og beskæftigelsen stiger og stiger ligesom resten af økonomien her. Udfordringen er at finde et job her, mens du stadig er i Danmark. Det er du nødt til at have for at få arbejdstilladelse her. Alternativet er at deltage i Green Card lotteriet.

      Hvordan regnestykket ser ud over en 10 års tid, er svært at svare på, da det jo afhænger af mange faktorer.

  6. Brian M. Pedersen

    Hej.

    Fed video med mange gode oplysninger i.

    Men hvis nu man ikke er velbeslået som dig, er det så bedre at bo i USA end Danmark?

    Og nemt at få arbejde, hvis man ikke har en uddannelse?

    VH. Brian.

    1. Hej Brian

      Nej, det er ikke nemt at få arbejde uden en uddannelse her i USA, og mindstelønnen fo ren ufaglært ligger mellem 7,5 og 8,5$ pr. time. Kan ikke anbefales!

  7. Brian M. Pedersen

    Hej igen.

    Ikke for at snage, men hvad er det egentlig du laver/har af arbejde?

    Synes jeg kender dig et sted fra, men kan ikke lige komme i tanke om det?

    Du har ihvertfald styr på det med at tjene penge og leve et liv i luksus kan jeg se, men indenfor hvilken branche?

    Sagde du det i videoen, for det lagde jeg ikke mærke til ;-)?

    VH. Brian.

    1. Hej igen
      Det er såmænd ikke at snage, og når du ikke vil Google mit navn selv, får du her et link, der nok bedst fortæller, hvad jeg laver: KLIK HER

      Om du kender mig fra et eller andet sted? Se – det kan jeg jo ikke vide 🙂 Men jeg har udgivet fem bøger indtil videre, været en del på TV og så’n noget, så måske der fra?

  8. Poul-Ole Jensen

    Hej Thomas

    Det er en rigtig god video, og god inspiration

    Vi arbejder selv meget på at finde et job der kan give os en arbejdstilladelse
    det er jo ikke det nemmeste at få et green Card.

    har du nogle råd til hvad man kan gøre medhensyn til job søgning der over,
    og nu når det lykkes pakker man alt i en container og tager med fra DK eller
    køber man nyt nu når man finder et sted at bo?

    mvh
    Poul-Ole

    1. Hej Poul-Ole
      Jeg ved reelt intet om at søge job i USA, men jeg vil tro, at det er tæt på “ekstremt vanskeligt”, når du ikke har en arbejdstilladelse her. Skudt fra hoften: Prøv at finde et job via et dansk firma, der giver en udstationering i USA.

      Om du vil pakke alt i en container eller ej, købe eller leje bolig – det kan jeg altså ikke vide 🙂 Det eneste, jeg kan sige, er, at hvis du vil købe her med det samme, skal du kunne betale kontant, får du får ikke et kreditforeningslån, før du har opbygget en kredithistorik her i USA.

  9. Robert Kinnerfelt

    Hej Thomas.
    Skønt at du deler dine erfaringer. Vi er på vej til Ft Lauderdale området på E2 i februar. Du skrev at I havde skat ude og overvåge jeres pakning i containeren. Hvor skal man ringe for at få dem ud?
    Mvh Robert

    1. Hej Robert
      Tillykke!

      Jeg forstår ikke, hvad du mener? Jeg siger intet om, at SKAT overvågede noget? Man må ikke selv pakke noget som helst – det skal flyttefirmaet gøre. Men SKAT har ikke på nogen måde været involveret.

  10. Laila pallisgaard

    Hej Thomas.

    Janteloven længe leve… Den må du savne😉

    Tak for en skøn video. Gav svar på en del. Drømmen bliver også til virkelighed her en skønne dag.

    Men ved du hvordan mulighederne er for at leje et hus/ lejlighed i Florida. ?
    Og du skriver selv omkring at nogle områder er mere udsatte for kriminalitet end andre.

    Hvilke områder vil du sige jeg skal gå udenom?

    Fedt du udlever drømmen👍

    Mvh.

    Laila

    1. Hej Laila
      Janteloven er en af mange ting, jeg på ingen måde savner 🙂

      Du spørger om leje af hus/lejlighed i Florida. Det er godt nok bredt. Jeg har 8-9 timers kørsel for blot at komme ud af staten, så det svarer lidt til at spørge om mulighederne for at leje i Tyskland 😉 Men uanset hvor i Florida: Du kan leje huse og lejligheder ganske nemt – der er altid masser af udbud.

      Områder med mere eller mindre kriminalitet: Som altid er Google din ven. Første hit på søgningen “crime rates Florida” giver dette website: http://www.neighborhoodscout.com/fl/crime/

  11. Hej Thomas!
    Nu er jeg ikke særlig gammel, men jeg drømmer stadig om at bo i USA i 6 – 12 måneder, her om et, eller om et par år.
    Kan det svare sig for mig at tage af sted, når jeg enten er 16, eller er det “smartest” at tage af sted når jeg er færdig med STX er fyldt 18 år?
    Den egentlige grund jeg har, at flytte til USA er, at der ligger det FEDESTE dansestudie, og da jeg er elite danser, og mangler nogle muligheder hjemme i DK, kunne det være super fedt, med noget professionel erfaring, men også at få en på opleveren 😉
    Selvfølgelig skal jeg også have et job, for at kunne klare mig, så har du noget du kan anbefale? Jeg er klar over, at det ikke er meget jeg kommer til at tjene i timen. Jeg har søgt på forskellige steder, som Target, Chipotle og Walmart. Men af hvad jeg kan finde frem til, er timelønnen på ca. 60 kr. i timen.
    Kan det overhovedet svare sig, at flytte til USA, bare i et par måneder? Og Især, når jeg er så ung?

    1. Hej Christina
      Jeg kan ikke svare dig på, hvornår det er smartest. For at kunne arbejde her, skal du jo have en arbejdstilladelse / visum. Jeg tror, der findes nogle visatyper, der giver dig ret til at studere – for eksempel dans. Men de giver ikke ret til at arbejde.

      Du er nødt til at have en specialist på banen med hensyn til visa etc. Evt. kan du prøve at høre den amerikanske ambassade i Københvan om, hvad de kan give dig af oplysninger.
      Held og lykke 🙂

  12. Michelle Sisse

    Hey Thomas,

    Hvordan vidste du, at du gerne ville bo i USA? Havde du været på ferie derhenne førhen?

    Mvh.

    Michelle Sisse

    1. Hej Michelle
      Ja – mange ferier og ophold i USA gennem mange år gjorde, at jeg faldt for USA og besluttede, at det er her, jeg hører til.

      1. Michelle Sisse

        Hej igen 😉

        Okay. Jeg har lige et par andre spørgsmål, som du måske kan forklare mig. Ved du hvordan arbejdsmoralen er derovre vs. her i danmark? Altså, der er jo megen forskel på forskellige firmaer herhjemme – jeg har dog lidt indtrykket af at man arbejder MEGET derover og man ikke har de samme rettigheder til ferie, som herhjemme.

        En anden tanke, det er a-kasse og fagforening. Er der samme muligheder i usa for a-kasse osv, f.eks. ved jobløshed, sygdom osv? Og en fagforening som sørger for gode overenskomster, ala dem vi har hjemme. Ferie osv?

        På forhånd tak 🙂

        Michelle Sisse.

      2. Generelt arbejder amerikanerne en hel del mere målt i timer, end danskere gør – og de arbejder hårdt. Mange har en uges ferie – nogle har to.

        Jeg ved intet om a-kasser m.m. her. Jeg er selvstændig, så det har jeg ingen berøring med. Prøv at google lidt efter det.

  13. Jens skovvad

    Hej Thormas,,
    Tak for dit svar d. 12/5-2014, nu da du skrev at dygtige håndværkere tjener godt i USA , bliver jeg lidt nysgerrige efter hvad de kan tjene derovre, jeg er klar over at det sikkert er meget forskeldligt og individuelt hvor godt man forhandler sin løn men kan du sigde noget om hvor vi ligger på henne, ? Jeg tænker på en som mig der er smed, og er 52 år med 33 års erhverserfaring, men til gengæld en halvgammel gut , Mvh jens skovvad

    1. Det ved jeg slet ikke nok om, Jens. Prøv at tjekke nogle amerikanske hjemmesider mht. lønninger. Jeg er jo ikke håndværker og ikke ansat, så jeg er lidt på bar bund der.

  14. Dennis Lauridsen

    Hej Thomas.

    jeg har læst, og set mange af dine opslag. Og finder det hele meget spændende.

    Efter en lang søgen på nettet osv, står jeg desværre stadig tilbage med et enkelt spørgsmål jeg bare ikke kan få besvaret nogle stedet. Sådan rigtigt ihvertfald.
    Alt i alt handler det om jeg søger og få et liv i USA. Det hele startede for mig da jeg var ca 22 år gammel, og tilbragte et halvt år i USA som en del af min uddannelse (landmand) i North Dakota. Og siden den tid har jeg været bevidst om at mit liv skal leves i USA så snart jeg får muligheden for det. Jeg er godt bevidst om hvordan tingene fungere i USA, og hvilke forholdsregler man skal tage sin inden overhovedet at overveje at flytte derover. Og i det mener jeg hovedsageligt at kunne forsøge sig selv derover. Da det jo er en selv man afhænger af 100% og ikke meget fra staten hvis tingene går galt økonomisk set.

    Men mit endelig spørgsmål er så. Hvordan kan jeg uddanne mig til det job der kan give mig muligheden for at få et liv i USA. Jeg er stadig under 25, og har derfor stadig mulighed for at tage en uddannelse, som kan give mig forstøret chance for at blive ansat i USA. Min uddannelse lige nu er landmand, og som du jo sikkert allerede ved, ikke er særlig specielt i den forstand, at det ikke er noget en anden amerikansk landmand ikke kunne tage min plads istedet for mig.

    Kender du evt til gode steder jeg kan finde svar på min søgen, eller ihvertfald blive bare en smule klogere på min søgen ?.

    1. Hej Dennis
      Tja – jeg kan ikke komme i tanker om andre steder end den amerikanske ambassade i København, som må kunne hjælpe dig. Jeg har ingen berøring med hverken uddannelsessystem eller jobmarkedet her i USA, så jeg kan desværre ikke hjælpe yderligere. Håber det lykkes for dig uanset!

  15. Hej Thomas,
    Stødte ind på din side da jeg googlede ‘bo i usa’, interessante betragtninger du har lagt ud til os. Tak for det!
    Jeg har selv været i us flere gange, alle gange i forbindelse med arbejde. Jeg har nu taget beslutningen og flytter til usa med min lille familie (kone og 2 børn) om et par måneder. Har fået et en god 3 årig kontrakt med et firma. Vi glæder os helt vildt..!
    En ting jeg har tænkt lidt over som kunne være interessant at få dine tanker og mening omkring er, venner, kollegaer osv.. Jeg har selv fine kollegaer i us, må ikke misforstås, men tænker lidt at der er en anden distanse mellem kollegaer i us. Det virker som om man ikke kommer lige så tæt på folk i us som i dk.. Skal lige sige at jeg ikke er dansker (Færing) og har derfor også prøvet at flytte til danmark.
    Det kan være det kun er mig, det ved jeg ikke… Hvad er din oplevelse i den retning?

    God vind
    Mvh. Hilmar

    1. Hej Hilmar

      Generelt er amerikanerne jo større i deres brug af ord, og det betyder også, at “Let’s meet soon for dinner” ikke betyder, at du godt kan pudse skoene og vente på maden. Det betyder snarere noget a la “Dig kan jeg egentlig godt lide – og nok til at vi en dag kunne gå ud og spise sammen”. Det er så op til dig at forfølge åbningen 🙂

      Jeg har meget, meget nære amerikanske venner, og når først du kommer forbi de barrierer, du også finder i Danmark, er det bestemt muligt at have nære og varme venskaber med amerikanerne.

  16. Haha! Til jer der skrive at han sku være flov, skamme sig eller hvad end i nu mener fordi han ikke orker danmark mere… i burde bare fucke fuldstændig af! I fandme ikke tillade jer at besudle og vanære hans håb og i kan sejle jeres egen sø i romerisk slave politik og politikernes endeløse høvdinge leg hvor ststus og rigdom er det eneste der betyder noget…
    Jeg har selv være i USA, en studietur på 10 dage og der oplevede jeg nemlig også en ualmindelig og helt exceptionel imødekommenhed og venlighed, det fælleskab og den kærlighed de dele med hinanden er så smuk og dejlig at hver eneste dag her i kolde, indebrændte og bitre danmark følelse som et helved og jeg længes efter at føle mig accepteret og respekteret for den jeg er… jeg blev inviteret der over en af de familier efter den første tur og jeg har aldrig oplevet noget lignede 3 uger hvor jeg var helt tæt på og involeret i et almindeligt liv derover var nok til at jeg vidste at de havde noget jeg ikke ku genkende…
    jeg har flyttet rundt i Danmark og ledt efter et sted hvor jeg ku høre til… men hvor end jeg går hen er det den samme ussle og modbydelige behandling jeg før…
    I Roanoke Rapids, NC, blev min høflighed, venlighed og almen dannelse set som værdighed og ære… Min intelligens og livserfaring blev værdsat og jeg ku få lov til bare at være tilstede… i danmark bliver det anset som om var det en svaghed og jeg bliver set som en trussel fordi jeg både er køn og klog…
    Måske er storbyerne i usa ikke så anderledes end storbyer her, hvor følelsesmæssige sociale magt kampe er vejen frem i nærmest enhver afkrog af systemet og måske er de lidt mere nogle bible freaks derovre… men kærligheden, deres håbefulde og drømme sind, samt deres fælleskab og frihed er så fucking fantastisk og vidunderlig at det nærmest er helt surrealistisk af være her i Danmark hvor den generelle dansker er så tom og ligeglad…
    Så til dig der lavede artiklen, de kan sige hvad de vil… for hvis det for dem er at stikke af 😉 så vi to og sikkert mange flere, vi mennesker der gerne vi biddrage til lykke og dele i glæden og du kan være ganske sikker på at jeg føler med dig i udvandrings ånden for at blive en del af den amerikanske drøm :)…. hehe og jeg skal bare slet heller ikke betale til kriminelle som du nævner eller kryster og kujoner fra mellemøsten, men ydermere skal jeg bare slet ikke betale til et monarki! De løj for os i folkeskolen da de sagde danmark havde fjernede monakiet og har ingen ret til at være hævet over mig og dig… og til alle idioterne, ja usa har da også nogle problemer der skal gøres noget ved… men systemt kan sku kun ændres og forbedres hvis mennesker, stærk og svag er villig til at stå sammen og gøre det rigtige… her i landet er det jo ikke det generelle folk selvisk og ligeglade så længe de har det godt, lappeløsning og tilsudeskubbelse af problemerne er hvad der blir gjort om og om igen….
    Så med mine 25år, sigter jeg efter at kunne flytte omkring 30-35års alderen – jo hurtigere, jo bedre! Men jeg vil sikre mig at det ikke fejler og at jeg ikke få penge problemer i processen, overvejer lidt den amerikanske hær i starten, da jeg har hørt lidt om at det giver skub i processen fordi de ser det som en mands ultimative bevise på at vedkommende mener det når man svæger ed til det amerikanske flag, ære og drøm 😉 i like that, jeg nemlig født som kriger 😉

  17. Hej Thomas håber du vil svare på dette ..

    Jeg har en drøm om at flytte til florida . Jeg vil gerne starte på en flyveskole der hedder PEA de sørger også for visum
    Men kan jeg på nogle måde få mine forældre med til USA ? De er begge pensioneret 🙂

    1. Hej
      Jeg vil skam gerne svare – men jeg har ingen forudsætninger for det. Jeg er hverken immigrationsadvokat eller specialist, og jeg har aldrig bragt forældre eller familiemedlemmer med mig til USA. Men et forsigtigt gæt er, at du ikke kan det på et visum.

      Prøv at høre ad på den amerikanske ambassade i København – de er generelt ret flinke 🙂

      Held og lykke med det!

  18. HEj Thomas . En rigtigt fed side du har . Kæmpe respekt herfra 🙂
    Har lige nogle spørgesmål
    – hvordan fik dig og din partner visum eller green card
    – hvor meget gav i for hele projektet
    – hvad er den nemmeste måde at få green card uden at skulle give en formue 🙂 håber du vil svare 🙂

    1. Vi benyttede advokat med speciale i immigration for at få visum og senere Green Card – http://www.ailc.com/
      Jeg husker ikke præcist de samlede omkostninger til visum og senere Green Card, men vel i omegnen af 250.000 kr.

      Den nemmeste måde er nok at tale med en specialist på området: http://www.ailc.com/

      God fornøjelse!

  19. Hej Thomas .. nu ved jeg ikke om det giver så god mening men hvilket arbejde hjælper mest med at få visum ? Altså tænkte på f.eks er det nemmere hvis man er advokat ..

    Forresten går jeg i 9.klasse og jeg overvejer at tage et EF extchange year .. tror du det vel hjælpe senere hen ?

    Tusind tak for din tid og lyst til at svare på vores spørgsmål 🙂

    1. Advokat er ikke noget særligt her i USA. Jeg tror, du skal bruge din energi på at spørge der, hvor du kan få et kvalificeret svar – for eksempel på ambassaden. Jeg ejer virksomheder her, og jeg beskæftiger mig på INGEN måde med viden om immigration, visa etc. Lige så lidt som man bliver kirurg af at få fjernet blindtarmen – lige så lidt er jeg immigrationsspecialist af at have fået et visum for snart 8 år siden 😉
      Held og lykke med det!

  20. Okay tak for svaret😄

    Men hvis jeg f.eks var advokat og jeg ville starte en virksomhed i USA ville det være nok til at give mig og min partner visum ?

    1. Kunne du ikke være rar at svare mig på et spørgsmål i stedet? Hvordan vil du have, at jeg skal kunne svare dig på, om et eksamensbevis som advokat kan give dig et visum til USA?

  21. J
    Hej Thomas

    Faldt over din side og tœnkte om du har lidt viden omkring flytning af indbo fra DK til USA? Jeg blev gift og flyttede til Maryland for 3 år siden men mit indbo står stadig i et opbevaringsrum i DK – kan du give lidt opklarende info om hele processen (og et nogenlunde prisniveau) for at flytte hele baduljen over? Jeg har ca. 30 kubikmeter flyttekasser (bøger, tingeltangel og deslige; ikke rigtigt nogen møbler) som jeg gerne vil have over. Jeg behøver (naturligvis) ikke detaljer om din økonomi mere et omegns bud på hvad det kunne gå hen at koste – har kigget lidt på shipping priser og er i kontakt med nogle internationale flyttefirmaer, men det kunne vœre rart at have lidt perspektiv 🙂 Kan jeg bringe min vinsamling med uden at betale spiritusafgift, for eksempel?

    Fed video, i øvrigt! Er helt på bølgelœngde med dig når vi snakker levestandard her i forhold til DK – føler mig SÅ meget bedre tilpas herovre!

    Håber du kan give lidt indsigt og ønsker dig god vind fremover! Ser frem til at høre fra dig 🙂

    Med venlg hilsen
    Bo

    1. Hej Bo
      Jeg flyttede i 2009, så hverken prisniveau eller andre forhold ville være valide i dag. Lige så lidt som priser på murerarbejde i 2009 har nogen relevans i dag, lige så lidt har flyttepriser 🙂

      Vi brugte ADAM i sin tid, og alt kørte som smurt med dem.

      Med hensyn til din vin: Jeg plejer at bruge denne her maskine, og der er svaret: “Personal wine collections are not considered by U.S. Customs and Border Protection (CBP) to be either household goods or personal effects; consequently they are not eligible for duty-free treatment on entry to the United States. Because imports of alcohol are subject to state regulations, it is very important that you do some homework before you ship your wine collection to the U.S.”

      Beklager, jeg ikke kan hjælpe med mere end det, men der er nok alligevel sket meget i de 12 år, der er gået, siden jeg flyttede hertil.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top