Den 27. oktober 2010 udgav jeg et podcast her på bloggen ( hør det her ), og siden har indlægget fået 112 kommentarer. Det er jo i sig selv en del, men hvad du ikke kan se på bloggen her, er de mange, mange mails, jeg har fået og stadig får fra søde og rare mennesker, der søger råd og vejledning om at flytte til USA, finde job i USA og få visum og/eller Green Card til USA.

Jeg er oprigtigt smigret over den store tiltro, mange mennesker har til min viden om det område, men sagen er, at jeg ikke har den store viden om de fleste af de ting, folk skriver og spørger mig om. Ja – jeg har taget springet og er flyttet til Florida tilbage i 2009, jeg kom herover på et visum og i dag har jeg et Green Card, Men det er altså ikke noget, jeg sådan lige har fikset selv – for nu at sige det mildt. Det har kostet masser af advokattimer, og for stort set alle er det altså bare sådan, det er.

Det er vigtigt, at du forstår og respekterer, at jeg ikke er specialist i immigration eller etablering af firma i USA, at jeg ikke lige kender til konkurrencesituationen for for eksempel restauranter i Tampa, og at min eneste kvalifikation i dette emne er, at jeg tog mig tid og brugte penge på at lave den fornødne research. Jeg er lige så kvalificeret udi i immigration, som en patient, der netop har fået fjernet blindtarmen, er specialist i kirurgi.

Med dette indlæg vil jeg besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål, jeg får. Så kan jeg henvise til det – og forhåbentlig kan både du, der læser det nu og fremtidige læsere få glæde af det. Lad os kaste os ud i det:

Vi overvejer at flytte til USA. Hvordan får vi et job der?

Inden en flytning til USA skal du have enten et visum eller et Green Card (permanent opholds- og arbejdstilladelse). Hvis du er højt specialiseret inden for dit felt, kan du måske finde et job i en amerikansk virksomhed og via virksomhedens hjælp få et Green Card. Får du det, har din ægtefælle og evt. børn automatisk et Green Card også.

Men du får altså hverken Green Card eller visum med arbejdstilladelse, hvis du ikke allerede HAR et job i en amerikansk virksomhed, der kan og vil sandsynliggøre overfor immigrationsmyndighederne her, at dit job ikke umiddelbart kan besættes af en amerikansk statsborger. Vejen er altså: Enten find et specialiseret job – eller start din egen virksomhed her.

Skal man ikke bare have 100.000$ på en konto for at få visum?

Om du så har 10.000.00$ giver det dig på ingen måde adgang til et visum. Du kan få et E2 visum, hvis du lægger en “væsentlig investering i egen virksomhed” her. Ikke i en bank. Ikke i aktier. En rigtig og “at risk” investering i lokaler, udstyr m.m. Og med udsigt til at skabe amerikanske arbejdspladser. Tag et kig på de forskellige typer af visa her.

Jeg overvejer at arbejde nogle måneder i USA og bare rejse ind som turist

Det kan du sagtens gøre, men inden du gør det, skal du vide, at når det bliver opdaget (og det gør det som regel), er det en kriminel handling. Er du svineheldig, nøjes du med at blive udvist med et livslangt indrejseforbud. Eller sagt på jysk. LAD VÆRE MED DET!

Hvor kan jeg få hjælp til alt det med visum og den slags?

Se – det er jo egentlig det mest begavede spørgsmål af alle. Det er nemlig ikke den bedste hjælp, du kan få ved at henvende dig til mig. Jeg er ikke jurist, ikke specialist i skatteret og visumregler. Derfor måtte jeg selv punge ud til specialister, og det er mit bedste råd til dig: Betal for god og professionel rådgivning. Hvis du ikke mener, du har råd til det, har du altså ikke råd til at flytte til USA. Beklager, hvis det er hårdt udtrykt, men sådan er det.

Jeg kan anbefale dig to steder, der begge yder en virkeligt god hjælp og rådgivning. Det første firma er det, der skaffede os vores første E2 visum:

Martensen Wright PC

Det andet advokatfirma er rent amerikansk med kontorer i Californien og her i Florida. Advokaten hedder Clark Trainor, og han er 100% specialiseret i visum og Green Card. Han er krævende i form af, at han pisker dig til at levere enorme mængder dokumentation og data. Men han er benhård og dygtig – og med vistnok en af landets højeste succesrater. Han skaffede os den relativt sjældne 5 årige forlængelse af vores E2 visum og derefter vores Green Card. Tager du kontakt til ham, kan du jo hilse fra mig:

Clark Trainor

Jeg ville gerne hjælpe, men…

Jeg håber, du kunne bruge lidt af det her. Jeg ville da ønske, at jeg var mere vidende om området, men det er jeg ikke, og derfor måtte jeg ud at købe mig til ekspertisen. Jeg ville også ønske jeg havde masser af tid til gratis at hjælpe de mange, der spørger, men det har jeg altså ikke. I øvrigt kan rigtigt mange af svarene på spørgsmål om emnet findes i dette overflødighedshorn af viden – klik her og se det.

Flytter du til det sydlige Florida, kunne det da være svært hyggeligt at drikke en kop kaffe sammen, hvis du mener, vi kan bruge hinanden forretningsmæssigt. Jeg har mange jern i ilden, så hvem ved? Og flytter du hertil, vil jeg ønske for dig og dine, at du bliver bare halvt så lykkelig her, som jeg er blevet det – og gør du det, kommer du aldrig herfra igen 🙂

Rosenstand out!

Hvis du vil flyve til USA, er her et godt sted at finde billige flybilletter: Rejsepriser

Denne artikel og video vil sikkert interessere dig – klik her

Share This