Den 27. oktober 2010 udgav jeg et podcast her på bloggen ( hør det her ), og siden har indlægget fået 112 kommentarer. Det er jo i sig selv en del, men hvad du ikke kan se på bloggen her, er de mange, mange mails, jeg har fået og stadig får fra søde og rare mennesker, der søger råd og vejledning om at flytte til USA, finde job i USA og få visum og/eller Green Card til USA.
Jeg er oprigtigt smigret over den store tiltro, mange mennesker har til min viden om det område, men sagen er, at jeg ikke har den store viden om de fleste af de ting, folk skriver og spørger mig om. Ja - jeg har taget springet og er flyttet til Florida tilbage i 2009, jeg kom herover på et visum og i dag har jeg et Green Card, Men det er altså ikke noget, jeg sådan lige har fikset selv - for nu at sige det mildt. Det har kostet masser af advokattimer, og for stort set alle er det altså bare sådan, det er.
Det er vigtigt, at du forstår og respekterer, at jeg ikke er specialist i immigration eller etablering af firma i USA, at jeg ikke lige kender til konkurrencesituationen for for eksempel restauranter i Tampa, og at min eneste kvalifikation i dette emne er, at jeg tog mig tid og brugte penge på at lave den fornødne research. Jeg er lige så kvalificeret udi i immigration, som en patient, der netop har fået fjernet blindtarmen, er specialist i kirurgi.
Med dette indlæg vil jeg besvare nogle af de mest almindelige spørgsmål, jeg får. Så kan jeg henvise til det - og forhåbentlig kan både du, der læser det nu og fremtidige læsere få glæde af det. Lad os kaste os ud i det:
Vi overvejer at flytte til USA. Hvordan får vi et job der?
Inden en flytning til USA skal du have enten et visum eller et Green Card (permanent opholds- og arbejdstilladelse). Hvis du er højt specialiseret inden for dit felt, kan du måske finde et job i en amerikansk virksomhed og via virksomhedens hjælp få et Green Card. Får du det, har din ægtefælle og evt. børn automatisk et Green Card også.
Men du får altså hverken Green Card eller visum med arbejdstilladelse, hvis du ikke allerede HAR et job i en amerikansk virksomhed, der kan og vil sandsynliggøre overfor immigrationsmyndighederne her, at dit job ikke umiddelbart kan besættes af en amerikansk statsborger. Vejen er altså: Enten find et specialiseret job - eller start din egen virksomhed her.
Skal man ikke bare have 100.000$ på en konto for at få visum?
Om du så har 10.000.00$ giver det dig på ingen måde adgang til et visum. Du kan få et E2 visum, hvis du lægger en "væsentlig investering i egen virksomhed" her. Ikke i en bank. Ikke i aktier. En rigtig og "at risk" investering i lokaler, udstyr m.m. Og med udsigt til at skabe amerikanske arbejdspladser. Tag et kig på de forskellige typer af visa her.
Jeg overvejer at arbejde nogle måneder i USA og bare rejse ind som turist
Det kan du sagtens gøre, men inden du gør det, skal du vide, at når det bliver opdaget (og det gør det som regel), er det en kriminel handling. Er du svineheldig, nøjes du med at blive udvist med et livslangt indrejseforbud. Eller sagt på jysk. LAD VÆRE MED DET!
Hvor kan jeg få hjælp til alt det med visum og den slags?
Se - det er jo egentlig det mest begavede spørgsmål af alle. Det er nemlig ikke den bedste hjælp, du kan få ved at henvende dig til mig. Jeg er ikke jurist, ikke specialist i skatteret og visumregler. Derfor måtte jeg selv punge ud til specialister, og det er mit bedste råd til dig: Betal for god og professionel rådgivning. Hvis du ikke mener, du har råd til det, har du altså ikke råd til at flytte til USA. Beklager, hvis det er hårdt udtrykt, men sådan er det.
Jeg kan anbefale dig to steder, der begge yder en virkeligt god hjælp og rådgivning. Det første firma er det, der skaffede os vores første E2 visum:
Det andet advokatfirma er rent amerikansk med kontorer i Californien og her i Florida. Advokaten hedder Clark Trainor, og han er 100% specialiseret i visum og Green Card. Han er krævende i form af, at han pisker dig til at levere enorme mængder dokumentation og data. Men han er benhård og dygtig - og med vistnok en af landets højeste succesrater. Han skaffede os den relativt sjældne 5 årige forlængelse af vores E2 visum og derefter vores Green Card. Tager du kontakt til ham, kan du jo hilse fra mig:
Jeg ville gerne hjælpe, men...
Jeg håber, du kunne bruge lidt af det her. Jeg ville da ønske, at jeg var mere vidende om området, men det er jeg ikke, og derfor måtte jeg ud at købe mig til ekspertisen. Jeg ville også ønske jeg havde masser af tid til gratis at hjælpe de mange, der spørger, men det har jeg altså ikke. I øvrigt kan rigtigt mange af svarene på spørgsmål om emnet findes i dette overflødighedshorn af viden - klik her og se det.
Flytter du til det sydlige Florida, kunne det da være svært hyggeligt at drikke en kop kaffe sammen, hvis du mener, vi kan bruge hinanden forretningsmæssigt. Jeg har mange jern i ilden, så hvem ved? Og flytter du hertil, vil jeg ønske for dig og dine, at du bliver bare halvt så lykkelig her, som jeg er blevet det - og gør du det, kommer du aldrig herfra igen 🙂
Rosenstand out!
Hvis du vil flyve til USA, er her et godt sted at finde billige flybilletter: Rejsepriser
Denne artikel og video vil sikkert interessere dig - klik her
Tak for links til de advokater. Jeg kan egentlig godt forstå, hvis du kan løbe lidt sur i at skulle besvare de samme mails igen og igen far mennesker, der ikke lige “orker” at åbne Google og søge selv.
Tak for en god og velskrevet artikel. Der er helt sikkert nogle ting, som mange overser, når de overvejer at rykke teltpælene op.
Vi har selv overvejet det nogle gange, men er aldrig helt nået dertil endnu – blandt andet grundet papirarbejdet, omkostningerne o.s.v. Jeg har tidligere talt med flere, som har boet i Texas og alle nævnte netop omkostningerne som en af de ting, de selv blev overraskede over, da de flyttede til USA.
Der er også meget at tænke på ved en flytning til en anden verdensdel. Omkostningerne er store, når der skal sejle et flyttelæs over Atlanten – til gengæld er leveomkostningerne her markant lavere end i Danmark.
Uanset hvad,så hjælper du med denne artikel i form af links til de helt rigtige personer der kan hjælpe en.
Gå stadig med tanken om og flytte til det store land, men konen skal lige smøres lidt mere inden vi trækker teltpløkkerne op.
Igen tak for vigtig viden Thomas
Alt held og lykke derover.
Frank
Hej Thomas,
Vil lige hører dig vedr. green Card lotteriet.. hvor finder man tilmelding til det?, hvad vil du mene er sandsynligheden for at man bliver udtrukket/vinder, og giver det adgang til at rive teltpælene op og flytte bare sådan lige.. ?
Malene
Hej Malene
http://bit.ly/rAmfKF 😉
Og hjemmesiden er denne: https://www.dvlottery.state.gov/
Der er mange, mange millioner deltagere, og der udtrækkes omkring 50.000 hvert år. Men chancen er der da. Og ja – vinder du, får du et Green Card, og det er det.
Hej alle sammen . Jeg bor i Denmark nu men jeg er den heldig udvalgt greencard 2014 men har intewie til amerikanske ambassade den 18/11-2013 ;-)))
Til erdal, først stort tillykke med ny erhvervelsen
Du skriver at du bor i dk. Er du også født her..?
Samt hvor mange gange har du været med i lotteriet..?
Malene
Hej Malene. Nej jeg er født opvokset i Tyrkiet . Har været i lotteriet 2 gang;-)))
Hej igen erdal,
Har du dansk eller tyrkisk statsborgerskab ?
Det vil sige at du er blevet udtrukket fra den tyrkiske pulje..,da man jo skal oplyse ens føde land eller??
Er det to gange efter hinanden altså to år i træk?
Fik du lavet billederne professionelt eller klarede du det selv? I såfald
Hej Malene… Godmorgen:-).
Jeg er tyrkiske statsborgerskab men jeg er blevet trukket tyrkisk både danske pulje… Ja jeg er blevet udvalgt DV2014 … Jeg har fået en specialist der lavet opfyldt min dokumenter 😉
Er du måske os den heldig green card vinderen??? Jeg har interview den 18/11-2013 i amerikanske ambassade i Tyrkiet;-)))
Jeg har et spørgsmål, som jeg ikke synes at kunne finde på nettet. Heller ikke på selve hjemmesiden: https://www.dvlottery.state.gov/
Der er et tidsrum på en måneds tid, hvor man har mulighed for at søge om green card til om et år frem.
Men vil det sige, at man skal vente et helt år før man kan søge gennem lottery metoden igen?
Via lotteriet ja – det er en gang årligt.
Hej Thomas, Min kone og jeg har været i Florida sep 2013, og blev meget forelsket i klimaet og stemmingen.
Da vi kom hjem fra vores ferie har vi gået rundt og tænkt om vi skulle tage springet om at starte et nyt liv i det tropiske varme.
Jeg har været på nettet og læst lidt om kriminalitet, hvor den kan være meget udbredt i Florida end Kalifornien.
Hvordan ser i jeres hverdag i Florida?? Vi har selv tænkt på at flytte til Orlando.
Har oplevet noget dårligt indtil nu?? Kender i nogen gode områder man kan bo?? Er der stor mulighed om at starte en virksomhed i USA osv??
Hilsen
Dennis
Hej Dennis
Kriminaliteten afhænger af området, ligesom det gør i Danmark.
Jeg ved ikke meget om Orlando, der ligger 4 timers kørsel herfra. Klimaet der er lidt koldere end her on vinteren.
Jeg ved ikke, hvordan jeg skal besvare spørgsmålet om vores hverdag her i Florida bedre, end jeg gør i podcastet?
Jeg kender masse af fantastiske områder i det sydlige Florida – men ingen ved Orlando. Det afhænger også af, om I har børn, ønsker at bo ved kysten osv.
Ja, det er nemt at starte firma her, og mulighederne er mange!
Hej Thomas,
Konen og jeg har nu bestilt vores anden rejse til Florida her til Januar 2014, hvor vi kommer til at bo i Fort Lauderdale de første 3 dage. Vi har har tænkt at udforske de forskellige områder og evt. tage fat i en specialist i at søge opholdstilladelse og evt starte eller flytte mit allerede eksisterende Firma til USA.
Kender du nogen på det område som kan hjælpe omkring virksomhed opstart osv.
Hilsen
Dennis
Hej Dennis
Jeg kender ikke andre end Martensen Wright, som jeg har linket til i indlægget.
God tur!
Hej,
Er de nogen af jer, der kender denne hjemmeside usgreencardoffice.com/dk/ ?
Og til jer der er tilmeldt i Green Card lotteriet – hvad kostet det jer at tilmelde i lotteriet.
Jeg håber, jeg hører fra jer.
Hej Sara
Siden du omtaler er humbug, og du skal holde dig langt fra den slags! Dette er den officielle og eneste side:https://www.dvlottery.state.gov/
Det er gratis at være med i Geen Card Lottery – helt og aldeles.
Hej Thomas,
Mange tak for dit svar.
Jeg havde prøvet at tilmelde mig på denne hjemme side, men var samtidige i tivivl. Jeg afbrudt min tilmelding, men så ringet de til mig i dag, om jeg ikke ku gennemfører min betaling. Jeg har endnu ikke betalt de, og det kommer jeg heller ikke til efter dit svar. – mange tak 😀
Jeg går og drømmer om at flytte til Florida. Jeg skal dog sige efter en mdr. ferie i Florida, så er jeg meget indstillet på at det er der jeg vil bo i fremtiden.
Jeg er uddannet Finansøkonom og arbejder i dag i Nordea, som kundemedarb.
Er det muligt at finde et job som finansøkonom/ i banker i Florida?
Det ved jeg ikke, Sara. Jeg er ikke på jobmarkedet, og jeg kender intet til beskæftigelsesmulighederne i din branche. Men mon ikke Nordea har samarbejdspartnere her i USA, der kan hjælpe?
Hej Thomas
Skal lige høre om jeg har forstået det rigtigt.
Hvis min mand og jeg ikke har højtspecialiserede uddannelser ( It ingeniør og Radiograf) eller et firma bag os. Vil du så mene at vi skal tage kontakt til en advokat som skal hjælpe os med at søge et visum?
Tror du at det kan lade sig for advokaten at hjælpe, på trods af, at vores uddannelser ikke er specielle?
Vi havde faktisk tænkt os at søge job her hjemme fra og så tage til USA med et par jobsamtaler på hånden og så håbe på at de vil søge visum for os – tror du det kan lade sig gøre på denne måde?
På forhånd tak.
Maria
Hej Maria
Jeg tror, det bliver umådeligt svært for jer, hvis jeg skal være ærlig. Uden at etablere en virksomhed, er det nok ikke vejen for jer. Men kan en af jer få et job herovre i en virksomhed, der viol stå bag et Green Card til jer, er det jo klart en mulighed.
Hej Erdal hvordan søgte du Greencard? og hvor lang tid gik der før du fik svaret? for man svaret via email eller 🙂 og forresten Tillykke med det du må være mega glad for det nu hehe. Jeg har også prøvet min chance nu her i dag og det lykkes mig at gå igennem. Har du kortet på dig eller hvordan fungere det helt præcis :)?
Med venlig hilsen
Ozan Can Ozan – Copenhagen
Hey alle sammen . Jeg har været interview i amerikanske ambassade i Stockholm. Nu har jeg fået godkendt green card 6 måneder på første omgang ;).
Erdal kan du ikke lice skrive eller ringe til mit mobil nummer +4553277001 det angående dit greencard ohøg simple spørgsmål 🙂 og har også brug for råd fra dig af. Tak
Hej Thomas
Jeg har mit eget it firma herhjemme, siden 2000 og har en drøm om at starte op i USA, vi er kommet en del i New Hampshire, men tænker også meget på Florida, da begge stater bl.a. har 0% skat, klima osv. nu ved jeg der er meget stor forskel på NH og Florida rent klimamæssigt. Vi kender en del i NH (dog ikke familie.
Vil du sige det er nemt at starte et lille it-konsulent firma i USA? Florida.
Har gjort mig mange tanker omkring at flytte, mit firma går godt her i DK, men er sku træt af det store skattepres, østeuropærerne’s tilstrømning til DK og DK’s velfærdsydelser der skal tages af vores skattepenge og forsørge hele EU.
Hej Dennis
Det er ikke spor besværligt at starte her – bare husk at få den rigtige rådgivning far kompetente folk som for eksempel dem, jeg har linket til i artiklen. Så er der jo også lige det med visum – du skal have en god forretningsplan og et femårs budget med potentiale for arbejdspladser. Alt det kan advokaterne hjælpe med.
Held og lykke!
Hej Thomas. Tak for din super gode artikel. Jeg har selv været i Florida to gange med familien og vi har virkelig forelsket os i landet. Vi har gjort os mange overvejelser om at flytte og vil nu gerne gøre noget ved det endeligt. Konen og jeg er danske statsborgere, og jeg har haft forretning i mere end 10 år her i dk med succes. Forretning har været pizza/restaurant/cafe, jeg er startet i en meget ung alder og har derfor 22 års erfaring og mener da også selv at jeg er meget dygtig.
Mit spørgsmål til dig vil være:
Hvis jeg flytter til florida(Orlando/Sarasota området), og vil åbne noget lignende (pizza/cafe), ville det kunne være nok til at søge om visum? Succesen tror jeg egentlig på, men spørgsmålet er om det er nok? Har en del opsparing, men kan man starte med at leje et hus eller skal man købe?
Hvordan er bankerne? Er de meget kritiske og usamarbejdsvillige overfor “os”? Og har også læst alle kommentarer, hvad koster alle de her dokumentations arbejde?
Jeg har en masse spørgsmål men vil heller ikke skræmme dig, og håber derfor du vil give dig til at svare de ovenstående.
På forhånd, mange tak for hjælpen.
Mustafa
Hej Mustafa
Jeg vil tro, at det at åbne en restaurant er nok til et visum. Men tal med advokaten om det. Der kan du også få en pris. Regn med 4-5000 dollar for arbejdet.
Bankerne er som i Danmark. Hverken værre eller bedre. Orlandoområdet er i modsætning til Sydflorida et lavindkomstområde, og husleje mm er derfor ganske lav. I kan sagtens leje et hus eller lejlighed, og det er nok det smarteste, til I ved, om I vil blive her. I det område kan I komme langt for en husleje langt under 2000 dollar pr måned.
Kære Thomas,
Først og fremmest har det været utrolig spændende og læse om dine erfaringer.
Jeg har dog et spørgsmål (beklager hvis du er blevet spurgt om det mange gange før 🙂 ) men læste lidt på det link som du vedhæftede omkring green card lottery til Maria – og som jeg kan se det er det ikke gratis, men kræver at man betaler en biometric fee på 1070$ for overhovedet at kunne komme i betragtning til lotteriet – er det mig der læser forkert? og så tilfælde kan du måske guide mod det rigtige sted man registrer sig? 🙂
http://www.uscis.gov/i-485
På forhånd tak
Suzanne
Hej Suzanne
Lotteriet er som skrevet står gratis. Du kan læse om det her http://denmark.usembassy.gov/mobile//visas/iv/greencardlottery.html
Hej Thomas
hvor mange penge skal man have for at flytte til Florida. jeg ejer ikke selv virksomhed eller firma som du gør. jeg er alene mor med 2 børn og vi brænder for at bo i Florida.
med venlig hilsen
Lone
Hej Lone
Jeg ville ikke kaste mig ud i det med mindre end et par hundrede tusinde kroner at gøre godt med. Det er dyrt at flytte så lang, og advokaterne, du skal bruge til at få visum, er ikke gratis heller. Men hvordan har du tænkt dig at få lov at bo her? Du kan jo ikke bare flytte til USA uden at have Green Card eller visum, og det får du kun, hvis du enten driver firma eller har et højt specialiseret job her i USA.
Jeg har familien som bor i usa, og jeg vil flytte til USA , kan du fortale mig om hvad jeg skal at gøre for at kan flytte til USA .
For forhånd tak
Hej Van
Nej ikke udover hvad du kan læse og høre her samt de links, der er i artiklen.
Hej Thomas,
Super blog:-)
Jeg er endt i lidt af en blindgyde med hensyn til visa “tilbud” – har prøvet flere instanser.
Jeg er i den heldige situation at jeg kan få et job i USA, men vi har så fundet ud af at man kun kan søge H-1B visa i april….surt, når nu jeg er nået hertil!
Ved du om jeg har mulighed for at søge om et immigrant visa (green Card) hele året eller er det også i en bestemt periode?
Næste problem kunne blive at jeg ikke har en bachelor degree, men vil være det man betegner som en specialist…….
Håber du kan advisere lidt.
På forhånd tak…..:-)
HEj Torben
Du kan ansøge om Green Card hver eneste dag året rundt – og sørg for at få hjælp til det fra din amerikanske arbejdsgiver. Det letter processen en hel del!
Hej Thomas,
Det er verdensklasse…tak:-). Det var præcist hvad jeg troede, men ikke rigtigt kunne finde et svar på!
Det sjove er at deres immigration lawyer kom med den udmelding at det ikke kunne lade sig gøre før til april….men måske skulle han have læste videre:-).
Tror du at hvis ‘specialist’ bliver et problem, at en mini MBA ville kunne opveje et bachelor krav?
Jeg er godt klar over at det her jo ikke dit speciale og du reelt hjælper folk af god vilje…..men tak for hjælpen:-).
Jeg ved det ikke, Torben. Jeg ved lige så meget om at få Green Card m.m. i USA; som en blindtarmsopereret patient ved om anatomi.
Det er også en videnskab….noget nemmere at komme ind i lille Danmark:-)
Tak for dine indspark…..forsat hled og lykke ‘over there’!!
Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at komme på universitet i USA, hvor- og hvilket universitet er jeg ikke sikker på endnu.
Mit spørgsmål er, hvordan jeg kan komme til at gå på et universitet derovre? Skal jeg have et visum, legat, green card?
På forhånd, mange tak 🙂
Hej Olivia
Vær så god: https://www.google.dk/?gws_rd=ssl#safe=off&q=visum+til+usa+som+studerende
Mange tak 🙂
Ved du, om der er forskel på at være revisor i USA og DK? Vil gerne til USA efter universitetet, men hvis den uddannelse som jeg har taget i DK ikke er helt det samme, så har jeg lidt af et problem. 🙂
Olivia: Nej, jeg ved intet om at være revisor, læge, sygeplejerske, mekaniker, tømrer eller lignende. Jeg tror, du skal prøve at spørge nogen, der beskæftiger sig med den slags.
Hej Thomas. ved ikke om du kan hjælpe, men det er vel et forsøg værd. Siden du er bosat i USA, ved du måske hvordan man kan tegne en sygeforsikring der – for når man er fraflyttet DK gælder den danske ikke længere. Jeg skriver på vegne af min veninde og hendes mand som gerne vil over til deres fastboende datter og bo der i nogle år. De er begge pensionister, men han er kronisk syg og har brug for noget bestemt medicin. Kan du hjælpe med evt oplysninger, om hvor de kan henvende sig, om deres muligheder.
Hej Pia
En sygeforsikring her kræver, at man har et Social Security nummer, og det får de jo kun, hvis de er på lovligt ophold. Man kan ikke bare rejse herover og bo nogle år – de skal jo have et Green Card eller visum. Har de først det, er det blot at google “health insurrance” og finde et godt tilbud. Det kan også gøres via https://www.healthcare.gov/
Håber det hjalp?
Hej Thomas
Vi, min kæreste, søn og jeg er muligvis så heldige at skulle flytte til Wisconsin…
Min kæreste er ansat ved et internationalt firma og har derigennem fået tilbudt et job derover.
Mit spørgsmål er så: Er det i forhold til green Card, bedst at være gift inden vi tager afsted, og inden vi skal søge om green Card. ( tænker firmaet ansøger)
Og får jeg green Card også?
Tak for en rigtig god side:-)
Hej Lola
Ja – jeg er ret overbevist om, at det er uendeligt meget nemmere, hvis I er gift inden. Som ægtefælle får du også Green Card – sådan ret pr. automatik. Held og lykke med oplevelserne!
På siden du har lagt ud for Lottery står der når man skal til at søge at man skal skrive : In the space below, type the confirmation number that was given when you applied.
Format: 2015xxxxxxxxxxxx
Ved du hvad der menes her ?
Har ikke søgt om green card eller lignende før da jeg ikke har opfyldt kravene mht kanon høj uddannelse eller selvstændig
Hej Oliver
Det ved jeg ikke. Sandsynligvis er det fordi der ikke er åbent for tilmelding lige nu, og så er det blot muligt at tjekke status for tidligere deltagelser i lotteriet.
Hej Hr Rosenstad.
Vil bare høre om det koster noget at kontakte
Mr. Trainor vedr. En forspørgsel?
Mvh.
Jakob Worning
Hej Jakob
Nej – det koster først noget, hvis han skal arbejde for dig. Hils fra mig!
Hej Thomas. Jeg sidder med et problem, jeg er dansk statsborger, men af mange problemer kan jeg ikke rigtigt klare at bo i Danmark længere. Jeg kan ikke finde noget steder hvor man kan søge permanent visa, for jeg er blevet tilbudt at bo i Covingtong Georgia hos nogle venner som er Amerikanske statsborgere. Og tænker det er vigtigt jeg flytter før jeg begynder uddannelse her i Danmark.
Hej Rasmus
Jeg forstår ikke problemet? Se her – eller her.
At jeg ikke helt ved hvad skal gøre. Jeg har prøvet at kontakte kommune og høre om hvad man gør. Men de kunne ikke rigtigt svare på noget som helst. Hvad skal man gøre for at søge permanent visum
Kommune??? Jamen danske kommuner udsteder altså ikke visa til USA. Prøv nu at kigge på de to links, jeg har givet dig 😉
Hej Thomas!
Vil starte med at sige at det er en fantastisk blog du har her, og hold da op hvor du har mange dejlige informationer. Vi er et vennepar med børn som gerne lidt ude i fremtiden kunne tænke sig at bosætte sig i Californien, og håber hermed at du kan være os behjælpelig med nogle svar på vores fælles spørgsmål.
1) Hvad koster det ca. at starte sin egen virksomhed op?, tænker på om det er som her hjemme i Danmark hvor man kan starte op på flere måder. Og hvis, hvad er så det billigste?
2) Ved du om der er mulighed for om man kan komme i lære og starte på en uddannelse som voksen og på den baggrund få et visum?
3) Ved du om man med en uddannelse som henholdsvis: Produktionsteknolog/ Maskinteknikker og Industriteknikker/Maskinarbejder samt programmør er specialiseret nok til at være eftertragtet. Erfaring er henholdsvis 20 år og 30 år inden for branchen.
Hvis ikke du ved det, er det muligt du kan henvise os til et link hvor man kan se eftertragtet jobs.
I et af dine tidligere opslag skrev du noget om en advokat der kunne være behjælpelig med visum. Du skrev han kostede en del, men var god. Ved du hvad han ca. koster?
Et sidste spørgsmål lige nu:-) : Ved du evt. om der findes nogle amerikanske sider hvor man kan ligge sit CV ind?, lige som jobcentret herhjemme.
Vi glæder os til at høre fra dig, og håber der er tilstrækkelige informationer til at kunne svare.
Med venlig hilsen
Mette, Kenny, Tina og Karl.
Hej Tina
Nu handler indlægget jo primært om, at jeg på ingen måde er klædt på til at rådgive om det, I spørger om – men lad mig svare så godt, jeg kan 🙂
1.
Det afhænger af virksomhedstypen og uden tvivl også af staten. Californien er jo den absolut dyreste stat af dem alle, og jeg ved intet om, hvad det koster der. Det kan en advokat i Californien til gengæld svare på.
2.
Nej – det kan man ikke.
3.
Det tvivler jeg på – og nej, jeg kender ingen links til eftertragtede kvalifikationer.
4.
Advokaten er http://ailc.com – han heder Clark Trainor. Hvad han koster? Jamen det afhænger sørme da af, hvad han skal lave 😉 Mit Green Card kostede – så vidt jeg husker – $4000.
5.
Prøv her
Som I kan se, er det begrænset, hvad jeg kan hjælpe. Jeg er sådan cirka lige så nyttig på det felt, som en patient, der har fået fjernet sin blindtarm, er kvalificeret til at rådgive om det kirurgiske indgreb 🙂 Jeg har jo bare købt rådgivningen og hjælpen, der er 100% individuelt tilpasset den enkeltes situation, og min situation var jo markant anderledes end jeres: Jeg startede firma her, havde virksomheder i Danmark og investerede her.
Held og lykke med det!
Hej Thomas!
1000 tak for din tid, og ikke mindst fordi du forsøgte. Kan godt se med hensyn til opstart af virksomhed, har det været en hel anden situation for dig som for os:-)
Men endnu engang, hjertelig tak for din tid.
Hvis held og lykke er med os, får du en hilsen mere på et tidspunkt:-)
Med venlig hilsen
alle 4´er;-)
hej Thomas
Tak for mange af det gode oplysninger på din blog.
Jeg har som mange andre har tanken om at flytte til den anden verdensdel.
Som jeg læser, er muligheden for at starte virksomhed en mulighed for at få greencard/opholdstilladelse.
Er der meget forskel fra stat til stat, mht. regler mm?
Jeg har læst et sted, at for at starte virksomhed fx i Houston.
Kræver det at det nystartet firma, skal kunne ansætte mindst 20 medarjbeder.
Er der en side som skriver og regler og krav for opstarte af firma i Florida?
med venlig hilsen
Lilian
Hej Lilian
Om start af firma i Florida – klik her
Jeg ved intet om forskellene mellem stater – det skal du tale med en advokat med speciale i de dele om.
Jeg kan dog garantere dig, at der ingen stater er i USA; der har noget krav om minimum antal medarbejdere for at starte – så dumme er der ingen, der er 🙂
Held og lykke 🙂
hej Thomas
tak for det hurtig svar.
det link du henviser til virker ikke.
når jeg trykker på den, kommer jeg ind på en tom google side.
Den advokat du henvise til længere oppe. Har du haft nogen som har brugt ham, jeg tænker om nogen som har brugt ham og efterfølgende fik afslag på greencard?
hilsen
Lilian
Hej igen
Linket virker nu fint. Det er en animeret søgning.
Flere har brugt Clark, og alle har fået enten visum eller Green Card.
hej Thomas
Ved du om hvilken by er godt for en nystater mindre restaurant?
Jeg har det 2 byer, Tampa eller Orlando?
Er der nogen krav om ejenkapital, hvis jeg vælger Incorporate typen?
Er det ikke det samme som Aps i dk?
med venlig hilsen
Lilian
Jeg kender intet til de to byers konkurrencesituation på restaurantområdet.
Jeg ved ikke, hvordan jeg skal få forklaret dig, at jeg ikke er advokat, ikke er klædt på til at rådgive om selskabsformer i USA etc.? Jeg er lige så klædt på til at besvare spørgsmål om kirurgi, som et menneske, der har fået fjernet blindtarmen, er det 🙂
Jeg vil anbefale dig at tage kontakt til en advokat, der kan hjælpe dig med de spørgsmål. Det gjorde jeg, og det var alle pengene værd.
Hej Thomas
Når man kigger bolig i USA, og de skriver 2 beds 2 bath, betyder 2 beds så to soveværelser, eller skal det ses som her hjemme med 2 værelser, hvor af det ene jo så typisk er en stue?
Hej Martin
2 beds er 2 soveværelser. Nogle gange kan der også være en “den” – det er et rum UDEN indbyggede skabe, der altså ikke må tælle som et soveværelse her i kommunen.
Fedt! Det var en stor hjælp for mig på en lille ting for dig, tusind tak for hjælpen!
Hej Thomas
Vil lige starte med at sige tak for en fantastisk blog, med en masse nyttige informationer!
Jeg har igennem længere tid gået med tankerne om at flytte til USA og om det kunne være en mulighed for mig.
Jeg må desværre indrømme at jeg er yderst i tvivl om hvordan jeg skal gribe min situation an, da jeg hverken har firma, fornemt job eller noget familie derovre.
Ville min bedste chance være at satse på Green Card lotteriet, eller skulle jeg skaffe en advokat af en eller anden slags, for at se hvad han/hun ville kunne gøre? Er der en mulighed eller skulle man bare give helt op??
Med venlig hilsen Casper
Hej Casper
Uden job her, firma eller nær familie kan du godt glemme alt om at få Green Card på anden måde end via lotteriet. Så’n er det bare – beklager.
Helt okay! Når vi snakker job er vi så ude i noget så simpelt som salgsassistent eller noget mere avanceret?
Det tvivler jeg stærkt på – din amerikanske arbejdsgiver skal kunne godtgøre, at han ikke umiddelbart kan besætte jobbet med en amerikaner. Jeg tror, du skal tale med en immigrationsadvokat, der kan svare mere kvalificeret.
Hej. jeg er 15 år og vil rigtig gerne flytte til Miami når jeg bliver gammel nok, men kan ikke helt gøre mig klog på den her side, kan jeg flytte til miami og bo? hvordan gør jeg? hvad koster det ca.? og kan jeg godt få et job derovre, og hvor lang tid går der? jeg har ingen job forbindelser til Usa og har aldrig været der før.
Hej Trine
Har du læst, hvad jeg har skrevet her? Jeg ved ikke, om du kan flytte til Miami og bo der. Hvis du finder et job, der kan give dig arbejds- og opholdstilladelse, kan du jo sikkert. Hvad det koster? Regn med mindst 5-6.000 dollars til advokater. Dertil kommer så flytteomkostningerne.
Om du kan få et job herovre, kan jeg altså ikke svare på 🙂 Jeg ved meget, men jeg kan ikke spå.
Held og lykke med det!
Hej Thomas,
Hvordan er reglerne, hvis man bibeholder sit firma i DK, og blot driver det fra USA i en periode på 12 mdr. f.eks.?
Kan man fastholde børnepnege osv., hvis man stadig har adresse i DK, men er i USA i 12 mdr.?
Vil man evt. kunne rejse frem og tilbage hver 3. måned for at undgå visum/Green Card?
Så i virkeligheden spørger jeg, om man kan fysisk leje en lejlighed i 12 måneder, drive sin virksomhed derovre fra og ellers betale dansk skat m.m. og klare sig selv i USA?
Hej D. Nielsen
Altså – du stiller mig spørgsmål, som var jeg immigrationsadvokat 🙂 Jeg er lige så klædt på til at svare dig, som en person, der lige er opereret for blindtarmsbetændelse er til at svare på spørgsmål om kirurgi.
Det eneste, jeg kan svare på: Du kan ikke bo her i 12 måneder uden et visum eller et Green Card, og du må ikke arbejde her i bare 5 minutter uden ditto.
Hvis jeg ansøger om at få et greencard,i år, skal jeg så også rejse indenfor et år? som jeg læser det kan det tage flere år/ chancer før man opnår greencard, og man kan jo ikke leve i en kuffert. 🙂
Hej Elisa
Det forstår jeg ikke helt? Du har vist nok en tidsfrist, fra du har fået Green Card, til du skal rejse ind i USA, men du skal da ikke forlade Danmark, blot fordi du ansøger om GC.
Nej, det var mere dette. Jeg planægger at rejse til USA om 3 år, på Greencrad. Men man skal være heldig for at vinde i greencard lotteriet, Hvis jeg har en tidsfrist på 12 måneder fra jeg får greencard, så kan jeg først ansøge om 2 år, og hvis jeg er uheldig kommer jeg til at vente fx 6 år før jeg bliver udtrukket ?? er det forstået korrect?
Ja, det tror jeg er korrekt. Du skal nok høre ambassaden ad – de ved lidt mere om den slags, end jeg gør. Du er klar over, at der er mennesker, der har deltaget i GC lotteriet i 10 år uden at vinde, ikke? Det er nok ikke en vej til GC, du skal planlægge med.
Hej Thomas
Super hjælp her. Jeg vil kontakte Clark og Martensen Wright, men hvilket af disse vil være billigst?
Jeg har været selvstændig siden jeg var 18 med flere virksomheder og vil starte endnu én dér, så tænker vi skal drikke en SEO kaffe ved lejlighed. Jeg skal nok hive fat i dig herom 🙂
Håber du kan hjælpe med ovenstående
Mvh
Chris
Jeg er meget sikker på, at Clark er både bedst og billigst i dag. Held og lykke og giv endelig lyd 🙂
Hejsa,
hvordan har du gjort med forsikringer, da du flyttede til USA? Kan man købe tilsvarende forsikringer som i DK, indbo og ulykke? Og hvilken sygeforsikring anbefaler du? -eller kan du henvise til eksperter på dette område, hvor jeg kan få rådgivning?
Tak for din blog, fantastisk indblik du giver og fantastisk mulighed for lidt hjælp på vejen af én, der har taget skridtene:-D
Hej Lise
Ja, der er i store træk de samme typer forsikringer her som i Danmark.
Når det gælder sygeforsikring, anbefaler jeg, at du kontakter en broker der, hvor du skal bo. Det er en jungle, og der er stor forskel på prisen afhængigt af, hvad du vil have. Selv er jeg forsikret hos Coventry Health, men der er mange at vælge mellem.
Hej Thomas. Jeg har siden ganske lille, gået med drømmen om at flytte til USA. Jeg arbejder i forsvaret, og har gjort det i godt og vel 2 år efterhånden. Jeg kunne godt tænke mig at arbejde videre indenfor det område, og muligvis gå over til noget politibetjents fagligt. Hvad er mine muligheder, og er der overhovedet nogen? Omformuleret: Kan en dansker godt arbejde for det amerikanske forsvar eller politi?
Venlig hilsen Rasmus
Hej Rasmus
Så vidt jeg ved, skal du være statsborger for at være i politiet og i militæret. Gifter du dig med en amerikaner, kan du ansøge om statsborgerskab efter 3 år. Ellers er det 5 år efter udstedelse af Green Card.
Hej Thomas jeg er sosu assistent med flere ekstra kompetance jeg går og overvejer at prøve at bo og arbejde i USA ville det være en mulighed, det kunne være fedt at få kompetencer og erfaring fra andre lande😀
Hej Terese
Tja – det er jo umuligt for mig at svare på egentlig. Men hvis du kan finde en arbejdsplads her, der vil sponsere en arbejdstilladelse til dig, skulle det jo være muligt. Det er nok der, du skal starte: At finde nogen, der vil ansætte dig og “skrive under” for dig.
Hej Thomas.
Synes det er fantastisk at du gider at tage dig tid til at svare alle henvendelser der måtte være.
Jeg har et afgørende spørgsmål omkring det hele med at flytte. Hvordan er det med bureaukratiet derover? altså det kommunale og papirarbejde f.eks. er det meget langsomt/tidskrævende og endda måske korrupt? no offence.
Med 4 børn, er forsikringer så meget dyre derovre?
Hej Mustafa
Tja – bureaukratiet er hverken værre eller bedre end i Danmark generelt. Nogle ting er nemmere – andre lidt mere besværlige, men der er de sidste par år sket en gigantisk udvikling fremad, så mere og mere klares i et snuptag online. Korruption er der absolut intet af i det offentlige i relation til private borgere.
Alt er jo relativt – Health Insurance koster selvfølgelig mere med 4 børn, end hvis man blot er 2 voksne. Til gengæld er skatter m.m. jo ekstremt lavere. Jeg ved ikke, hvad det ville koste for jer – det er umuligt at svare på for mig. For min hustru og jeg er det samlet set MEGET billigere at bo her, selvom vi har den bedste og dyreste forsikring, der fås. Og så får vi jo altså også et læge- og sygehussystem, der på alle tænkelige måder er 10-15 foran Danmark.
Hej Thomas
Mange tak for alle dine oplysninger om det, at flytte til USA.
Min mand skal til at søge om E2 visa. Han er lige del medejer, sammen med 3 andre, af et Fund service firma i Schweiz, der hjælper fund managers med at vælge den rette løsning når de starter deres fund op. Vi har inhouse advokater og ejer også et fund administrations firma på Cayman. Vi tænkte først på et L1, men da der er andre medejere, så det ud til, at der ville blive et voldsomt papir arbejde for alle. – Derfor starter vi istedet et nyt lignende firma i USA.
Mit spørgsmaal er angående de amerikanske medarbejdere der kræves til E2. Hvor mange startede du med at have i din ansøgning? Og hvor mange havde du da du fornyede dit E2? – Hvor mange er mon nødvendige?
Lige nu er det kun min mand og jeg og vi har egentlig ikke brug for flere, men så vidt jeg kan se skal der være amerikanere ansat, hvilket jo er helt forståeligt. Kunne de mon være konsulenter eller deltids ansatte?
Mit andet spørgsmal er hvordan kapitalen skal se ud, skal man købe nye computere, printer osv.? – Vi har lejet et lille kontor, 2 rum, så ca. 40kvm, selvom vi ikke har brug for det, da vi kunne arbejde hjemmefra, men det skal man have.
Hvis du kan svare ville det være rart, hvis ikke er det helt forståeligt.
Vi flytter iøvrigt til Naples, Fl.
Mange tak, Susanne Kristensen
Hej Susanne
Der er ingen krav om amerikanske medarbejdere – men en 5 års forretningsplan, der indikerer beskæftigelse for amerikanere som ansatte og/eller contractors er en god ide.
Investeringen vurderes i relation til det, man skal lave. Vi købte også en firmabil, så vi kunne få investeringen op i beløbsstørrelse, og det gik uden problemer. Køb i USA, hvad I skal bruge – evt. kan I prøve at lave bilkøbet på en escrow-aftale (betinget af opnåelse af visum). Det gjorde vi, og den var ambassaden fint tilfreds med.
Håber det hjælper?
Kære Thomas
Mange tak for svaret, det hjalp rigtig meget på sindsroen. En firmabil var en rigtig god ide, det vil vi gøre. – Min mand mener ikke, at det bliver noget problem at få visa’et, men han er også født optimist 🙂
Hej Thomas
Kunne blive tilbudt et specialist job inden for landbrugsproduktion, søger man først H1-B og derefter immigrantvisum når man har været i usa nogle år, eller?
på forhånd tak
Jørgen
Hej Jørgen
Ingen anelse. Jeg tror, du skal tale med en immigrationsadvokat om det.
Hej Thomas
Stort tak til dig som prøver at hjælpe andre som drømmer om at immigrere til USA.
Jeg har et brændende ønske om at flytte til USA sammen med min kone og vores børn.
Vi har deltaget i green card lottery 3 gange men uden held.
Jeg har et brændene ønske om at blive selvstændig i USA. Jeg har bl.a. overvejet muligheden med E2 visa, hvor jeg kan være ejer eller medejer i en forretning som f. eks. franchising eller noget lignende. Både jeg, min kone og og vores børn er danskstatsborgere. Jeg har brug for al nyttige information som bane vejen til at min drøm bliver til virkelighed. Det er også min intention at jeg kan kan være med til at hjælpe andre for at få deres drøm opfyldt.
På forhånd mange tak
Siavash
Hej Siavash
Tak for de pæne ord!
Jeg ved ikke helt, hvad du spørger om? Men lad mig prøve: E2 er nok den bedste vej for dig/jer, vil jeg tro. Men husk nu, at jeg jo ikke er ekspert. Det er advokaterne derimod 🙂
Uden en forretning og en relativt detaljeret plan for 4-5 år frem inkl. budgetter kommer du ingen vegne med en E2 ansøgning.
Umiddelbart ville jeg starte der – sideløbende med en dialog med for eksempel Clark Trainor fra ailc.com
Håber det hjalp lidt?
Hej Thomas.
Mange tak for din podcast.
Jeg står i den situation at jeg meget gerne vil flytte til Californien.
Min plan var at starte op selvstændig, hvor jeg redigere billeder for fotografer.
Har prøvet at finde ud af alle deres regler, men synes det er lidt svært at gennemskue. Prøvede at tage på den amerikanske ambassade, men var desværre ikke muligt..
Ved du hvad jeg har af muligheder? og hvad der er af krav for at få visum hvis jeg starter selvstændigt?
PÅ forhånd tak, og fordi du gør en indsats for andres drømme kan blive virkelige.
Hilsen Pernille Petersen
Hilsen Pernille
Hej Pernille
Velbekomme 🙂
Jeg kan egentlig ikke bidrage med mere end de to links til advokatfirmaer, der jo altså har netop dine spørgsmål som ekspertise. Især vil jeg anbefale Clark Trainor – han har godt nok fået mange ind her i USA, der er kommet via denne blog eller mit netværk.
Jeg er ikke specialist i det her – lige så lidt som en blindtarmsopereret bliver kirurg af at få fjernet blindtarmen 🙂
Tag en snak med Clark Trainor – så får du ordentlig, professionel og opdateret viden.
Held og lykke!
Hej Thomas.
Har læst de stillede spørgsmål og svarene.
Beklager hvis jeg spørger om noget der allerede er adspurgt.
Min kone er amerikansk statsborger og vi taler om at måske flytte til det store land. Kan jeg bo der med min kone og børn når hun er statsborger?
Og mht virksomhed- hvad hvis man køber sig en allerede eksisterende virksomhed?
Og sidst måske personligt hvad lavet du der af forretninger?
Hej
Ja – du kan få et Greencard, hvis du er ustraffet og ikke formodes at udgøre en risiko for USA. Det kan alle, der er gift eller gifter sig med en US Citizen.
Hvad med hvis du køber en virksomhed? Det er ikke noget, du skal tænke på, da du er gift med en amerikaner.
Jeg driver en virksomhed her, der beskæftiger sig med SEO og online markedsføring, en der ejer ejendomme og et par andre småting, jeg holder for mig selv 🙂
Hej Thomas. Har googlet mange steder og så dukkede dette sted op. Det jeg ønsker hjælp med er følgende. Min samlever og jeg vil meget gerne købe en autocamper og køre rundt i de sydlige stater med udgangspunkt i Florida. Vi har tænkt på at skaffe en mailbox (ikke en po-box), for så har man en adresse, købe en brugt rv og få en forsikring til den og så køre rundt i ca 3 måneder, hyre en plads hvor den kan stå (storage) medens vi er hjemme i Sverige (hvor vi bor pt) og så efter 1-3 måneder rejse tilbage til USA og køre lidt mere rundt. Er det noget du tror kan lade sig gøre rent praktisk. Vil det være en fordel at tage kørekort derovre eller er det nok med alm kørekort + evt internationalt kørekort. Vi har været i Florida 5 gange og kunne godt se os som pensionister der (vi er nu havde 54 og 49 år). Alle input fra dig er velkomne. Mvh og på forhånd tak. Lotte
Hej Lotte
Ja – ESTA (turistvisum) gælder for op til 3 måneders ophold, og er I ude af USA i en måned eller to, er det intet problem at komme tilbage i 3 nye måneder.
I skal blot have internationalt kørekort. I kan ikke tage kørekort her uden at bo her 😉
Hej igen og tak for det hurtige svar. Hvis vi nu får en mailbox så har vi jo også en adresse ikk. Tror du ikke at det er en god løsning som vi har fundet på eller?
Mvh
Lotte
For at få et kørekort her i Florida skal du bevise din adresse med for eksempel elregninger eller lignende. Du skal præsentere officielle dokumenter tilsendt adressen. Jeg tvivler på, det er muligt.
Hej igen Thomas
Okej, så blir det internationalt kørekort. Men hvad så med forsikring, de godkender vel mailbox. Hvad synes du om vores ide, tror du det kan gennemføres?
Mvh
Lotte
Jeg ved det ikke, Lotte. Jeg vil tro, forsikringsselskaberne er ret ligeglade, så længe der er en amerikansk adresse at sende papirer til.
1000 tak for hjælpen. Hav en rigtig dejlig jul og et godt nytår. Mvh Lotte
hejsa jeg har en forhåbning om at rejse til usa og starte på highschool, men jeg har en plet på straffe attesten for indbrud hvor jeg blev anholdt og fik en lille bøde uden yderligere straf. så mit spørgsmål er om det er muligt for mig at rejse ind i landet her til sommer, selv om det er 1 år siden.
mvh kenni
Hej Kenni
Det ved jeg ikke noget om. Det skal du nok tale med den amerikanske ambassade om.
Hej Thomas nu ved jeg godt at du ikke speceileseret ind for det felt men jeg har en plan om at uddanne mig som advokat og så flytte til USA og starte en virksomhed derovre.. med holdet kunne skaffe mig visum og efterfølgende green card ? 🙂
Jeg forstår ikke helt, hvad du mener? Dels er en dansk advokatbestalling ikke gyldig her i USA, og dels er der så mange advokater her, at man nærmest kan fodre svin med dem… Det er nok ikke lige det område, du skal satse på, hvis det skal være en billet til at få visum her til.
Super godt skriv Thomas.
Jeg følger altid tæt med, når du snakker om Staterne.
Det har altid været min drøm at bo i USA – velvidende at rejse/besøge og leve der ikke er det samme.
Selv ville jeg ingen skrupler have ved, at tage springet, men har fået en familie nu og den har et anker i Danmark, som ikke lige er til at få overtalt – endnu.
Tag familien med herover om vinteren, lad dem opleve vejret, priserne og menneskene. Så er de nemmere at overtale 😉
Hej Thomas.
Super god læsning!
Jeg har lige et spørgsmål som du måske kan svare på 🙂
Hvilke jobmuligheder er ”nemmest” at fange? Hvad mangler de derovre i din mening?
Jeg står og skal finde en uddannelse i DK, som jeg håber kan bruges et sted i USA…
Min drøm er at tage en uddannelse her, få noget erfaring og så tænke på at flytte om et par år 🙂
Tjaa – jeg har ikke rigtig nogen berøring med jobmarkedet som sådan, men mit umiddelbare skud ville være alt, der har med robotteknologi at gøre eller med alternativ energi. Begge områder er booming business her.
Thomas jeg er i Tampa nu. Det kunne være hyggeligt at mødes
Det kunne det da. Jeg har så ikke været i Tampa siden 1998, men hvis du kommer på disse kanter, er jeg altid frisk på kaffe.
Kære Tomas
Ja vil grene bosete mig på Florida.
Har jeg muligheder at tag min Den Danske fortidl pansion med og hvor ked betale skat. Mange tak
Hej Darinka
Jeg tror, du er havnet det forkerte sted? Det har jeg absolut ingen forudsætninger for at kunne svare dig på.
Hej. Tomas . Jeg er en førtidspension og gift med 4 børn . Jeg var i Orlando for 2 uger siden . Jeg ønsker at vi bor i Orlando . Jeg kan få en hope virksomhed i Orlando . Kan du enbefele mig en god advokat til at få vi en opholdtilse i USA?
Hej Adel
Ja – den advokat, jeg anbefaler i det indlæg, du har kommenteret på 😉 Clark Trainor.
Hej igen . jeg Kan drive en hope virksomhed som bil køb og salg gennem online .
Jeg aner ikke, hvad en hope virksomhed er – beklager.
Hopey virksomhed er en lille bil Export firme . Har tlf eller adresse på advokaten ? Tak
Jeg har ikke andre kontaktoplysninger på ham end dem, der er på hans hjemmeside, så hvis du klikker på linket i artiklen…
Jeg mener hoppy virksomhed . En lille firme bilforhandler
Tusind tak Tomas for rådgivning .
Jeg har kontakt amerikanske ambassade fik vide at skal man invenstier 70.000 dollars til at få e2 visum.
Velbekomme og held og lykke med det.
Hej Tommas .
Jeg er i Orlando nu og talt med en advokat til at bor i Florida , sige han at jeg kunne ikke bor i USA eller invenstier . Fordi jeg er en førtidspension . Kander du en god advokat i Orlando ?
Nej, jeg kender ingen i Orlando.
Hej Thomas, vi er en familie på 3 hvor vi ønsker at flytte til Florida og åbne vores forretning, en Cafe med Dansk mad som (Dansk chokolade, Danske kager, Dansk kaffe og te og sandwich). Er vores drøm realistisk? Vi ønsker at bo ovenpå caféen så det er samlet, vi har også en dreng på 14 som skal gå i skole, hvordan er mulighederne for os?
Hej Maja
Tak for din besked.
Nu er Florida jo stor – det tager ca. 10 timer at køre fra syd til nord, og der er meget store forskelle på købekraften mellem syd og nord. Du har selvfølgelig researchet allerede, så du ved også at der i Hollywood lige syd for Fort Lauderdale er et dansk bageri, og det går dem ganske glimrende. Så ja – der er bestemt et marked, hvis I placerer jer i den velhavende sydøstlige del af Florida.
Jeg er jo hverken immigrationsadvokat eller lignende, så jeg kan ikke svare dig på jeres muligheder for at få et E2 visum, som umiddelbart ville være det mest oplagte. Men det kan Clark Trainor, som jeg linker til i artiklen, helt sikkert hjælpe jer med.
Skulle I etablere jer her i området, vil jeg da glæde mig til en butik med danske sager 🙂