Flygtninge og migranter

Jeg har noget at sige om det, der sker i Europa lige nu. Derfor har jeg indtalt et podcast på godt en halv time. Jeg gør det, fordi jeg mener, der trænges andre og flere nuancer på en debat, der ellers føres i sort/hvid på især de sociale medier.

Lyt med, hvis du har lyst – og del gerne.

Artiklens forfatter er Thomas Rosenstand

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

4 kommentarer til “Flygtninge og migranter”

 1. Klaus Pedersen

  Jamen den rammer du jo lige på kornet. Som vanligt! Tk for at sige, hvad jeg og sikkert mange andre tænker.

 2. Gode pointer,
  Hvad hvis Tyrkiet ikke vil have flygtningene i hobetal, hvad går vi så?
  Hvis vi lukker grænserne, tror du så ikke immigranterne bliver smuglet ind?
  Hvordan ser Danmark og EU ud om 10 år hvis vi ikke får stoppet det her?
  Vh. Lisbeth

  1. Hej Lisbeth
   Tak skal du have!
   Hvis Tyrkiet ikke vil være med til at løse problemet (det tror jeg dog, de de vil – de har jo allerede taget enorme mængder), må vi se på landområder i Syrien, der kan “renses” og bruges. Måske lægge mere internationalt pres på de absurd rige oliestater, så de kan hjælpe deres “brødre og søstre”.

   Der vil altid være menneskesmugling, men den kan jo begrænses trods alt. Og i et paneuropæisk samarbejde med Schengen sat på pause, vil der jo være ganske mange grænsekontroller, der skal forceres.

   Min bekymring er, at EU (og dermed også Danmark) vil blive voldsomt belastet økonomisk og dermed socialt. Tag Malmø som et eksempel – fra fredelig småsøvning svensk by til noget, der minder om “Nordens Chicago” med næsten daglige skyderier, bombeeksplosioner og massiv ghettodannelse. Og det i et land, der traditionelt er yderst venligt stemt for indvandrere. Nissen flytter med, og det er hinsides almindelig naivitet at tro, at det er muligt at tage en relativt stor del af en befolkning og relokere den, uden at dens problemer følger med. Virkeligheden viser jo også, at det kan man ikke.

   Det er netop bekræftet, at menneskeligt affald som for eksempel den danske salafist Adnan Avdic aktivt medvirker til at smugle immigranter til Sverige – og mon ikke det er for at skabe nye medlemmer? Adnan er manden, der blev kendt for at sige “Til helvede med Grundloven” på TV i øvrigt.

   Sagen er jo, at nok er mange af de nye i Nordeuropa reelt flygtninge fra krig – men endnu flere synes at være migranter i jagten på bedre forhold. Og igen: Du kan ikke tage en gade i Damaskus ud og lægge den i Malmø, uden du også får en bid af Damaskus med. Problemet er, at Europa ikke har mekanismer til at håndtere dette – og så står I med Vollsmose x 100 på halsen. Det bliver ikke sjovt.

   Dommedagsprofeti? Tja – jeg ynder jo at sige, at virkeligheden er klog, og virkeligheden ER bare, at massiv indvandring med muslimsk baggrund er et problem for et frit samfund. Jeg har ikke opfundet det faktum – det er bare så’n, det er.

 3. 100.000 vis af potentielt våbenføre mænd, der stikker halen mellem benene. Hvor ville Europa være i dag, hvis det samme var sket i fyrrene – svaret giver sig selv. Tusindvis af unge mænd har givet alt hvad de havde på Normandiets kyster for at vi i dag har demokrati. Kunne være et eksempel for dem, der myldrer herop i dag. Men vil de demokratiet, og hvor mange af dem er 5. Kolonne folk?

  Det var et yndigt land.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top