Orkanen Isaac

Det er søndag middag lokal tid, og om få timer går orkanen Isaac i land små 100 kilometer syd for os. Hele området her er nu under det, der kaldes “Tornado Watch”, hvilket betyder, at der er 80% chance for tornadoer. Vi har sat vores hurricane skodder op for vinduerne, sikret os ekstra forsyninger af vigtige ting som vand og mad. Og så er det ellers bare med at sidde den ud.

Heldigvis får vi ikke et direkte hit her i Parkland, hvor vi bor – men det gør Key West og de andre øer lige syd for os. Og i løbet af torsdagen øger Isaac sin styrke til en kategori 2 orkan, før den går i land oppe ved Florida Panhandle eller måske tæt på New Orleans.

Det virker lidt surrealistisk at sidde her og bekymre sig om, at der ryger smågrene og andet i vores pool, når der om et par døgn er mennesker ikke langt herfra, der kommer i direkte livsfare. Vi håber, at Isaac er nådig mod det nordlige Florida, og at stakkels og hårdt prøvede New Orleans slipper i denne omgang.

 

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

2 kommentarer til “Orkanen Isaac”

  1. Der er jo fordele og ulemper ved alle steder at bo, men jeg kan godt læse her at når DMI kommer med stormvarsling i Danmark så er det lidt noget andet.
    jeg er bare gad for at vi ikke i Danmark har orkaner eller tornadoer. De gange det er sket med orkaner i Danmark har det trods alt været relativt begrænset skade og ikke som ødelæggelserne i New Orleans for år tilbage.

    1. Hej Christian
      Det er sandt. Med i regnestykket skal, at sidste gang Florida smagte lidt på en orkan var i 2005, så det er ikke ligefrem en hverdagsforeteelse.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen