Forud programmerede mennesker er fascinerende

At sprede sine budskaber indenfor en relativt snæver verden som den, online marketing er – det er én ting. At komme ud over rampen med et budskab om noget med bredere interesse for flere – det er noget helt andet. Og det har jeg måttet sande og fået mange interessante oplevelser ud af de sidste par dage. Jeg vil dele lidt af dem med jer her. Jeg har fået et hav af mails efter jeg publicerede videoen – som du kan se herunder – og langt de fleste af dem er meget positive. Debatten om videoen har også kørt på både Youtube, Amino og andre steder. Og også overvejende positivt faktisk. Især på Amino har der været virkeligt gode argumenter fremme, og mange har været uenige med mig i dele af mit budskab – men med ordentlige og saglige argumenter. Tak for det.

Min indbakke har som sagt været på overarbejde, og jeg har besvaret alle mails, der har en navngivet afsender. Men som det sig åbenbart hør og bør, har der også været en del anonyme mails, og dem har jeg ikke besvaret.

Pudsigt nok er de fleste af disse anonyme mails meget sammenfaldende med ordvalgene på Ekstrabladet, hvor historien også er bragt. Jeg siger ikke, det er de samme afsendere – jeg siger blot, at sammenfaldet er påfaldende. Om lidt viser jeg dig nogle af dem.

Bliver du ikke ked af det?

Der har også været mails fra mennesker, jeg ikke kender, der i den grad bakker op – og flere har faktisk været utroligt søde til at bekymre sig om, hvorvidt jeg bliver ked af det, når jeg på Ekstrabladet omtales som ”svin”, ”kryster” og ”morron”.

Ja og nej. Nej, fordi jeg efterhånden er ved at lære, at fornærmelser fra visse typer af eksistenser bør betragtes som en kompliment.

Ja, fordi det selvfølgelig ikke er rart at blive beskyldt for ting, der er himmelråbende usande.

Men da fordelingen positive meldinger kontra negative ditto er ca. 100:1, har jeg besluttet at være glad. Nemlig!

Sådan tænker mennesker også

Hvad er det så, de anonyme uden mod og mandshjerte til at stå ved egne udtalelser ved navn skriver til mig? Her får du et par eksempler – og skulle nogen af dem forvilde sig ind på denne blog, får de alligevel et svar 😉

”Du er en kryster. Bliv endelig i USA for de går snart bankerot”

 

Hvis det er krysteragtigt at rejse om på den anden side af jorden og forsøge sig med en virksomhed der også, mens de danske virksomheder kører videre til gavn og glæde for beskæftigelsen og skatteposen – ja så er jeg nok en kryster. Jeg ved bare ikke rigtig, hvad det er, jeg skulle være bange for. EN bankerot i USA frygter jeg ikke.

”Du er sådan et svin! Vi har betalt for din skolegang, uddannelse, læge besøg osv. og så stikker du af til et skattely når der skal betales lidt tilbage.. fy for satan!!”

Tja – jeg har gået 9 år i skole, og det var på en privatskole, så min uddannelse har sandsynligvis kostet mindre for Danmark end de flestes. Jeg blev skatteyder, da jeg fyldte 16, og jeg har betalt personskat af min løn lige siden og indtil jeg rejste til USA – altså i 30 år.

Mange af årene har været gode år, og løseligt udregnet har jeg betalt i omegnen af 4.500.000 (4,5 millioner) i direkte skat af min løn i de år. Dertil kommer så moms af alt, hvad jeg har købt + 180% registreringsafgift på de mange biler, jeg har ejet (og jeg er til store biler).

Jeg fik fjernet mine mandler som 17 årig, og ellers har jeg et jernhelbred, så det er vel blevet til i snit 1 lægebesøg om året. Jeg har ingen børn, der koster statskassen penge.

Jeg vurderer, at jeg har betalt en hel del mere i personskat, end jeg har brugt – og hvis det gør mig til et svin, er vi vist mange, der er det. Siden jeg flyttede til USA, har jeg ikke haft løn i Danmark, og derfor er det ”kun” mine selskaber, der betaler skat i Danmark. De betaler så til gengæld også et syvcifret beløb – og koster INTET for Danmark. Til gengæld skaber de arbejdspladser – men det er nok ikke noget værd i den anonymes verden.  I USA betaler jeg skat af min løn – naturligvis. Jeg vil blot ikke risikere, at jeg OGSÅ skal betale skat af min amerikanske løn i Danmark, og det er det, der er usikkerhed om.

”Du er bare en morron – en idiot der kommer rendende tilbage til Danmark, hvis du bliver syg. Du skulle smides direkte i fængsel for ikke at ville betale skat i Danmark”.

Igen: Jeg betaler mere i skat hvert år, end de fleste gør på 10 år i Danmark. Og jeg kan love, at jeg ikke kommer rendende, hvis jeg bliver syg. Danmark er ikke det land, der står højt på nogen liste, når det gælder helbredelse for sygdomme. Jeg har en god forsikring her i USA, der sikrer mig behandling i et sundhedsvæsen, der er år foran det danske. Og så er der også lige den lille detalje, at jeg ikke har ret til behandling i Danmark, eftersom jeg ikke er tilmeldt folkeregistret. Men den slags kedelige fakta ødelægger jo billedet af den onde kapitalist, der udnytter systemet, ikke?

”Hvorfor skal du ikke betale skat i danmark din idiot? Du tror at du kan slippe for at være med til at betale for det du selv bruger af. Dit store svin!”

Ak ja. Jeg gider ikke gentage, at jeg har lagt og fortsat lægger millioner i statskassen direkte via skat og indirekte via at skabe jobs. Til gengæld vil jeg sige, at jeg INTET bruger fra det danske system. Absolut intet. Og gennem hele mit liv har jeg ydet mere, end jeg har brugt.

”Dine selskaber i Danmark er garanteret tomme og insolvente så det er bare pis når du siger, at du betaler skat i Danmark”.

Nå ja….. Slå dem op – Concept Interest er for eksempel kreditratet med ”AAA”  af Dun & Bradstreet – det er under 5% af alle danske selskaber, der har denne verdens højeste kreditrating. Så helt tomme er de nu nok ikke 😉

Så er der alle de mange dejlige mails med skulderklap, skønne kommentarer på Youtube, Amino og såmænd også på Ekstrabladet. Tusind tak for dem – de viser mig, at jeg faktisk har forklaret sagen, men at det blot ikke er alle, der kan eller vil forstå den.

Den interessante rejse ind  de små skos verden

Det har været yderst lærerigt for mig at ”møde et andet publikum” – det må jeg indrømme. Jeg så jo lidt af det samme klientel i aktion, da Martin lancerede sin video om Holger – se den her – hvor en hel del mennesker glemte budskabet og alene fokuserede på, at Martin bor i Florida. Og sådan et ”rigt svin der er stukket af fra regningen” skal man jo ikke lytte til. At Martin lægger flere penge i skat i Danmark på et år, end mange af dem gør i hele deres liv, betyder så mindre for dem.

Det interessante for mig har været at opleve, at en del af befolkningen reelt er forud programmeret til at reagere på en helt fastlagt måde, når de præsenteres for visse typer budskaber. Jeg er sikker på, at en psykolog vil kunne komme med en forklaring, der er meget bedre end min på den sag.

Men altså: En person (mig) bringer et budskab til torvs, der indeholder to  elementer, der trigger:

 • Udlandsdansker – og oven i købet i det ”forfærdelige USA”
 • Betaling af skat

På trods af en meget klar kommunikation kommer reaktionerne fra de forud programmerede på noget helt andet end det, der tales om i videoen. Læg mærke til, at samtlige eksempler herover handler om, at jeg vil unddrage mig at betale skat  Danmark. Det er jo ganske pudsigt, når det er faktuelt (og bevisligt), at jeg betaler en ganske stor sum penge i skat i Danmark.

Ikke en af de forud programmerede bruger ét sekund på at forholde sig til, om det nu også er rimeligt, at jeg skal betale skat af den løn, jeg får i et andet land (og som jeg allerede har betalt skat af i det land), hvis jeg formaster mig til at besøge Danmark og samtidig besvarer f.eks. nogle mails for det firma i USA, hvor jeg har mine pligter.

Det er det, jeg finder interessant. Den nok desværre ganske store gruppe af forud programmerede mennesker lader sig nemlig nemt manipulere til at reagere efter et helt forudsigeligt mønster. Og lur mig, om ikke der findes politikere på begge fløje, der er yderst bevidste om, hvilke knapper der skal trykkes på, når der skal skaffes stemmer til at bekæmpe de onde kapitalister eller alt fremmed?

Som absolut lægmand og blot på hobbyniveau interesseret i menneskers psykologi er det her faktisk spændende for mig at ”studere”. Hvad er det, der gør, at en gruppe i samfundet er parate til at kalde et menneske, de ikke kender noget til, for et svin. Og hvad er det, der gør, at de på et splitsekund lukker ørerne for hele historien, fordrejer den og gør deres tvistede version til sandhed?

Det er sandsynligvis noget ganske menneskeligt, der har været i os altid. Hvad tror du?

Og hvad så nu?

Nu venter vi på, hvad vores revisor finder ud af – og på, hvad Skatterådet finder ud af. Det interessante er nemlig, at selv ikke Skatterådet aner, hvordan reglerne skal fortolkes. Derfor har jeg haft behov for at råbe op. Mange har været søde at fortælle mig, at jeg skam ikke skal være nervøs, for min situation ligner ikke den, der er omtalt i den artikel, der startede det hele – den kan du se her.

Men ingen af dem, der i venlighed har fortalt mig, at jeg er galt på den i min frygt, er desværre blandt dem, der bestemmer. Og det betyder, at indtil Skat melder klart ud, kan jeg risikere et enormt økonomisk tab, hvis jeg under et ophold i Danmark foretager mig noget, der ligner at arbejde for mit amerikanske firma – som er det eneste, jeg arbejder for.

Jeg håber af hele mit hjerte, at det ikke er tilfældet. Jeg er dansker, og jeg elsker mit land – hvilket ikke forhindrer mig i at være kritisk. Jeg vil gerne fortsætte med at være dansk, betale skat til Danmark i mine danske selskaber og besøge mit fædreland uden at skulle straffes økonomisk for det.

Tak fordi du læste med. Og har du nogle bud på, hvad det er for mekanismer hos mennesker, der får dem til at sende mails som de ovenfor citerede og skrive ditto budskaber på f.eks. Ekstrabladet, er du mere end velkommen til at byde ind i kommentarerne.

Skal vi ikke løfte glasset og skåle for, at jorden alligevel ikke gik under den 21. maj? Trods alt er her jo ganske skønt 🙂

Rosenstand out!

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

41 kommentarer til “Forud programmerede mennesker er fascinerende”

 1. Hej Thomas

  Jeg synes også det er ret interessant at iagttage, hvad det er for nogle mekanismer, der for folk til at “dømme” andres handlinger. Jeg kan ligesom forhåbentlig mange andre bare undre mig over tonen og forureningen af debatten.

  Faktisk har har altid irriteret mig, at det der med at diskuterer, for nogen handler om at vinde. Hvad nu hvis det mere handlede om at forstå hinandens synspunkter?

  Man kommer ikke særlig langt ved at kalde nogen for et svin. Hvis man er et demokratisk menneske er vigtigt at man kan tåle at høre andres mening også selvom man ikke er enig.

 2. Som sædvanligt tager du det fuldstændigt coolt, når folk begynder at råbe af dig – et skulderklap herfra!

  Hvilke mekanismer er det, der resulterer i denne personhad?

  Jeg tror, at der er tre faktorer om afsenderne, som spiller ind, når man bliver overfuset på nettet.

  1. De er anonyme. Når folk er anonyme vil de gå meget længere, end hvis de mødte dig på gaden og stod face-to-face med dig.

  2. De er uvidende. Mange af de folk, der sviner dig til, har slet ikke sat sig ind i sagen. De læser bare, at du er en velhavende forretningsmand og straks tænker de: Kapitalist-svin.

  3. De er misundelige. Det er nok flertallet, der drømmer om et liv med sol cirka 365 dage om året, en dejlig kone og en lækker båd og bil. Derfor bliver folk misundelige på dig, og det eneste de kan gøre er, at synke ned på et fuldstændigt barnligt niveau. De gør det nok, for ikke at tabe ansigt, men over for os, der ved hvordan sagen hænger sammen, er det jo netop det de gør. De bliver fremstillet som komplet uintelligente.

  Jeg håber, at mine 5 cent kunne bruges. Jeg håber ligeledes, at du klarer “frisag”, så jeg kan se dig på diverse iværksætter-messer til efteråret.

  Al held og lykke herfra!

 3. Hej Thomas

  Vil blot nævne, at jeg ved, at du er en inspiration for mange og, at du skal være stolt af det. Husk på, at mennesker ofte gør det, de ikke har eller mener de ikke kan få til en dårlig ting!

  Sammenlign det med mange af de negative kommentar du har fået, og se det som et kompliment og brug det til at inspirere endnu flere mennesker, så har du hjulpet Danmark langt mere end det politikerne prøver igennem deres ufleksible, out of date og naive skattetiltag.

  Keep Swinging
  Kim Kampp

 4. Hold da op Thomas!

  Det er utroligt, hvad mennesker kan finde på at skrive om hinanden uden at kende til alle facts omkring den beskrevne person. Det ser man gang på gang på ekstrabladet.

  Jeg må sige, jeg er utrolig måløs over de udtalelser, som nogen har skrevet om dig. Håber virkelig, at det er fordi de ikke ved bedre. De må have tolket det som om, du var en parasit der bare sugede alle fordelene ud at DK uden at give tilbage. For de parasitter findes jo virkelig, ellers var denne underlige skattelov jo ikke lavet. Det er jo bare ikke tilfældet i din situation. Sker dette ikke for mange gange i dagens Danmark? Der skal så få korrupte personer til, for at ødelægge det hele for rigtig mange personer.

  Vi der kender til dig ved, at du har ofret blod sved og garanteret også en enkel tåre for det danske land;-)

  Frank

 5. Hej Thomas

  Nu har jeg efterhånden læst én del til din kommentar vedr. skat og indrejse i Dk.
  Og jeg finder det ret utroligt at folk der ikke kender dig, kalder dig for svin, idiot og etc.
  Nu har jeg heldigvis haft glæden af at arbejde sammen med dig, og kan derfor overhovedet ikke forstå disse tilråb. Lige som Fuck Holger debatten med Thorborg aner disse folk jo ikke hvad de snakker om. De tænker jo slet ikke over, at du og andre danskere der er bosat i udlandet, stadig skaber danske jobs, hjælper nye iværksættere, hjælper eksisterende virksomheder til fremgang.
  Kan da i hvertfald kun sige tak, kender ikke mange der bor på den anden side af jorden, der stadig tager tlf. for at give gode råd til nye iværksættere. Kender ikke mange herboende danskere der gerne vil hjælpe, UDEN BETALING!
  Så skam jer i dovne danskere der hellere vil sidde og svine andre til, bare fordi der sidder nogen på afstand der kan se vores fælles problemer.
  /Morten

 6. Ved du hvad Thomas? Det var aldrig meningen at du skulle bruge din tid og dit kloge hoved på at diskutere med Ekstrablads-Danmark. Lad dem diskutere med sig selv, for hvad kan man forvente fra en ko andet end et brøl?

  Men det er s…. på tide at nogen råber op overfor den skattepraksis som Danmark vælger at tage!

  Vi er et land som har udviklet en del skattemæssige regler som er meget lidt konkrete. Lad mig som ex-udlandsdansker nævne den værste: “Hvor er personens centrum for livsinteresser”
  Bulls…!

  Det må være såre simpelt at sætte et objektivt matematisk kriterie op ligesom med hastighedsgrænser:
  a) Hvor er man mest: 182 dage kontra 183 dage.
  b) Eller indfør relativ skat: Hvis man er 2/3-dele af “workdays” (som det hedder i Excel) i udlandet, så betaler man skat af 1/3 af sin årsindtægt i DK. Herfra trækkes 5 ferieuger jvf ferieloven som man selvfælgelig kan være her gratis på lige fod med tyskerne, italienerne og andre gæster.
  c) Eller noget helt tredje som er konkret, objektivt og nemt at forstå.

  Jeg bliver så træt så træt. Og i skattespørgsmål er man objektivt ansvarlig! Så man skal tillige BEVISE at SKAT IKKE har ret, såfremt man vil påberåbe sig et andet standpunkt. Ja føj for Søren et samfund.

  Skulle vi ikke hellere få folk på overførselsindkomster ud og lave noget?

 7. Hej Thomas

  Uagtet hvad der må være skrevet på ekstrabladet så er der jo ingen tvivl om at disse mennesker blot er misundelige over at du har skabt dig selv en success med det du laver nu og har lavet da du var bosat i Danmark.

  Efter min mening har du blot været så heldig at kunne udleve en drøm som rigtig mange mennesker har. Desværre er janteloven stadig meget aktiv i Danmark og de der lever efter den bruger enhver lejlighed til at slå ned på individer som dig når de får muligheden.

  Jeg syntes artiklen på ekstrabladet er et godt oplæg til en diskussion omkring skat for danskere der har virksomheder i udlandet og at Danmark her har et punkt hvor der virkelig bør skabes klare linier så du og andre kan komme hjem til det land som i har tættest på hjertet.

  Du har bidraget i mange år til den danske økonomi og gør det endda endnu så det er da bare uvidenhed og misundlighed fra mennesker med lav selvtillid der kommer til udtryk på ekstrabladet. Jeg tvivler på at personer med selvtilliden i orden og som har kendt til dit virke i Danmark igennem årene vil være med på den vogn.

  – God vind Thomas

 8. Først vil jeg lige give dig et klap på skulderen, som en del af dem der synes det er fedt du vejer din mening. Ikke mindst fordi at det skaber fokus på emnet, og har fået endnu flere danskere til at debattere dette. Det triste er jo bare, at det ligner en af de sædvanlige politiker-stunts, med en eller anden tilfældig politiker der råber “Nu må skatteministeren se på det!”, nedsætter et udvalg og så ellers aldrig gør noget ved sagen. Men det er vel dansk politik på bundlinien. 😉

  Jeg tror desværre, at mange af de negative kommentarer kommer fra de samme typiske venstre-fløjs folk som bliver ved med at råbe op om “de svageste” i det danske samfund. Det er de samme folk, som bliver ved med at råbe op og “de svageste” som jo efterhånden er hele middelklassen, offentlige arbejder og så videre – godt og vel 2/3 af den danske befolkning. Og for dem er det jo kun fair at de 10% i toppen skal betale gildet for resten, for de er jo de svageste! I deres hoved kan det ikke være rigtigt, at nogle vælger at bo i et andet land – for Danmark er jo paradiset over dem alle, og man kan ikke være lykkelig i et andet land. De tror kun på at resten af verden er til for skattely og charterferier..

  I enden er det nok bare folk man bør ignorere, for det er som regel dem du alligevel ikke kan debattere med. Så “move on and enjoy life” – Held og lykke med det hele i USA!

  Bedste hilsner fra Sydamerika
  – Christian Jessen

 9. Ole Steen Pedersen

  Hvor er det dog trist, men mon ikke det første ord vi skal have fat i, er “misundelse”?

  Hvorfor kan man ikke glæde sig over, at det går godt for andre?

  Hvorfor lader folk sig ikke bare inspirere af dem det går godt for?

  Hvorfor vender de stakkels mennesker det ikke til noget posetivt? Bruger misundelsen til selv, at give den en skalde.

  Hvorfor skriver de ikke: din rige “idiot”, hvordan gør du? Og hvad har du gjort for at komme så langt? Jeg gad også hel vildt at tjene kassen og bo i det varme USA, kan du lære mig hvordan?

  Jeg tror, at jeg kender svaret. Mon ikke det er ordet “dovenskab” vi nu skal gribe fat i? Og en angst for selv at kaste sig ud på, den til tider, gyngende grund, som vejen mod “toppen” er. Det kræver jo at man gør en indsats … Uha nej, så hellere det trygge kontor på kommunekontoret.

  Ja, ignorer dog de mavesure stakler, som er så usle, at de ikke en gang vil stå ved deres ord.

 10. Tak for alle de pæne ord. Jeg er på vej ud af døren, men jeg vender tilbage senere med lidt mere uddybende. Jeg kan se på Twitter, at flere har spurgt efter et link til EB’s artikel om sagen. Det er her: http://ekstrabladet.dk/minsag/article1558308.ece

  Bemærk, at tumperne roder sig ud i bl.a. at det er muligt at have dobbelt statsborgerskab. Danmark tillader ikke dobbelt statsborgerskab. Realiteter er bare så kedelige altså 🙂

 11. Jens Hedegaard

  Hej Thomas,
  Diplomat bliver du aldrig – og den kamp du kaemper her kan aldrig vindes – men hatten af for at du giver den en skall
  mvh
  Jens

 12. Tak fordi du gider bruge tid på at kritisere det danske skattesystem, Thomas.

  Det er en skam hvis DK i sin iver efter at samle smulerne får lukket alle forbindelser til udlandet.

  Underlødige kommentarer i den stil du beskriver giver mig dårlig smag i munden.

  Må dit gode humør forblive godt trods alt..;-) og jeg håber du og andre fortsat vil komme til Danmark og holde foredrag om Jeres erfaringer som iværksættere i udlandet.

  Bo

 13. Susan Petersen

  Jeg venter med spaending paa at hoere naermere, for det er slemt for os hvis vi pludselig skal beskattes i Danmark bare fordi min mand tager et telefon opkald i Danmark. Vores foraeldre vil i hvert fald blive ret kede af det, hvis det viser sig at vaere tilfaeldet for saa kan vi ikke vaere i Danmark i ret lang tid ad gangen.

  Jeg synes det er prisvaerdigt at du orker at bruge tid paa at svare de snaevertsynede og jantelovsramte, jeg gad ikke, medmindre det er familie og venner, der tager jeg gerne kampen 🙂

  Forresten er det ikke helt rigtigt at Danmark ikke tillader dobbelt statsborgerskab (en af mine kaepheste), Danmark tilllader nemlig dobbelt(eller flere) statsborgerskab hvis man er foedt med det, dvs er man foedt med f.eks dansk og amerikansk statsborgerskab, saa skal man blot soege om at bevare det danske mellem man er 21 og 22 og saa er man baade dansk og amerikansk statsborger resten af livet. Jeg kender endda et barn som er dansk, tysk og amerikansk statsborger … foedt i USA af dansk mor og tysk far.

  Det er helt rigtigt at hvis man som ikke dansk statsborger ansoeger om dansk statsborgerskab og faar det, saa skal man opgive sit ikke-danske statsborgerskab. Og hvis man som dansk statsborger ansoeger om et ikke-dansk statsborgerskab og opnaar det, skal man opgive sit danske statsborgerskab … begrundelserne er mange, men jeg maa indroemme at eftersom Danmark allerede tillader dobbelt statsborgerskab i nogle tilfaelde, saa forstaar jeg det ikke … fik jeg sagt at det er en af mine kaepheste??? 🙂

 14. Tak for linket til Ekstrabladet, havde faktisk ikke set lige præcis de kommentarer. Det er jo direkte underholdende at læse, så stupide (undskyld ordet) folk jo er. En ting er at debattere, men de fleste kommer jo med kommentarer som f.eks. at “Danmark tillader dobbelt statsborgerskab”. Der er ikke meget tilbage at debattere om, når folk blot kommer med påstande og argumenter som er direkte forkerte; der lader til at de færreste danskere rendt faktisk kender noget til regler/love ifb. med at flytte til udlandet, før de selv tager skridtet.

  Næ nej, lad være med at tage EkstraBladet’s læsere så tungt. Tror nu hellere du bare skal være glad for at du er slippet af med dem. Den slags mennesker findes desværre overalt, også i USA; det handler blot om at undgå eller ignorere dem. Det kaldes et “bullsh*t filter”. 😉

 15. Hej Thomas

  Jeg læste lige artiklen på Ekstra Bladet, og jeg har virkelig svært ved at se, hvorfor du skulle være en idiot i forhold til de udtalelser, som du bliver citeret for i artiklen…? Men der vil altid være sure og bitre personer, som har en mening om alt, også uden at de nødvendigvis har sat sig ind i sagen eller har nogen som helst viden om emnet.

  Men du skal vide, at vi er nogle inkl. mig selv, som har stor respekt for de ting, som du har udrettet, og at du GIDER tage kampen op i sager som denne. Så lad aldrig alle disse latterlige udtalelser slå dig ud, for det er dig, som er på rette spor og ikke de alt for mange snæversynede danskere………det er i hvert fald MIN mening.

 16. Hej Thomas

  Danskere er en speciel race med et særligt kendetegn og en særlig lov, janteloven, den ligger dybt begravet i mange, desværre, det at se begrænsninger frem for muligheder, er et særligt kendetegn ved mange.

  Lovgivning skal helst virke på andre, og ikke en selv. Mange af dem der har ondt et vist sted, er systemets folk (små mennesker), de får udført, og udfører sort arbejde uden at blinke.

  Politikere som bla. Britta Thomsen fra Socialdemokraterne, der hæver skattefri diæter på Kr. 2.200,- pr. møde ved møder i Europa Udvalget på Christiansborg, ser ingen problemer i at udnytte et system til grænsen. Hun bor 700 meter fra Christiansborg.

  Dan Jørgensen og Ole Christensen ligeledes fra Socialdemokraterne, er personer, der kender diætseddelen i Europa-parlamentet – Her er tale om personer, der har politisk baggrund i et parti, der kræver millionærer og andre skal brand-beskattes mere.

  Det er eksempler på dobbeltmoral af værste skuffe.

  Det at nogle kalder dig et svin, er et udtryk for at de dybest set er misundelig på at du ikke er en dikkende lammehale som dem selv, men udlever drømme og skaber virksomheder og vækst. Dette til glæde for både samfundet, dig selv og så sandelig også for andre.

  Thomas, magt korrumperer!

 17. Kære venner
  Vi har nu fået melding retur med hjælp fra vores danske revisorer – der i øvrigt bekræfter, at der ER tale om en ny og strammere fortolkning af gældende bestemmelser. Heldigvis for os er vi IKKE ramt af denne stramning. Det er vi ikke, fordi vi ikke ejer bolig i Danmark, og fordi vores tilknytning dermed er til USA.
  Det betyder heldigvis, at vi fortsat kan drive vores danske virksomheder som netop danske – og dermed bidrage også økonomisk til den danske husholdning med skattebetaling af det overskud, vi genererer i Danmark. Og det er jo sådan, vi også helst ville gøre det.
  Jeg håber, at mit lille opråb sammen med den fornyede fokus på Helle Thorning-Schmidt parrets sag kan afstedkomme en tydeligere og forståelig tolkning for alle fremover. Det SKAL altså være muligt for os almindelige mennesker at gennemskue skattelovgivningen.
  Tak for alle de gode input fra både enige og uenige.

 18. Godt at høre Thomas 🙂

  Den anden fortolkning var også så langt ude, at jeg ikke kunne tro på den, før end at jeg hørte hele sagen forklaret. Vi glæder os alle til at modtage dine penge.

  Ps:

  Send flere penge 🙂

 19. Susan Petersen

  Godt at hoere. For en gangs skyld gaettede jeg rigtigt, men man ved jo aldrig naar det gaelder SKAT.

 20. Thomas glem dog EB. Tag hvilken som helst artikel derinde og tæl, hvor mange seriøse og brugbare kommentarer der er… Det er et fåtal, og typisk nogle af dem i starten af debatterne. Derefter udvikler det sig til “min far er stærkere end din far” debatter.

  Men iøvrigt godt at de strammere regler KUN rammer folk med bolig i DK. For ellers ville jeg da heller ik komme særlig tit til DK…

  1. Hej Morten
   Det er sandt – jeg er heller ikke specielt ramt. Men jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det overhovedet ikke påvirkede mig. Det gjorde det – men kun den dag og kun lidt.

 21. Betyder det så at sålænge man ikke ejer bolig i Danmark så bliver man ikke ramt af disse bestemmelser. Hvad så hvis virksomheden ejer en lejlighed, bolig el. lign. (som så udlejes til private), eller må man på anden måde have en bolig i danmark, som ikke ejes, men fx lejes?

  Jeg er ihvertfald lidt forvirret.

  1. Hej Lars

   Jeg tør overhovedet ikke vove bare et forsøg på at svare dig. Du er nødt til at gå via din revisor og Skat. Selv ikke Skatterådet kan finde ud af de regler – og som du ved, kan der også være særlige forhold, hvis man er gift med den rigtige politiker 😉

 22. Lars Gausdal

  Hej Thomas
  Jeg kan sagtens følge dig i at blive ked af kommentarerne på Ekstrabladet. Men husk på at den gennemsnitlige læser af den avis er enten på overførselsindkomst eller på et lavtlønsjob. Flertallet af dem har dårligt nok et sprog, når de skal prøve at kommunikere. Og debat er i deres øjne at tilsvine dem, der er dygtigere end de selv er. Og det kommer jo fantastisk til udtryk i netop artiklen om din video. På nær en enkelt eller to fatter de slet ikke budskabet, og det eneste der kommer fra deres fingre er stupide betragtninger næret af et brændende selvhad og frustration over, at de ikke kan opnå noget selv. Lad dig ikke gå på af den slags 🙂

 23. Hej Lars

  Tak skal du have. Jeg kan næsten regne ud, at du ikke er diplomat 😉 Men tak for et – i hvert fald for denne sags vedkommende – yderst præcist portræt 🙂

 24. Martin Hjort

  Hej hej

  Jeg er ikke udenlandsdansker, ej heller har jeg noget nær samme erfaring med det danske skattesystem som de fleste der har kommenteret det her, eller du har. Men det giver sig selv, at intet system er perfekt.

  Det er selvfølgelig i sig selv morsomt, at de ikke selv kan finde rundt i det, men vi skal også huske på, at det ikke er dem der laver lovende, men de kloge kloge mennesker på Christiansborg 🙂 Det gør naturligvis ikke din umiddelbare forargelse over den dom mindre, men jeg synes også det viser, at det ind i mellem kan betale sig at undersøge sagen nærmere før man bliver alt for gal i skralden.

  Det var faktisk lidt sjovt, da jeg dels så dine første kommentarer på Twitter, dels så din video. Jeg forstod til fulde din vrede, og jeg blev samtidig oprigtig ked af det på DKs vegne over, at vi tilsyneladende havde lavet en fejl i systemet, som betød, at en af de succesfulde forretningsmænd/virksomheder som vi har i DK, ville forlade os. For det har vi ikke brug for i denne tid.

  Samtidig vil jeg dog sige, at jeg også blev lidt harm over reaktionen. Det var muligvis ikke en rationel harme, men jeg har også den holdning, at uanset hvor meget vi brokker os over vores sygehus, uanset hvor meget vi brokker os over det offentlige, så er jeg ufattelig stolt af at være dansker. Jeg er ikke nationalist, jeg stemmer ikke på DF, ej heller EL for den sags skyld, men jeg mener samtidig også, at vi skal være taknemmelige for, at vi er opvokset i lille beskyttede Danevang med de rettigheder vi nu engang har.

  Du har gået på kostskole, og har helt sikkert betalt mere i skat end jeg måske nogensinde kommer til, og det skal man ikke undervurdere, men jeg synes også det er lidt letkøbt at udforme diverse regnemodeller for at bevise, at man aldrig har ligget systemet til last. For hvis vi skal sidde og regne sådan på det hele, alle sammen, så deler vi os hurtigt op i “de gode versus de onde”, dem der har givet mere end de har fået, og dem der har taget mere end de har givet.

  Vi SKAL være glade for, at vores system giver de mindre bemidlede det sikkerhedsnet det trods alt gør, modsat det land du bor i nu, hvor de mindre bemidlede i langt højere grad skal stå for egen lykke. Det inspirerer nogle til nogle ufattelige succeshistorier, men mange flere i den helt modsatte grøft.

  Jeg skal samtidig gerne indrømme, at jeg formentlig havde haft samme overvejelser som dig, hvis denne givne lovgivning havde gjort det umuligt for dig at modtage bare et enkelt opkald i DK, men jeg synes ikke det er en fair udmelding, at sige “Danmark, du har skuffet mig”. For uanset om det er rettet mod politikerne, så rammer den også mig lidt som dansker. Og det var egentligt en underlig følelse, for det troede jeg faktisk ikke var muligt 🙂

  Derimod havde jeg syntes det var fair, hvis du havde holdt dig 100% til det du også nævner med, at I som familie ganske enkelt ikke har råd til det, og fordi I gerne vil være jeres egen lykkes smed, så var det jeres valg, og det kan man jo ikke have andet end respekt for 🙂

  Og så er det da i øvrigt ikke værd at bruge krudt på de “trolls” der hærger EB. De fatter jo hat og briller af noget som helst i denne verden hehe. Om de er misundelige eller skal jeg ikke gøre mig klog på, men som det også bliver nævnt, så skriver de kun sådanne ting fordi de ikke står face-to-face med den de anklager, og det er meget svært at tage seriøst 🙂

  1. Tak for din kommentar, Martin. Den vil jeg gerne svare lidt på. Nej – jeg har ikke gået på kostskole. Jeg gik på en privatskole 5 kilometer fra min fødeby Pindstrup.

   Jeg sagde meget tydeligt i videoen, at jeg IKKE skød på “danskerne” – men på det danske system. Og det gør jeg fortsat og med oprejst pande. Det er forargeligt, at selv ikke Skatterådet kan finde hoved og hale i loven.

   Når jeg “regner på”, om jeg ligger systemet til last eller ej, gør jeg det, fordi andre på f.eks. EB skyder mig i skoene, at jeg kun vil nyde og ikke yde. Uden de stupide udfald havde jeg ALDRIG bragt det på bane.

   Jeg følte mig umådeligt skuffet – og jeg er selvfølgelig glad for, at lige præcis jeg ikke bliver ramt. Men jeg er stadig vred og frustreret på mine venners vegne – altså venner i samme situation som min men med fast ejendom (boligejendom) i Danmark. Da ingen af dem er gift med Helle Thorning-Schmidt, står de med håret i postkassen efter denne seneste skærpelse. Og det gør mig vred. Jeg er ikke så smal om skuldrene, at jeg ikke kan finde overskud til at gå i brechen for mine venner også.

   Nu er jeg fri for den bekymring på egne vegne – i hvert fald indtil andet måtte ske i form af nye love. Jeg vedstår, at jeg reagerede ganske markant. Sådan er jeg – og det har jeg ikke fortrudt. Faktisk fortyder jeg yderst sjældent noget.

 25. Martin Hjort

  Ah det lader til at der er en hel del der er gået forbi min næse (og øjne tilsyneladende). Men rart at høre at det ikke er “Danmark” du er gal på 🙂

  Ja det er Thornings skattefordel der forarger mig mest. Men mon ikke en avis eller to samler den op undervejs, så kan selv samme aviser gøre gavn for en gang skyld 🙂

 26. Jens Klærke

  Hej Thomas

  Har fulgt denne sag ganske kort, og jeg synes det er fedt, at du tager kampen op mod EB og de hyklere der dagligt skælder og smælder på alt muligt. EB pisker en stemning op for at tiltrække den type mennesker du omtaler, og det lykkedes meget godt for dem – de skal jo have nogle sidevisninger.

  Mit råd er at tage kampen til du har fremført dine standpunkter, og så trække dig tilbage med æren i behold – for du kan IKKE omvende nogen af dem. De er indbrændt sure på alle der bare har lidt succes, og det ændre sig ikke.

  Du har min fulde støtte!

  Hils omkring dig .-)

  Mange hilsner
  Jens

 27. Det var da noget af nogen syge ting fol ytre til din mailkonto. Kan ikke se hvad folk har så ondt i røven over, undskyld mit sprog. det er noget af nogle store ord der kommer ud af fingrene på de afsendere, og så tør de ikke engang stå ved det. Det er det jeg tænker er en smule til grin, de kalder dig svin, men tør ikke vise dig hvem de er 🙂 komisk… meget komisk.

 28. Hej,

  Hvor er jeg dog glad for, at jeg ikke skænker personer, der sender sådanne mail eller har sådanne tanker én eneste tanke!

  Jeg synes ikke engang, at de burde kommenteres eller have en sådan blogpost. Det er den samme slags mennesker, der brokker sig over, at der mangler en forklaring på en ny match type i en gratis AdWords bog eller brokker sig over din light version af SEO-Lex. Det er små mennesker og de skal have lov til at bo i deres osteklokke.

  Mvh. Andreas

  1. Hej Andreas

   Tja – jeg valgte at fortælle om det, fordi der faktisk er mange, der ikke aner, at der findes en så relativt stor del af stakler og små individer derude. Men jeg forstår, hvad du mener.

 29. Hej Thomas,
  Jeg er helt i chok over at folk kan finde på at skrive sådan noget til dig. Jeg er selv udenlandsdansker og ved, hvor forvirrende de danske regler kan være, så jeg føler virkelig med dig. Men folk der sender så hårde kommentarer er typerne, man tilbyder en lillefinger og så tager de hele hånden. Og så synes jeg de skylder dig en undskyldning, da du jo faktisk gør dem en tjeneste ved overhovedet at have virksomhed i Danmark. Held og lykke med det hele.

  1. Tak skal du have, Aasted. Heldigvis er vores problemstilling løst i forhold til Skat, men mange andre er i den grad i klemme. Og hvad folk skriver – det stempler dem jo i den grad. Og havde jeg plads til det, ville jeg faktisk have ondt af dem for deres sølle liv. Tak for hilsenen!

 30. Sigge Hermann

  Sådan et svin!
  vi har betalt for hans skolegang, uddannelse, læge besøg osv. og så stikker han af til et skattely når der skal betales lidt tilbage.. fy for satan!! “sakset fra debatten på eb.dk”

  Føj for den lede jeg skammer mig på hele det danske folks vegne over en så idiopatisk kommentar.
  Thomas du skal vide at jeg er 100% bag dig på denne her.
  Har du egentlig en uddannelse bare sådan af ren curiositet?

  Jeg undskylder for evt. grammatiske fejl på det ovenstående men som du jo helt sikkert allerede ved så er grammatik ikke min stærke side.

 31. Erik Nielsen

  Må jeg spørge dig ligeud: Er du egentlig “stenrig” som Ekstrabladet skrev? Eller hvad?

  1. Hej Erik
   Det kommer an på, hvad der ligger i at være “stenrig”? Jeg har ikke ubegrænsede midler, men jeg mangler heller ikke noget. Generelt skal du ikke hænge dig alt for meget i, hvad den slags aviser skriver 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen