Status efter det første år i USA

Den 31. oktober er det præcist et år siden, at vi ankom til Florida med hele vores liv i tre kufferter. Det har givet mig lyst til at fortælle lidt om, hvordan det er gået siden da. Lad mig med det samme sige, at dette Thomascast ikke er spor fagligt (med undtagelse af en enkelt ide til dig der driver webshop et sted ca. midt i). Det er helt personligt og lige ud af posen. Har du lyst, kan du bruge godt 20 minutter på at høre, hvordan det er gået. Og som jeg slutter med: Spørg bare, hvis der er noget, du gerne vil vide.

Podcastet er ikke længere tilgængeligt – beklager. I stedet: Til dig, der har spørgsmål om det at flytte til USA – klik her

Rosenstand out!

Artiklens forfatter er Thomas Rosenstand

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

178 kommentarer til “Status efter det første år i USA”

  1. Hej Thomas
    Misundelse er en grim ting, men gud hvor er jeg misundelig.
    Kan sagtens følge jer i, at i vil blive derover. Jeg håber selv, at jeg min kone og to døtre får muligheden for at rykke teltplykkerne op en dag og flytter ud af landet et par år.
    Håber i får mange gode år derover.
    Frank

    1. Hej Frank
      I mit univers findes der også positiv misundelse, og det er i høj grad en af de kræfter, der driver mig. Jeg kan sagtens misunde (og i høj grad unde) andre en succes, og når jeg misunder den, begynder jeg at tænke på, hvordan jeg selv kan opnå det samme.

      Den grimme misundelse er noget helt andet, og den ved jeg, du ikke lider af 😉

  2. Kan kun sige tillykke. Det er fedt, når ens liv køre som man drømmer om. Tak for du gad dele, din drøm med mig og andre.
    Fedt livssyn. Held og lykke de næste mange år.
    Mvh
    Erik

    1. Tak skal du have, Erik! Og ja – det er et spørgsmål om at leve, mens man gør det. Og lade være med at udskyde alt for meget til en anden gang – vi ved jo ikke, om der kommer en tagsten flyvende ned i hovedet på os i morgen.

  3. Charlotte Rosenstand

    Nu siger du jo nok, at vi ikke savner noget – men en Klovborg ost og røde Langelænder pølser ville ikke være så ringe – altså ikke på samme tid 🙂

    1. Hej smukke hustru

      Nå ja – men jeg ville jo ikke lige udstille din småbizarre trang til røde Langelændere i samme podcast, hvor jeg roser dine evner i køkkenet til skyerne 😉

  4. Du har fuldstændig ret, livet er forkort til at vente på det man gerne vil. Jeg prøver i hver tilfald også at leve fuldt ud for det jeg gerne vil, uanset modgang. Så længe jeg bare brænder for det jeg gør.
    I må til at lave en lille import virksomhed af Langelændere og Klovborg, siger de ikke Danish food er så eftertragtet?
    Mvh
    Erik

    1. Ha-ha… Langelændere er forbudt i USA ligesom det meste lakrids. Det er ganske enkelt for giftigt til at blive godkendt herovre. Det er det, de siger i hvert fald…

  5. God og positiv historie.

    Danmark er jo nærmest i chock i disse dage hvor der fyres fra de store firmaer – senest Vestas med 2000 jobs i dk.

    Derfor luner det ekstra meget at høre om mod til at sprænge de vandte rammer og på klog vis skabe en ny tilværelse i USA og stadig med jobmæssig rod i DK.

    At du/I så ovenikøbet har mod på at skabe virksomhed i USA (og allerede med succes) gør da ikke respekten mindre..

    Fortsat held og lykke.

    Bo

    1. Hej Bo

      Takker! Ja – det er umådeligt trist med Vestas og deres underleverandører. Jeg er desværre overbevist om, at det kun er det første lille step mod noget meget værre. De ekstreme skatter, krav om færre arbejdstimer til højere løn og eksplosiv vækst i antallet af mennesker på overførselsindkomst begynder at give effekt nu. Og det bliver meget værre de kommende par år. Jeg håber, jeg tager fejl – men jeg er bange for, jeg ikke gør.

      Se evt. denne: http://thorborg.tv/k%C3%A6re-danmark-vagn-op.html

  6. Lars Holdgaard

    Nej, nej, nej.. Misundelig er ikke ordet. Jeg skulle til et møde i dag i Kbh, og på 10 min blev jeg gennemfrosset og våd af regnvejret – Iført min vinterjakke.. Også snakker du om vintertemperaturer på 25 grader …

    Fantastisk podcast!

    1. Tak Lars. Jeg har altså også ret svært ved at skjule begejstringen. Det er så fedt, når en beslutning viser at være 100 gange mere rigtig, end vi havde turdet håbe på 🙂

  7. Susan Petersen

    Skal man laegge noget symbolsk I jeres ankomstdato? 😉

    Lakrids (ogsaa salt lakrids) kan du faa i Cost Plus, World Market – hvis I har saadan en i naerheden 🙂

    Jeg er kun lidt misundelig paa jeres vejr – her er det p….koldt – 18 grader, overskyet og blaesende!

    Tillykke med jeres foerste aar, det foerste aar er det aar hvor man ganske enkelt ser alt, naeste aar er nemmere fordi ikke alt er nyt mere, der gaar laengere og laengere tid i mellem man bare ikke forstaar et eller andet.

    Det er et herligt eventyr 🙂

    1. Hey Susan

      Ja da – vi er “The Halloweeners” 😉 Som du ved, kiggede vi også på Californien tidligere, men tidsforskellen og klimaet gjorde, at valget faldt på South Florida, og det har vi ikke fortrudt. Nå ja – indkomstskat på 0% (state) og sales tx på 6% er jo også OK argumenter.

  8. Susan Petersen

    Jeg kan godt forstå at 0% state tax lokker, det har Californien godt nok ikke råd til 🙂 Men bortset fra det, så venter vi lige 25-30 år inden vi overvejer at flytte til pensioniststaten 😉

  9. @Charlotte Rosenstand lol savner en langelænder og klvoborg osten. Hvorfor er det altid sådan noget man kommer til at savne, når man er væk i længere tid.

    Jeg og konen var for nogle år tilbage på en længere rejse. Vi havde ikke været hjemme i DK nogle måneder og vi var lige landet i Sydney(som i øvrigt er mega lækker). Da vi havde gået rundt i nogle timer fik vi begge løst til en rød hotdog og minsandten der ikke dukkede en HC-Andersen butik op hvor man kunne få røde hotdogs med det hele. Det var da fantastik. Godt nok smagte de ikke som derhjemme, men bedre end ingen ting:-)

    Du må få nogen til, at sende det derover i en pakke tøris.

    Frank

  10. Dejligt at høre at I nyder det over på den anden side af andedammen 😉 ikke at det kommer bag på nogen af os der følger med på sidelinjen. Tillykke med 1 års dagen og nyd det nu som I er så gode til 🙂

    At Lakrids og røde pølser skulle være mere giftigt end det kolorede stads de propper i deres unger til morgenmad eller alt det andet usunde stads der findes på hylderne tja… det forstår man jo ikke :/ håber familien har noget med til jer når de kommer på besøg. Thomas vi andre kan også lide at spise mad der ikke altid er lige sundt selv om vi er gode til madlavning en 😉

  11. Som vi også har talt om i telefonen for nogle år siden, så er USA altså i høj grad der hvor min sjæl hænger fast efter at jeg tidligere har boet der. Det kan jeg ikke løbe fra og specielt om foråret er det helt galt.

    Om godt en uges tid får jeg stillet min lyst en smule, da jeg besøger Google Facebook med flere i en uges tid i San Franciso og Silicon Valley og havde det ikke været for min dejlige kone og lille dreng herhjemme, så var jeg nok blevet hængende nu jeg har chancen 🙂

    Det kommer engang – det er jeg sikker på.
    Fedt at høre om jeres første år i USA, nu blusser det indre bål i mig helt op igen… 🙂

  12. Godt eksempel på en der kan TAGE ACTION.

    Ikke bare den typiske lotto hver uge dansker der snakker om hvad de vil om 25-30 år!

    Når lige xx, yy falder på plads og så er det også forresten xx skyld at de intet kan.

    Respekt og alt success frem ad!

    Det skal nok blive godt i Danmark når Villy og Helle kommer til, så kan de ellers få skræmt de sidste afsted 🙂

  13. Hej Thomas

    Tak for podcastet – det var interessant at høre, hvor godt det er gået (jeg har læst med på bloggen i “årevis”, så det er jo et spændende også med denne type opdatering). Stort tillykke med succesen – især i det private / med det gode liv, så at sige 🙂

    – Jeg kan godtnok godt forstå, at I valgte at flytte med de oplevelser I har fra jeres gamle bopælskommune!
    Det eneste, der næsten kan undre er, at I ikke flyttede noget før – evt. bare til en anden by eller ind i Aalborg. 🙂 Men det er jo let at være bagklog, og hvis man er glad for huset m.v. er det måske heller ikke lige til..
    I hvert fald har jeg aldrig oplevet noget lignende den behandling I var udsat for – og håber da heller ikke det sker. Tværtimod har det været et af de primære argumenter for ikke at flytte til fx Norge et år eller to, som ellers var under overvejelse: At vores naboer og “lokalsamfund” er en positiv del af en dejlig hverdag, som vi “frygter” ikke at kunne finde ligeså godt og positivt andre steder 🙂

    Også lige en kommentar til den amerikanske mentalitet:
    Jeg holder selv rigtig meget af USA – vi har lidt fjern familie derovre, og har været der i 5 gange, heraf ½ år den ene gang.
    Fra de ophold er vi dog stødt en del på den overfladiskhed, som mange har fordomme om. Men samtidig er der altså også er rigtig mange reelt interesserede og åbenhjertige mennesker i det store land – heldigvis. Det er i hvert fald vores erfaring. 🙂 Der er sikkert også stor forskel på, om man slår sig ned permanent eller alle omkring en ved, at man rejser indenfor få uger eller måneder i den forbindelse – så har man sikkert lettere ved at løbe på den sidste kategori af mennesker.
    Og slutteligt jeg vil da sige, at jeg da til enhver tid KLART foretrækker eksempelvis overfladisk, men høflig og venlig kontakt fremfor en uhøflig, kold og ligegyldig attitude, UANSET at sidstnævnte måske mere reelt afspejler fx ekspedientens sindstilstand! 🙂 (Bare lige for at tage et enkelt eksempel.)

    Husk fortsat at nyde varmen og ikke lade det hele gå op i arbejde – netop i dag, hvor det styrter ned og er råkoldt herhjemme er vi vist mange, der godt kunne bruge muligheden for at komme ud blandt palmerne og solstrålerne 🙂

  14. Leif Carlsen

    Super interessant podcast, Thomas og tillykke med det første år “over there” 🙂

    Dejligt at høre om jeres erfaringer med at flytte til USA. Man bliver jo helt fristet til selv at gøre det 😉

  15. Jeg holdt ved alle 20 minutter. Sikke en god historie. Det mest tankevækkende for mig er nok hvor tillukket vi nordjyder er. Vi er svære at komme i kontakt med hvis man ikke lige kender os i forvejen og blive budt indenfor eller hjem sker sjælden. Hvorfor vi er sådan ved jeg ikke. Måske noget med klimaet?. Gistrup er menneske tom her efter kl 19:00. og himlen sort som kul.
    Flot god gået. 🙂

  16. “Langelændere er forbudt i USA ligesom det meste lakrids. Det er ganske enkelt for giftigt til at blive godkendt herovre.”

    Øh – Kan det ikke være fordi, at pølserne er røde og lakridserne er sorte 😉

    (beklager min dårlige form for humor)

  17. Kære Charlotte og Thomas.
    Det er dejligt at høre at I trives.
    Nu elsker jeg det danske vejr, så den del kan jeg slet ikke følge 😉
    Men I kommer vel hjem på ferie… engang 😉

    Potter

  18. Det gør jeg helt sikkert. Det vil jeg glæde mig til. Og dejligt at I er hjemme.

    Og jeg vil helt sikkert være hjemme når I ikke er hjemme – og så giver jeg mindst kaffe 😉

    Potter

  19. Hej Thomas

    Et spændende indlæg, og det er selvfølgelig dejligt at det går jer godt derovre. Dog kunne jeg godt tænke mig at høre mere om hvordan I udnytter de nye muligheder I nu har fået, ved ligepludselig at have et MEGET større marked at afsætte jeres ‘produkter’ på. Blogger du på engelsk (siden du sælger din e-bog på engelsk? laver i SEO for amerikanske virksomheder? Hvordan har i grebet dette nye store marked an, og hvad har i gjort for at skaffe jer kunder samt et navn derovre? -Alt dette og meget mere i den dur kunne være ret interessant at høre mere om – gerne i et podcast.

  20. Meget inspirerende, det lyder næsten for godt til at være sandt. Har selv altid haft en drøm om at rejse til USA og drive forretning derfra, så det er da lækkert at høre en succeshistorie fra en pæredansker.

    Det lyder til at det ikke har været svært for jer at vænne jer til de nye omgivelser, og så tak for det sidste indspark med “se så at komme afsted”.Jeg følte mig da lidt truffet der 😛

  21. Spændende ! Jeg har også haft tanken om at flytte til et andet land… men der er en kæreste der holder mig tilbage – hun er åbenbart meget glad for landet 🙂

  22. Super fedt at det går godt! Det beviser jo blot, at I gjorde det rigtige…
    Nogle gange skal man tage chancer, og de fleste mennesker ville have godt af, at bo en periode udenfor DK… Man lære så meget om sig selv, og så giver det en masse oplevelser!
    Man lever kun engang, så lev livet for hylan ;D

  23. Henrik Sigvardt

    Hej Thomas,

    Tillykke med beslutningen. Dine beskrivelser lyder som noget af det, vi selv har fået et lille glimt af på vores rejser til USA – og så har I altså bare gjort det i helt stor skala. Jeg glæder mig til at høre mere om jeres oplevelser.

  24. @Rosenstand kom lige til at tænke på følgenden!
    Hvad er den største udfordring i at flytte til USA?
    Er det at få arbejdstilladelse? Eller få en sygeforsikring? Eller få oprettet firma? Eller noget helt andet?

    1. Hej Morten

      Klart at få visum (USA benytter ikke arbejdstilladelser som sådan). Visum er en temmelig kringlet affære, og der er mange forskellige. Vi er her på et E2 Investor visa, og det kræver en såkaldt “substantial investment at risk” i USA. Altså ikke aktier, penge på en konto etc. – men en reelog arbejdende investering.

      Sygeforsikring er ugennemskueligt – men intet problem at få. Og at oprette selskab her er ganske nemt og noget billigere end i DK.

      1. Laila holmquist

        Hej Thomas 🙂
        Hvordan kommer vi afsted hvis vi ikke er selvstændige nu men vil til CA og blive det? Er det umuligt og bør vi få job derovre først og SÅ blive selvstændige efter noget tid?

      2. Thomas Rosenstand

        Hej Laila

        I får jo ikke et job uden at have en arbejdstilladelse, og den får I ikke, medmindre en af jer er i et speciale, der ikke umiddelbart kan fyldes af en amerikaner. Og det er bestemt ikke blevet nemmere, efter Don the Con tog over. Muligheder er der jo altid, men I bør entrere med en ekspert – jeg kan varmt anbefale den advokat, jeg selv brugte: http://www.ailc.com/

        Held og lykke med det!

  25. @Rosenstand
    Okay der kan man bare se… I Tyskland er sygeforsikringen nemlig den største barriere som selvstændig tilflytter…
    Lidt of topic. Min bror skal læse i USA næste år. Og i den forbindelse vil jeg bruge en mdr derovre. Ved du hvor længe i forvejen, man skal ansøge om turistvisum?

    1. Her er det jo privat, så det er bare at tegne den forsikring, der passer bedst 😉 Som dansk statsborger skal du ikke ansøge om turistvisum. Du skal forudfylde nogle få oplysninger online her:

      Og så kan du være her i tre måneder på sådan et turistvisum, som du får i form af et stempel i dit pas ved indrejsen – samt en lille slip papir, du skal aflevere ved udrejsen igen. Nemt og ganske hurtigt.

  26. Henrik Sigvardt

    Den største udfordring er vist at tage beslutningen. Alt det med visum og flyttepapirer finder man nok ud af, når man først har besluttet sig for, at nu skal det være. Det er i hvert fald derfor, at vi, der blev siddende herhjemme, synes at det er så godt gået ;-).

    1. Hej Henrik

      Det er sandt! Og jeg kan varmt anbefale kuren – at springe ud i det relativt dybe vand er stærkt opløftende menneskeligt, fagligt og på alle andre måder.

  27. @Rosenstand
    Det er også privat i Tyskland, men der er bare en del selskaber, som ik vil have udlændinge ind, før de har boet her i 10 år… Crazy men sandt!
    Super duper mange tak! Hold da op det virker nemt og lige til. Var ellers sikker på det ville tage en krig at få adgang ;D

  28. Hej Thomas

    Har lige hørt din lydfil eller hva det nu bliver kaldt. Jeg skulle egentlig være ovenpå og gøre lidt rent på børnenes værelser inden jeg senere skal mødes med Charlotte 🙂 Men da jeg var på FB for at sende en dansk veninde en besked så jeg Charlotte’s nye profil billede (godt billede af jer) og også at der var et link til jeres 1-års jubilæum her i FL.
    Selv om vi nok lever 2 meget forskellige liv herovre kan jeg bare bekræfte og nikke genkendende til så meget af det du fortæller. Jeg oplever der er mange myter om amerikanere og bestemt også om Florida. Jeg havde ingen erfaring med USA og amerikanere da vi flyttede herover – kun fra TV og hvad andre har fortalt. Vi har jo nu snart været her i 5 år. Ja min kære mand har lige fejret sit 5 års arbejdsjubilæum her.
    Syd Florida er en metropol af mange nationaliteter og religioner og personligheder!!! Og jeg oplever at her findes – sammenlignet med mange andre steder – en ekstrem bred blanding af mennesketyper.
    Jeg bliver så glad indeni når jeg hører din “indtaling” for jeg kan nikke så genkendende til så meget. Vi glæder os ovenud over de muligheder for madindkøb vi har. Selv om jeg også væmmes ved meget af det jeg ser på hylderne her og er vidne til bliver fyldt i børns såbare kroppe – ja også voksnes for så vel. Men vi er ligesom jer også lidt atypiske her ved at lave alt selv – også vores brød GUF!
    Vi møder også så mange pragtfulde mennesker. Vi har også haft flere mindre sjove oplevelser – men det er jo livserfaring. Og vi vælger selv hvor meget vi vil lade det fylde indeni. Jeg er personligt blevet bedre til at ryste de dårlige oplevelser af mig.
    Jeg syntes det er så skønt for jer at I har fundet et liv herovre som I formår at nyde og værdsætte så meget. Jeg er også sikker på at I møder alle de gode oplevelser og mennesker fordi I søger det. I er åbne, ærlige og positive!!!

    Jeg kan så forstå at I i DK tilsyneladende mødte janteloven. Jeg tror faktisk også den findes her. Jeg vil påstå jeg har mødt den her. Men det er nemt at ryste det af skuldrende her fordi der er så mange stik modsatte mennesker. Jeg tror janteloven findes allesteder (bare kaldt noget andet). Forskellen er bare at Danmark er så lille og beskyttet. Selv om vi har forskellige religioner og nationaliter i DK er det meget begrænset. Det ser man når man rejser ud. Specielt hertil. Her har vi, som jeg skrev tidligere, et kæmpe mix af individer. Så her er der langt større mulighed for at møde mennesker med en anden horisont og livserfaring.

    Danmark har så, set med en børnefamilies øjne, nogle værdier som vi regelmæssigt savner. Vi har boet i 2 forskellige dele af Danmark (øst og vest), i England og nu USA. Jeg savner visse rodfæstede sociale værdier i DK. Men jeg føler ingen længsel efter at flytte tilbage. For vi oplever også en anden social værdi her – åbenheden. Udover de mange muligheder for at gøre hvad man vil. Sålænge vi har friheden til at have vores rejser til DK og besøge vores skønne venner og familie vælger jeg at have mit hjem her. Måske dette behov ændrer sig men vi vælger at fokusere på hvor vi er nu! Lev i nuet som så mange siger 🙂

    Det blev en lidt længere kommentar… Thomas, jeg syntes det er så skønt at opleve hvordan du deler ud af dine erfaringer. Forhåbentlig finder vi en god stund hvor vi kan dele flere erfaringer over en kop hjemmebrygget kaffe og måske hjemmebagt “måne kage” LOL

    Længe leve livet! Tillykke med Jeres!!

    Knus fra mig

  29. Hej Charlotte

    Tusind tak for din kommentar, som jo netop er meget amerikansk derhen, at den er åben og ærlig. Det er nok gået lidt under huden på dig også 😉

    Vi håber virkelig også, at I kan finde et hul til at tage med ud at sejle snart. Jeg skal med største fornøjelse kyle jeres unger, mig selv (og måske jer?) i vandet. Vi ville gerne nyde en lørdag eller søndag på vandet med jer – med kaffe, drinks, snacks og alt sådan noget.

    Hils lige min smukke hustru, når du ser hende lige om lidt 🙂 Og selvfølgelig Brian og ungerne!

  30. Hej Thomas
    Ja, en sejltur vil være dejlig!!! og jeg er med på en svømmetur også!! Nu har du sikkert fået opdatering fra Charlotte om vores skema den næste tid. Men vi holder kontakten og jeg har tiltro til at den rette dag kommer.
    Åben og ærlig – ja det er altså en del af mig helt ud i mindste celle. En god ven sagde engang at jeg aldrig kan blive politiker …. fordi jeg er for ærlig LOL. Sengetid her.

  31. Hej Thomas.

    Rigtig godt podcast 🙂

    Jeg går selv med drømmen om at flytte til et andet land engang i fremtiden for at starte firma og komme lidt væk fra kolde Danmark. Meeen, jeg vil nu aldrig kunne lade vær med at vende tilbage et par gange om året vil jeg tro, det er jo et dejligt land hvis man ser bort fra den lange vinter.
    Men nu skal der jo lige spares op, så der er penge til at bo, ansætte advokater og hvad der nu ellers indebærer for mine mange planer 😉

    Ha’ det godt!

    Mvh,
    Daniel.

  32. Hej Thomas,

    Tak for et inspirerende podcast.

    Jeg synes, at det er utroligt inspirerende at høre om nogen, som rent faktisk har realiseret drømmen om at komme til udlandet og kombinere dét at nyde livet med at arbejde hjemmefra. Specielt når det foregår i eksotiske omgivelser, som jo alt andet lige er drømmen, når man bor i det kolde Danmark.

    Har fulgt din blog et stykke tid og kommer også til at følge den mere fremover. Du har nogle gode vinkler og tager dit arbejde meget seriøst, hvilket er særdeles vigtigt i disse år, hvor internettet stadig er det vilde vesten, selvom det burde have været mere civiliseret for år tilbgae.

    Stor respekt.

    Mvh.
    Bo Lyhne

  33. Nikolaj Bomann

    Jeg må tilslutte mig de andre, det lyder fanme som om I har det lækkert 🙂
    Personligt kunne jeg også rigtig godt tænke mig at flytte til udlandet og arbejde, men føler bare det er lidt fjernt lige pt.
    Synes også du har været super til at være tilstede i DK, selvom du bor i USA.

    Held og lykke frem over!

  34. Fremragende podcast Thomas. Godt at høre at I trives derovre. Men det er jo næsten også svært andet, for USA er et fedt land.

    Som du ved er jeg også tilhænger af så lidt i skat som muligt, men hvordan i alverden får staten Florida tingene til at hænge sammen, hvis I “kun” betaler 0% i skat?

    1. Hej Jan

      Takker! Staten Florida får jo indtægter fra f.eks. ejendomsskat, moms (den er på hele 6%), skat på nummerplader (vi betaler hele 240 kroner årligt i vægtafgift 😉 ) samt selskabsskat, som Florida får en del af, inden resten sendes til Washington. Men lige præcis på løn betales der kun skat til selve USA – og altså intet til Florida.

      Privatisering er en væsentlig del af forklaringen på, at det kan hænge sammen. Som du og jeg ved, er en velgennemført privatisering lig med højere kvalitet til lavere pris 🙂

  35. Claus Dittrich

    Hej og tak for 20 intr. minutter om jeres liv over-there.
    Det var spændende lytning – glæder mig at I kan li’ det.
    Jeg troede rent faktisk også at amerikanerne var meget overfladiske,
    men kan forstå på jer,at det er de absolut ikke.
    Hvad med økonomien – kræver det ikke en hel del flere money
    hvis levestandarden skal være lige så høj som i DK ?
    Hilsen Claus

    1. Hej Claus

      Priserne her er meget lavere end i DK på stort set alt. En ny Toyota Corolla koster f.eks. $12800 – eller lige omkring 70.000 kr. Benzinen koster godt 4 kr. pr. liter. Sales tax (moms) er 6%. Så nej – samme rådighedsbeløb pr. måned giver højere levestandard her end i DK.

  36. Susan Petersen

    Thomas, du mener raadigheds beloeb EFTER Health Insurance er betalt ikke ogsaa? Ikke blot efter skatten er trukket 🙂

    Claus, generelt er biler, toej, benzin, elektroniske gadgets (incl. tv og anlaeg) meget billigere herover.

    Her i det omraade af Californien hvor vi bor er boliger meget dyrere end i Danmark, vi var ude at se paa en lejlighed (for sjov) paa 150kvm i gaar, den koster DKK 6,5 mill, og det var en stuelejlighed, havde kun 2 sovevaerelser, en for lille stue og et underligt koekken, udsigt til nogle store traeer, en parkeringsplads og ind i naboernes lejligheder!

    Mad er generelt billigere og nogle ting koster det samme som i Danmark.

    Hvis man har boern, skal man regne med at fritidsinteresser generelt er en del dyrere end i Danmark (som jeg husker priserne), vi betaler f.eks DKK 1.1000 for at min datter spiller fodbold fra september til november (laengere er saesonen ikke), og i foraaret spiller hun Lacrosse og det koster DKK 2400 for saesonen som er januar til maj. Jeg hoerte i gaar at klub volleyball koster omkring DKK 10.000 for vinter saesonen!

    Jeg plejer at sige at netto er resultatet nogenlunde det samme, men her betaler man kun for det man bruger/har brug for. Men naar det er sagt er vores levestandard helt klart bedre her end den var i Danmark, og her lever vi for kun een loen, da jeg ikke har arbejdstilladelse .. saaehh det passer nok ikke helt at nettoresultatet er det samme.

    Her i Californien betaler vi ogsaa stats skat – omkring 9%, vores sales tax er 9,25%, benzinen kan man faa billigere end DKK 4 per liter, hvis man fylder paa naar man alligevel er i de ikke saa rige omraader – Thomas har du ogsaa lagt maerke til det, i det omraader hvoir huspriserne er lavere der er benzinen ogsaa billigere?

    1. Hej Susan

      Ja – det mener jeg. I Danmark var vi en grum skatteklasse, så selv efter Health Insurance er vi markant bedre stillet her, end vi var i DK. Og boligpriserne her i Florida er noget anderledes end i Cali. Her i Parkland/Coral Springs, som et er upscale område, kan vi købe et hus på 300 kvm med fem soveværelser, 3 badeværelser, 3 bils garage og stor opvarmet pool i gated community til omkring $600000 – altså ca. 3,2 millioner kroner. Og et mindre hus på bare 4 bedrooms, dobbelt garage, pool og gated community kan fås til omkring $400000 eller godt 2 millioner kroner.

      Californien er generelt MEGET dyrere end Florida. Og jo – også her er benzinen billigere i de mindre velstående områder.

  37. Susan Petersen

    Wow, $600K for 300kvm, ja det faar man ikke her, ikke engang i East Palo Alto (som er det billigeste omraade her). Vi kiggede paa 2 lejligheder i gaar, een paa 265kvm, den koster $1,3 mill. og den anden paa 150kvm til $960K, maaske man skulle flytte til Parkland/Coral Springs!
    Naa nej, Cathrine ville faa ret langt i skole, saa vi bliver vist her 🙂 Hoeje huspriser haenger sammen med gode skoler, da skoledistriktet hovedsagligt bliver finansieret via ejendomskatterne, i hvert fald her i Californien.

    Hvad er ejendomsskatten (property tax) og parcel tax i oevrigt hos jer? Her er property tax omkring 1,25% af koebsprisen og i vores skoledistrict er parcel tax $370

  38. Og så har vi Lausanne her i Schweiz, hvor du betaler 12,5% i skat, og kan forhandle skatteprocenten for din virksomhed ned (hvis du altså ejer en virksomhed). Sygeforsikring koster DKK 1000/mnd. For 3,2 mio. DKK får du til gengæld kun en lejlighed på 60-70 kvm.

  39. Kenni Nielsen

    Med sne og kulde i Danmark, kan man jo kun være misundelige på jer. Godt at i trives der over.
    Jeg planlægger også selv at flytte til udlandet, indenfor de næste par år. Dog bliver det i mit tilfælde til Thailand, men der er det jo også dejlig varmt 🙂

  40. Hele vinterhalvåret i Danmark drømmer jeg om at have økonomisk (og jobmæssig) frihed til at bo i udlandet. Kulde og dage med 8 timers dagslys er bare ikke min kop te :-). Håber det en dag lykkedes for mig, men så skal der nok et karriereskift til, med mindre arbejdspladsen åbner en ny afdeling i Asien og udnævner mig til direktør. Man har vel lov til at drømme. Fedt at du lever drømmen!

    Mvh Mark

  41. Line Gregersen

    Hej Thomas (:
    Jeg tænkte på om det var svært at få et green card derover til ? 😀
    for jeg har en drøm om at flytte til USA men jeg får tit afvide det er svært at få lov til at komme derover og bo (:

    1. Hej Line

      Det er en temmelig vanskelig proces, der helt klart kræver en dygtig advokat med speciale i USA Immigration Laws. Og du skal regne med at skulle lægge en betydelig investering i et amerikansk firma. Er du studerende er der andre regler. Men uanset hvad: Du slipper ikke udenom en hardcore advokat.

  42. Susan Petersen

    Line,

    Du kan “spille med” i greencard lotteriet. Jeg kender flere danskere herovre som har vaeret med og har vundet, dog har vi selv vaeret med i flere aar og ikke vundet.

    http://www.dvlottery.state.gov/

    Derudover skal du enten som Thomas skriver kunne laegge en betydelig investering i et firma her, som en tommelfingerregel skal du bevise at du kan forsoerge dig selv i 10 aar, hvis du har eget firma. Hvor stort beloeb der kraeves tror jeg kommer an paa hvor i USA du oensker at bo. Jeg kan kun forestille mig at kravet er stoerre her i Californien end det f.eks vil vaere i Detroit.

    Der er andre muligheder for at komme herover, der er mange forskellige visa at faa, du kan laese meget mere om dem her:
    http://travel.state.gov/visa/temp/types/types_1286.html

    Faelles for dem alle er at du skal have en arbejdsgiver til at sponsorere dit ophold, og arbejdsgiveren skal kunne bevise at de kan betale din loen (hvilken der ogsaa stilles specifikke krav til afhaengig af din stilling) i den tid som visaet loeber, f.eks for et H1-B i 3 aar.

    Poej poej med det, her er skoent, ogsaa i den anden ende af landet end Thomas bor 🙂

  43. Line Gregersen

    Hej Thomas og Susan(:

    tak for oplysningen jeg vil kæmpe for at få lov til at komme derover (:

  44. Tak for alle de gode informationer om USA.

    Det lyder rigtig spændende og jeg synes at det er fedt, at I har taget beslutningen om at flytte.
    Min mand og jeg taler løbende om, at flytte til udlandet. Bl.a. har USA været på tale. Men som flere skriver, så er det svært at få opholds-/arbejdstilladelse, så det gælder om at finde den rigtige vinkel til at komme ind. Desuden er springet til virkelig at gøre det, vist noget af det sværeste, selv om ønsket er tilstede.

    Thomas, du skriver, at man er nødt til at have en rigtig god advokat, hvis man skal have en chance. Er der en eller flere du kan anbefale?

    Louise

  45. Denis Hansen

    Hej Thomas det lyder så spændende og er glad på jeres vegne!
    Ang. at få lov til at bo der og arbejde har godt hørt noget om ”green card” ? men er der andre måder self lovligt.
    mine kone og jeg kunne nemlig ønske os og flytte der over. vi har begge ikke så store udannelser jeg arbejder i butik og det samme med min kone. tak

    1. Tak for det, Dennis. Der er et hav af forskellige typer visa, og det er jeg slet ikke den rette til at rådgive om. Tag fat i en advokat med speciale i det felt – for eksempel US-Eurolaw i Hirtshals. Held og lykke med det!

  46. Hej Thomas
    Jeg overvejer meget at tage et job i Florida og faldt over din side her – men den podcast du henviser til og som alle kommentarerne referere til – hvor ligger den 🙂 jeg kan ikke lige se den på siden og vil gerne høre den.

    vh
    Gert

    1. Hej Gert
      Der er lidt teknisk skvalderkål med det lige nu, men programmøren er på sagen! Jeg vil tro, det er løst inden for maks. 48 timer fra nu. Beklager bøvlet.

      1. Hej Thomas

        Tak for det – vil finde en time og lytte til det, håber jeg må tage fat i dig hvis det bliver en realitet vi flytter derovre – da det så skal gå ret hurtigt med at finde et område vi vil bo i og det rigtige hus, skole til drengene 10 og 13 år m.v. så kan man shortcutte lidt og få lidt input fra en der har taget springet med succes vil være guld værd.

        vh
        Gert

  47. Carsten Brøgger

    Hej Thomas

    Jeg har lige hørt din podcast. Super spændende ! Min familie og jeg arbejder i øjeblikket på at tage til Washington DC. Dit indlæg giver blot mere blod på tanden. Det kan være, at jeg vender tilbage, såfremt der opstår nogle spørgsmål, hvis det er OK.

    Bedste hilsner

    Carsten Brøgger

  48. Hej thomas.
    Mega fedt at det går så godt for dig!
    Lev livet!!!

    Jeg har længe drømt om at tage springet til USA – Cali.
    Jeg er godt nok kun 22 år, men har da samlet penge ind til det.
    Uddannet som Iværksætter, så det kunne da tænkes at starte en firma op i USA.
    Hvor meget koster det at starte et firma op i USA? minimun?

    Med Venlig Hilsen
    Kent

    1. Hej Kent

      Tak skal du have! Det er umuligt at svare på vil du starte et jernstøberi eller et enmandsfirma? Men inden du starter noget som helst, skal du bruge en 30-40.000 kr. på advokat m.m. for at få det visum, du skal bruge for at etablere en virksomhed i USA. Jeg ville ikke gå ind i projektet med under 500.000 kr. at bruge.

  49. Tusind tak for svaret.

    Det kunne også været ret fedt at arbejde de første par år derned, og få meget mere i viden. Skulle jeg så bare søge om et arbejdsvisum? og hvor henne søges det?

    1. Det ved jeg ikke, hvor du søger om. Men det er vist meget vanskeligt at få, medmindre du har særlige kvalifikationer og en amerikansk virksomhed, der vil ansætte dig.

  50. Hvor er det dejligt, at der stadig er folk der har mod på, at forfølge deres held – og hvor det rent faktisk lykkes – og hvor har du ret med hensyn til ” posetiv” misundelse. Det kan nemlig sagtens være en god ting idet , at det kan inspirere til at arbejde for, at nå til det punkt, hvor man ønsker at være – godt gået

  51. Lise Jørgensen

    Virkelig god podcast – lyttede til alle tyve minutter, eller hvor meget det nu var. Jeg ville ønske jeg kunne gøre det samme som Jer. Min kæreste bor i New York og jeg forsøger så småt at starte en lille bitte virksomhed op selv, men det er ret kompliceret, hvis jeg gerne vil flytte til New York.
    Jeg vil helt sikkert følge med, hvis i stadig opdaterer, jeg har ikke fået kigget så meget på jeres blog, jeg skal først til det nu 🙂
    I er meget inspirerende 🙂

  52. Lise Jørgensen

    og jeg ligger lige en kommentar mere så jeg får sendt en mail, hvis i svarer 🙂

  53. Kristian Pultz Schlosser

    Hej Thomas,

    først, jeg er super taknemmelig for dit podcast! Det er virkelig motiverende!

    Jeg har lidt spørgsmål ift at skulle flytte til usa og åbne virksomhed. Har læst dine anbefalinger vedr. advokat osv,så tak:)

    Vores plan:)
    Min gode ven og jeg (samt vores kærester) ønsker at flytte til usa permenent. Vi kunne tænke os at opkøbe huse på tvangsauktion, sætte dem i stand, udleje og/eller sælge dem. Vi har snakket om det skal være i Nevada omkring Las Vegas.

    Set ift. E2 som jeg mener passer bedst på vores situation. Hvis vi åbner en virksomhed er det så os alle (alle 4) der skal have/invisterer ca 500.000dkk for at kaste os ud i det? Eller er det “bare” den virksomhed vi starter, der skal invisterer kapital – foruden det det koster at få visum til alle 4? Og vil det således være muligt at få alle ind i landet på den måde?

    Er det en fordel at være gift inden man kommer, jeg tænker rent administrativt, og ikke pga kærlighed:)

    Nu bliver der skrevet tidligere at man skal have penge på kontoen til at kunne klare sig i 10 år.. Synes det lyder af meget, alt efter levestil;) Men er der en form for krav/anbefaling til hvad der skal stå på privatkontoen?

    Jeg ved det er meget økonomisk orienteret, men det er bare for at skabe overblik og for at have noget at gå efter inden vi henvender os til advokater osv. samt sætter vores egne hjem til salg i dk.

    Håber du får tid til at svare:))

    Venlige og inspirerede tanker fra Michael, Charlotte, Maria og Kristian

    1. Hej Kristian
      E2 lyder rigtigt. Hvis I ikke alle fire har et E2, kan der opstå problemer med at få lov at arbejde. Også i jeres eget firma.
      Hvis I er gift, kan ægtefællen få sit eget E2 på samme investering – så vidt jeg ved.

      Det med at have penge på kontoen til at klare sig i 10 år er en af de mange ammestuehistorier. Det rene vrøvl.

      De 500.000 i investering kan du ikke regne med. Investeringens størrelse afhænger af, hvad I starter af firma her.

      Lad være med at sætte noget til salg, før I har jeres visum 😉

      Held og lykke!

  54. Kristian Pultz Schlosser

    Tusind tak for dit svar!

    Hvis du har nogle anbefalinger eller erfaringer du vil dele set ift vores plan, vil vi være meget interesseret.

    Ha det skønt og hils din lille familie:)

  55. Velbekomme. Det har jeg faktisk ikke, for jeg har ingen viden om at renovere huse og om, hvilken størrelse investering det vil kræve. Det er vigtigt at forstå, at det er individuelle betragtninger, ambassaden anlægger på sagerne. Mit eneste råd er: Få advokaterne på banen.

  56. Hej Thomas. Jeg hørte dit podcast her for nogle dage siden, og blev i den grad motiveret. Så motiveret at jeg ville afspille castet for noget familie, men nu kan jeg ikke se linket til selve castet mere – har prøvet med Chrome og safari, og andre kan heller ikke se det i IE. Er der sket noget? Ja – dit podcast er god propaganda for os der skal overbevise andre 🙂 All the best !

  57. Thomas Barfred

    Hej Thomas

    Super spændende “Thomascast”, vældig inspirerende!

    Jeg har længe haft drømmen om at flytte til USA, og gøre drøm til virkelighed. Det må siges at jeg gennem de sidste mange år, har levet efter at drømme skal udleves. Jeg er blot 18 år, men er stærkt besluttet på at flytte til USA efter min ejendomsmægleruddannelse der bør være færdig om fem år.
    Jeg har derfor i den forbindelse overvejet allerede nu, at være med i konkurrencen om et Green Card. Kender du reglerne for, hvor længe et Green Card holder og i så fald hvornår det skal “bruges”? Hvis man flytter med en kæreste, skal begge da have et Green Card?
    Kender du til ejendomsmægler licenser i USA? Kan det virkelig passe at man i nogle stater blot skal tage en licens på nettet, for at have rettigheden til at sælge en bolig? (Bedre kendt som vores statsautoriserede ejendomsmæglere)

    Håber at du har tid til at svare på min “lille” besked..

    Mvh

    Thomas 🙂

    1. Hej Thomas

      Jeg er glad for, du kunne lide det 🙂

      Når du spørger mig om specifikke regler for Green Card, svarer det lidt til at spørge en nyopereret blindtarmspatient om medicinske spørgsmål… Jeg bruger en advokat – ham her: http://www.ailc.com/ fordi jeg netop ikke har den fornødne viden om de YDERST kringlede immigrationsregler her i USA. Beklager – men jeg kender ikke svaret. Og jeg ved heller ikke, om du kan blive ejendomsmægler over nettet i nogle stater i USA. Men en søgning på Google kan måske hjælpe – klik her

      Held og lykke med det!

  58. Thomas Barfred

    Tak for dit hurtige svar! Jeg har søgt en masse, og det lader til at det er muligt gennem nettet, det er blot svært at tro på.. 🙂

    Jeg må søge lidt videre, hvad angår Green Card..

  59. Hej Thomas

    Har gået i tanker om USA er styk tid og da jeg googlede at bo og arbejde i USA og så kom ind på din side og lyttede til dit podcast så må jeg sige jeg blev inspireret og følde at jeg også skulle kunne tage det skridt, så tak!:) for mig er det de åbne, varme menneskerne, mulighederne, klimaet og straight forward mentalitet som jeg mødt hos mange amerikaner, som gør jeg har en drøm om at flytte derover og have mit liv der. Flyttede fra Sverige til København for 3 år siden og også da jeg oplever en anden åbenhed og glæde her så er det noget andet jeg søger. Bedre Klima og billigere at leve er jo nogle positive ting USA har.
    Er det muligt at komme til USA i fx 6 måneder og jobbe, fx indenfor turisme industrien eller er det en lang process med visum og arbejdstilladelse? Hvis jeg kan finde en amerikanske firma der vil ansætte mig går det så nemmere med arbejdstilladelse og ved du hvor lang tid i forvejen jeg skal søge? Tænker at jeg vil rejse over om ca 5-6 måneder eller efter jul.
    Tusind tak for inspirationen og dejligt st høre i ikke fortryder jeres beslutning pm at flytte og at i nyder det!!

    Hilsen
    Jennie

    1. Hej Jennie
      Jeg ved intet om, hvordan reglerne er i forhold til det, du spørger om. Derfor søgte jeg selv hjælp hos en advokat med speciale i netop det område, og det vil jeg anbefale dig og alle andre at gøre også.
      Jeg er smigret over, at du spørger mig. Godt nok har jeg et Green card, men at spørge mig til råds om US Immigration Laws svarer lidt til at spørge mig til råds om medicinske problemstillinger blot fordi, jeg fik fjernet mine mandler som 17 årig 😉

  60. Tak for dit mgt hurtige svar!:) jeg bliver bare så motiveret til at gøre det, elsker når mennesker som jer tager chanser og ikke er bange for forændringer!!:) i hvert fald så kan jo klimaet bare blive bedre og jeg er godt nok mgt træt af at betale 36 % i skat og am bidrag og få knokkle som et dyr for at have penge til at gøre ting når alt er såå dyrt! Kbh har mange andre fordele men priserne og hetsen er ikke nogle af dem;) skulle kunne gøre som jer og ikke se tilbage, ngn gang skal man bare kaste sig ud i ting tror jeg og stole på at alt bliver til det bedste. Skal umiddelbart tjekke op på mine muligheder om st finde et job i fx Miami området el bare South Florida og så tage det der fra. Lidt sommerfugler i maven får jeg alt men jeg har tænkt i et par år st nogen gang skal jeg tage det skridt og flytte længere væk. Verden er jo lidt mere end lille Skandinavien:) hvordan har i det nu efter hvad bliver det, snart 4 år? Kunde se podcastet var fra 2010:) mvh jennie

  61. Kristian Pultz Schlosser

    Hej igen,

    Har du overvejet at lave endnu et podcast? Jeg er i hvert fald nysgerrig efter at høre mere:)

  62. Jeg skal nok overveje det. Lige nu er min tid ikke til det – men får jeg et lille hul, kunne det da være meget sjovt med en status her efter godt 3,5 år. Én ting kan jeg dog afsløre: Vi flytter ALDRIG herfra igen 🙂

  63. Glæder mig til at høre det hvis el når det kommer!!:-) er så inspireret nu at jeg kom i tanker om en pige jeg kender der har boet der og nu siger hun st hendes mor stadig bor der, lejer ud værelser i key West og kender en masse mennesker som nok kan hjælpe mig!:) så tak til dig for at været inde på den her side gør mig ret overbevist om at jeg skal prøve det af!:) godt at høre at i har det så godt!! Mvh jennie

  64. Hej Thomas.

    Tak for en god og spændene blog.

    Jeg har et spørgsmål du måske kunne hjælpe mig lidt med. Jeg har længe gået og tænkt på at flytte til USA, men hvordan er det at få job derover, for folk uden en high school (gymnasiel uddannelse).

    Tak for din tid.

    Kasper

    1. Hej Kasper

      Du skal ikke regne med at kunne få andet ned lavt lønnede jobs her, medmindre du har en uddannelse. Men det er nok ikke din største udfordring. Hvilken form for opholds- og arbejdstilladelse har du tænkt dig at søge? Uden et visum eller Green Card må du ikke arbejde her, og du må ikke være her længere end tre måneder. Du får ikke hverken visum eller Green Card uden enten at starte din egen virksomhed her eller have særlige kvalifikationer.

  65. Hej Thomas og frue. 😉
    Min familie og jeg kunne rigtig godt tænke os at flytte til USA, også!
    Vi er tilmeldt greencard konkurrencen og har været det i mange år nu. Jeg har ikke mere tålmodighed og tænker at der må være andre måder at kunne gøre det her på? Har læst om deres historie, senatorene osv
    Hvilket visa er det i er flyttet der over på?
    Vi har samme opfattelse som dig/ jer om amerikanerne og er bla en af grundene til at vi vil der over og så er vi trætte af dk, vejret og negativiteten i dk…..
    Vi har to dejlige børn som vi også vil vise at der er andre muligheder end dk, andre kulturer, at man kan hvad man vil osv
    Jeg syntes det er svært og finde ud af hvad man skal søge efter, det rigtige visa osv.
    Håber du gider og hjælpe os med vores spørgsmål med al respekt for jeres arbejde/ liv.
    De venligste hilsner Kristina og Johnni….

    1. Hej Kristina
      Vi kom herover på et E2 Treaty Investor Visa, og siden har vi fået Green Card 🙂

      Det er et meget kompliceret område, og jeg kan kun anbefale at søge professionel hjælp hos en advokat med speciale i netop disse sager som tidligere omtalt her i tråden. Enten http://martensenwright.com/da/ eller vores amerikanske specialist (der klarede den med Green Card for os): http://www.ailc.com/

      Held og lykke med det!

  66. Hej Thomas og Charlotte

    Jeg har lige siddet og lyttet til jeres podcast fra d. 27. oktober 2010. Den er meget inspirerende og tankevækkende. Mange tak for at I havde lyst til at dele jeres erfaringer med os.

    Jeg fandt jeres hjemmeside, idet jeg er en af dem, der rigtig gerne vil flytte til Florida. Jeg er dog den type, der gerne vil forberede sig rigtig godt, så er startet i super god tid.

    Jeg har et par spørgsmål, som jeg håber at du/I har tid og lyst til at svare på. De drejer sig alle om lidt mere praktiske ting, så jeg kan få et overblik over hvilken levestandard jeg kan sætte næsen op efter når planen går i opfyldelse. Så her kommer de:

    1) Hvordan er beskatningen i Florida? Hvor står en del af min indkomst kan jeg forvente at skulle aflevere til skattevæsenet?
    2) Hvilke forsikringer skal jeg sørge for at have i USA og kan du/I komme en bud på hvad de koster?
    3) Har I gjort jer nogen erfaringer med hvor specielle kvalifikationer man skal have for at komme i betragtning til opholds- og arbejdstilladelse via denne metode?

    Hvis jeg har overset lignende spørgsmål i blandt de øvrige indlæg, så beklager jeg. Det er ikke min hensigt at spilde jeres tid unødvendigt.

    Og så lige en sidste kommentar:

    Det er super flot at I tog springet. Fedt at I stod ud af mængden blandt tryghedsnarkomanerne for at satse og dermed vinde stort. Jeg glæder mig til den, hvor jeg kan gøre noget lignede. Nu skal jeg bare have skrevet min afhandling på cma-studiet færdig og kommet lidt videre med min karrierer. Derefter tror jeg at jeg er klar til at arbejde endnu mere konkret med min udlandsdrøm.

    Fortsat en rigtig god dag og på forhånd mange tak for hjælpen.

    Venlig hilsen

    Peter

    1. Hej Peter

      1. Jeg mener, jeg betaler omkring 30% i alt i skat. Skatten er progressiv her som i DK, og jeg har en god løn. Husk i øvrigt, at “moms” her er 6% – mindre på fødevarer.

      2. Sygeforsikring er et must. Du kan sikkert benytte Gouda i begyndelsen, men senere skal du over og have en amerikansk forsikring. Prisen afhænger helt og aldeles af dækning, selvrisiko med mere. Alt fra $50 til $500 pr. måned. Du skal ubetinget hyre en forsikringsmægler til at hjælpe med den side af sagen.

      3. Absolut ingen anelse. Derfor benyttede vi os af advokater med speciale i den slags. Men uden enten et job eller start af virksomhed her, skal du ikke regne med at få nogen form for arbejdstilladelse her. Uanset hvor kvalificeret du er. Enten starter du dit eget med et overbevisende 5 årigt budget med udsigt til at skabe arbejdspladser samt en “betragtelig” investering – eller du får et højt kvalificeret job i en amerikansk virksomhed, der vil sørge for at skaffe dig et Green Card. Det er altså ikke “bare lige”.

      God fornøjelse!

  67. Hej Thomas

    Mange tak for det super hurtige svar.

    Mht. pkt. 3, så forventer jeg heller ikke at det bliver super nemt. Enten skal jeg finde et job, som du selv nævner eller have et job her i DK hvorigennem jeg kan blive udstationeret i en begrænset periode og på den måde på ekstra tid til at finde et permanent job i Florida. På det tidspunkt skal jeg så have permanent styr på opholds- og arbejdstilladelse.

    Men du siger jo bare til hvis du har brug for en regnskabsmedarbejder… Hehe. 🙂

    Fortsat en rigtig god eftermiddag.

    Venlig hilsen

    Peter

  68. Karina Jacobsen

    Hej Thomas og Charlotte..

    Fedt I har taget chancen og har oplevet stor succes med det!! Det er bare for sejt!..

    Jeg skriver til jer, da jeg har en lillesøster på 22 år der gerne vil til USA, at arbejde og bare opleve livet derovre( 1 års tid eller resten af livet. Who knows)
    Jeg vil rigtig gerne hjælpe hende med den drøm, da det kunne være rigtig sundt for hende.
    Kan I svarer mig på, hvordan man kan finde arbejde i USA?? Min søster Louise er netop blevet uddannet butiksassistent.

    Håber I kan finde tid til at svarer:)

    Kærlig hilsen Karina

    1. Hej Karina
      Det er nok ikke så nemt endda med den relativt høje arbejdsløshed her. Men husk lige, at hun jo altså skal have en arbejdstilladelse, og det er ikke nemt. Slet ikke hvis hun ikke er specialiseret i et eller andet. Jeg vil tro, at det er hundrede gange så svært at få arbejdstilladelse, som det er at finde et job.

  69. Tina Westergaard

    Hej
    Jeg er uddannet pædagog. Hvad kalder man det i USA og hvilke steder ville jeg kunne få et (pæd) job ?.
    Mvh Tina

    1. En pædagog kaldes generelt for en “teacher” eller “educator”. Jobmæssigt? Ingen anelse. Børnehaver vel? MEn du skal jo have en opholds- og arbejdstilladelse først, og det tror jeg ikke, du får som pædagog.

  70. Hej Thomas

    Tak for din historie – kunne godt have hørt meget mere.

    Konen og jeg selv er i disse dage på bil tur rundt i Florida da vi også tænker at flytte til Miami snarest.

    Og de indtryk du beskriver om menneskerne og stedet kan vi sagtens følge. Vi er meget positivt tiltrukket.

    Spørgsmålet for os er; Hvor i Danmark henter vi informationer og hjælp med flytning af firma etc. Kender du nogen danske advokater eller rådgiver der er stærke på det felt? Måske det kunne lette hjemme arbejdet. På forhånd tak.

    Og i hvilket område har i valg at slå jer ned?

    Glade hilsner Simon Steenholm

    1. Hej Simon

      Det lyder spændende. Jeg har ikke andre kontakter end dem, jeg henviser til i det opfølgende indlæg her https://www.concept-i.dk/blog/radgivning-flytte-til-usa.html

      Vi startede med at bo i Parkland ved Coral Springs, men efter vi er blevet skilt, bor jeg i Pompano Beach, hvor jeg kan have min båd i baghaven. Charlotte bor stadig i Coral Springs i en lejlighed.

      Hvor der er bedst, afhænger af, om I har børn, og om I ønsker liv og glade dage eller fred og ro.

  71. christian calvin windelborg jørgensen

    Hej Thomas.

    Jeg var udvekslings student i USA tilbage i 1993 og har siden hen drømt om at flytte derover igen.

    jeg er kommet i kontakt med : relocating2florida.com , og der er flere muligheder i at købe sig en forretning i Florida/USA.

    Jeg tænker selv på at købe et fitness gym og på den måde flytte til USA.

    jeg vil lige høre dig Thomas, om du kender noget til relocating2florida.com.??

    Jeg flytter desværre derover alene, så det er en stor beslutning, men mon ikke der er andre danskere jeg kan lære at kende og selvfølgelig få en omgangskreds af amerikanere.

    venligst fra Christian

    1. Hej Christian
      Nej – jeg har aldrig hørt om dem. Ser tilforladeligt ud, men jeg ville nu stadig alliere mig med en immigrationsadvokat – det er sgu ikke sjovt at købe et firma her og så konstatere, at du ikke kan få et visum af den ene eller anden årsag. Tal med Clark her: http://www.ailc.com/ (Hils fra mig)

  72. Sine Kruse Nyrup

    Hej Thomas.
    Jeg går med en stor drøm om at komme til USA og arbejde – men ved faktisk slet ikke hvor man skal starte. Det er jo en kæmpe process især i forhold til at finde arbejde og bolig.
    Har du nogle gode råd – når nu jeg ikke er selvstændig men blot ønsker et job. Måske du har nogle i dit netværk som kunne bruge en som mig – mit CV kan du se på LinkedIn – Sine kruse Nyrup.
    Jeg håber meget på at høre fra dig – og tak for et spændende indlæg!
    De bedste hilsner
    Sine Nyrup

    1. Hej Sine
      Jeg tror ikke, jeg har andre råd end dem, jeg linker til i artiklen, du har kommenteret på – altså dem her: https://www.concept-i.dk/blog/radgivning-flytte-til-usa.html

      At finde et job her kræver, at du kan noget særligt. Arbejdsløsheden i USA er lige under 7%, så du skal helt sikkert have en kant, der kan gøre dig interessant for en amerikansk arbejdsgiver. Umiddelbart har jeg ikke nogen i mit netværk, der lige dukker op. Har du prøvet diverse amerikanske jobportaler?

  73. Hej Thomas. Tak for dit svar – jeg vil kigge nærmere på jobportalen du har linket til. Jeg forestiller mig også at det vil være svært at få job – men jeg gir ikke op 🙂 Tak for svaret! Mvh. Sine

  74. Nej det var mig der fik skrevet forkert.. Har kigget på linket du sendte OG er gået igang med at lede efter diverse jobportaler 🙂 Tak endnu engang 🙂

  75. For Jer der gerne vil arbejde i USA eller Canada, så er det ret simpelt, hvis du vel at mærke er mellem 18-35 år.

    Hvis du er ældre end 35 år, bliver det besværligt og svært at komme til at arbejde som dansker i de nævnte lande.

    Men falder du indenfor aldersgruppen til og med 35 år, kan du få udleveret et såkaldt “Working holiday visum”. Det er et kombineret arbejds/ ferie visum, og du kan få udstedt det på Ambassaden.

    Således kan unge, der beslutter sig for at arbejde i ferien, blot anvende deres working Holiday Visa.

    Det er meningen, at det skal være nemt og ukopliceret for unge, at tage til USA/ Canada og kunne tage såkaldte periodejobs på hoteller, ski-sport-steder i Canada BC – eller andre steder.

    Held & lykke.

    1. Hej Maria

      Er du sikker på det? Det synes at være til Canada og Australien – men jeg kan ikke lige finde noget på det til USA. Er du ikke rar at henvise til en kilde?

  76. Cecilie Petersen

    Hej

    jeg har en drøm om at flytte til USA.
    jeg er godt nok ikke så gammel,
    men jeg regner dog også med at skulle have min far med 🙂
    men da vi er e rimelig stor familie når vi nu engang imellem er samme sted alle sammen (mig og mine søskende)
    tænkte jeg om det ikke er meget dyrt at bo i USA?
    og om du ved noget omkring huslejen der nede?

    1. Hej Cecilie

      Nu skriver du “der nede”? USA er stort – der er lige så langt fra den ene ende til den anden, som der er fra Danmark til et sted midt i Sahara 😉

      Med undtagelse af Californien, New York og nogle få andre steder er det meget billigere at bo her, end det er i Danmark.

      Held og lykke med det 🙂

  77. Cecilie Petersen

    Nu var det faktisk Californien jeg ville til 🙂 men ved du om det vildt meget dyrere end i Danmark?? og med hensyn til at tage dyr med nu ved jeg d havde en hund med, hvis nu man ikke kun har en hund er flyvning så helt udelukket?? 🙂

    Tak skal du have 🙂

  78. Hej Cecilie

    Nej – det er ikke vildt dyrere end Danmark. Det er billigere alt i alt end Danmark, men Californien er meget dyrere end resten af USA.

    Hvis man ikke kun har en hund? Betyder det, at du har en hest, 5 grise, en papegøje og en tam ulv eller hvad? 😉 Det er ikke nemt at svare på…

    Tjek med det flyselskab, du ønsker at benytte – der får du et kvalificeret svar.

  79. Kristian Schlosser

    Hej Thomas,

    Efter dine anbefalinger og motivation er jeg godt på vej til at få visum i USA.

    Advokat firmaet Martesen Wright som jeg har benyttet, lukker fred danske afdeling. Dvs jeg kan vælge at skifte til deres amerikanske afdeling og faktisk starte sagen på ny – herunder betaling for grundlæggende vejledning som jeg allerede har betalt for til deres danske afdeling, inden de valgte at lukke.

    Du anbefaler nu en anden amerikansk advokat. Hvad er grunden til dette? På hvilke områder er denne advokat bedre?
    Jeg overvejer at skifte til ham, eftersom min sag alligevel skal startes på ny.

    Igen, mange tak for at du giver!

    Hav en dejlig dag:)

    Vh Kristian

    1. Hej Kristian
      ØV – det var da surt!

      Min anbefaling af Clark Trainor skyldes, at det er ham, jeg har brugt først til at forny mit visum og senere til at få mit Green Card. Og han er super sej og yderst rimelig i pris. Han laver ikke andet end immigration overhovedet.

  80. Kristian Schlosser

    Mange tak for dit svar Thomas! Jeg giver en update når vi er ved at være i mål:)

  81. Hej igen,

    er det korrekt jeg ikke kan kontakte Clark via mail? Når jeg trykker på Contact bliver jeg viderstillet til en site der hedder inszoom.com.

  82. Kristian Schlosser

    Så er Clark kontaktet og jeg har selvfølgelig hilst:)

    Fantastisk med alt det overskud du har til at hjælpe!:)

  83. Hej Thomas
    Hvordan får du overhovedet tid til at arbejde, med alle de fantastiske oplysninger du øser ud af….:)
    Vi har selv en skøn lejlighed i Fort Lauderdale. Den bruges udelukkende som “sommerhus” og står tom når vi ikke selv benytter den. Vi er vilde med Fl og alt der følger med!
    Min søn, som har været i Florida en hel del gange, er nu blevet 22 år. Han har et voldsomt drive og en “selvstændig erhvervsdrivende” i maven. Både min mand og jeg er selvstændige – så han har selvfølgelig heller aldrig kendt til andre måder….
    Han er uddannet personlig træner og kostvejleder hos Henrik Duur, og har arbejdet i fitness verdenen de sidste par år…..og nu vil han starte en Tapas bar i Fort Lauderdale!!!! (Ingen tvivl om, at han ellers kunne gøre det fantastisk som personlig træner:))
    Vi har lejligheden og hans bedste ven, som skulle deltage i projektet, er kok. Idéen og fundamentet er for så vidt ok og bliver det en succes, vil det mobilisere nogle arbejdspladser til yngre ufaglærte lokale!
    MEN…… med det, der skrives på din side er det lige før jeg overvejer at fraråde (jeg er normalt ikke sådan at kyse) – og det til trods for, at vi har et ok netværk i Fl.
    Jeg vil på den anden side heller ikke være den lyseslukker, der “spænder ben”!

    Har du et råd – tør vi:)?

    PS Jeg tager selv over i november med tøserne (10 og 11)

    Dbh Tine

  84. Hej Thomas, jeg er en ung fyr på 22 år, der rigtigt gerne ville flytte til FL og arbejde.
    jeg er snart udlært slagter og elsker det jeg laver, men har desværre ikke nogen kontakter der over.
    Skal jeg bare rejse der over og søge alle steder eller har du nogle idéer hvad du synes jeg skal gøre.
    Jeg ved godt det ikke bare lige er til at komme der over og det kræver massere af arbejde.
    Men ville rigtigt gerne hører din mening om hvad der er en go ide, og om det er nogle gode slagtere der over.

    Du må meget gerne skrive til mig på min e-Mail: Max.jensen@live.dk

    1. Hej Max
      Det bedste er nok at rejse til USA og så forsøge at skabe kontakter, så du kan finde et sted, der vil ansætte dig og “sponsere” en arbejdstilladelse til dig. Der er ikke mange slagterbutikker som vi kender dem fra Danmark, men alle supermarkederne har store eller meget store slagterafdelinger.

      Jeg kan ok ikke sige så meget mere – jeg har ingen erfaring med at skulle finde arbejde her i USA.

  85. Hej Thomas.

    Min kone og jeg (30 og 32) har altid haft en form for udlængsel, og har altid tænkt det kunne være fedt at rykke teltpælene op, og opleve noget andet end Danmark. Vi har nu fået tre små børn (3, 3 og 2 år), men udlængselen er der sådan set stadig væk. Min kone har for godt et år siden fået job i en butikskæde med amerikansk franchise, og hvor firmaet i USA er forholdsvist stort (i danske forhold ;)). Hun er pt. ass. manager i en butik i KBH, og har et rigtigt godt forhold til den Amerikanske gut der kommer og tjekker op om franchisen bliver overholdt. Via ham, vil hun formentlig kunne få en tilsvarende stilling i USA, og de har butikker overalt i landet, så det er mere eller mindre bare at vælge staten (det bliver formentlig Florida).

    Det var en lille historie, håber ikke jeg har tabt dig.

    Jeg har læst en del på din blog, og også forsøgt at sætte mig ind i visum reglerne. Vi vil formentlig godt kunne få den amerikanske virksomhed til at sponsere hende på et H 1 eller L 1 visum, men vi har ret mange bekymringer i forhold til hvordan jeg får job, hvad med børnepasning etc. Vi er begge lønmodtagere, og måske nok ikke det man vil kalde specialiseret (efter danske standarder), men kva min kones succes i den danske butik, har vi så muligheden.

    Nu til mine bulletpoints…

    1) Hvor lang tid brugte i på at researche, sælge ting, søge visum etc. inden i tog springet?
    2) Jeg fornemmer at i har haft betydelig kapital, og derfor “nemmere” har kunne komme ind, kva iværksætter erfaring og opstart af virksomhed som i formentlig selv har finansieret. Har du nogen som helst mulighed for at vurdere mulighederne for at komme ind som lønmodtager, og i givet fald hvor meget opsparing det vil kræve?
    3) Den “nemme” forlængelse af jeres visum, har det mon været et produkt af i beviseligt har skabt arbejdspladser i USA? Vil det være “nemt” at få forlænget som lønmodtager også?

    Pyh, jeg har mange flere spørgsmål og tanker omkring det, men disse var nok de største bekymringer lige pt. Så må resten falde på plads.

    Hvis du stadig er med, så tak fordi du har givet dig tid til at læse mit indlæg, og så håber jeg at du kan give mig en smule indsigt i forhold til mine spørgsmål.

    I øvrigt en super fed podcast, giver mig blot endnu mere blod på tanden i forhold til at tage springet.

    Mvh. Henrik.

    1. Hej Henrik

      Lad os tage spørgsmålene:
      1) Hvor lang tid brugte i på at researche, sælge ting, søge visum etc. inden i tog springet?
      Fra vi blev enige om at forfølge tanken, til vi flyttede, gik der omkring et års tid. Selve visumprocessen tog et par måneder – eller måske var det tre.

      2) Jeg fornemmer at i har haft betydelig kapital, og derfor “nemmere” har kunne komme ind, kva iværksætter erfaring og opstart af virksomhed som i formentlig selv har finansieret. Har du nogen som helst mulighed for at vurdere mulighederne for at komme ind som lønmodtager, og i givet fald hvor meget opsparing det vil kræve?

      Ja – der var kapital, men det er revnende ligegyldigt i forhold til at få visum. Hvad der tæller som selvstændig er, at der investeres “at risk” i et omfang, der passer til det, der investeres i. Altså: Hvis du starter en pølsevogn, skal du investere langt mindre, end hvis du starter et jernstøberi 😉 Jeg ved intet om mulighederne som lønmodtager – beklager.

      3) Den “nemme” forlængelse af jeres visum, har det mon været et produkt af i bevisligt har skabt arbejdspladser i USA? Vil det være “nemt” at få forlænget som lønmodtager også?

      Ja klart. Og jeg ved intet om, hvordan det er som lønmodtager, men jeg går stærkt ud fra, at når der er en amerikansk “sponsor”, og ingen af jer ryger i fængsel, er det mere en formssag end nogen egentlig forhindring. I dag har jeg Green Card og om lige knapt tre år bliver jeg amerikansk statsborger 🙂

      Jeg vil anbefale, at du tager en snak med Clark Trainor – http://www.ailc.com/ – og hilser fra mig. Han kan uden tvivl hurtigt belyse jeres muligheder. Og så er det jo bare med at komme herover i varmen!

  86. Åh gud. Så sidder jeg her som en 17 årig ung fyr, som har den drøm om at bo i USA. Efter at have hørt dit podcast, blev jeg bare ellevild, for at komme til at tilbringe mit liv derovre. Jeg har selv en drøm om at blive politimand her i Danmark, og bliver den ikke opfyldt, så vil jeg kraftigt overveje at tage til USA og blive det derovre. Men, jeg har læst mig frem til, at man på forhånd skal have et arbejde klar i USA, eller ihvertfald have noget kørende… Nok om alle bekymringerne, det var vildt spændende at høre på hvordan der er gået for dig, og håber selv den drøm bliver ægte for mit vedkommende. M.v.h. Nicklas 🙂 !

  87. Ja. Men er det ikke svært at få et job derovre når man ikke har et visum eller noget overhovedet? 🙂

  88. Det ville jeg aldrig gøre, når jeg selv skal være politimand. Jeg må vel bare grave dybere i området når jeg bliver lidt ældre. er jo trods alt kun 17. Drømmende driver bare mine tanker afsted, og så kan man jo ikke lade være med at checke det hele ud 🙂

  89. Martin Christensen

    Hej Thomas.

    Jeg er en ung mand på kun 34. Jeg er en Volvo lastvongsmekanikker. Og søger et job i Florida, da jeg den dag i dag arbejder for volvo, har jeg søgt en del igennem volvo danmark, men uden held. Jeg tænker det er pga. det måske er lidt anderledes at søge jobs i Florida. Kender du en god jobs søge maskine. Eller hvordan man kontakter et firma, da jeg tænkter man ikke gør som man gør i DK.

    Mvh

    Martin Christensen

  90. Shila Mariposa

    Hej Thomas.
    Min mand har fået tilbudt sit drømmejob i Miami.
    Han arbejder for Diageo (Verdens største spiritus firma)
    Jeg arbjeder for en svensk virksomhed, som jeg har bygget op i Danmark, på kun 1 år 🙂 Jeg har meddelt dem at vi flytter, og de vil gerne ha at jeg skal starte firmaet op derovre. Vi arbejder med forbedringer af arbejdsmiljø, indeklima og hjælpemidler som er bedre for mennesker og for miljøet.
    I Danmark går vi op i den slags, men gør de det i Florida?
    Vi er igang med processen at få godkendt produkterne.
    Lige nu er min største frygt, hvordan jeg skal gribe det an.
    I Danmark er der flere beslutningstagere længere nede i virksomhederne.. Har fået at vide at det er anerledes i USA. Der skal man helt op til øverste led og det er næsten umuligt? (Det har jeg ihvertfald hørt)
    Idag laver jeg udelukkende opsøgende salg. Jeg sparker døre ind og jeg ringer og laver møder, og sælger til de møder.
    Men kan man gøre det på samme måde i USA?

    Mvh Shila Mariposa

    1. Hej Shila
      Njaaa – arbejdsmiljø og hjælpemidler er ikke nær så langt fremme som i Danmark. Men at det er et område, der får mere fokus de kommende år, er der ingen tvivl om.

      Direkte salg her i USA kender jeg reelt intet til personligt, men jeg ved, at det er muligt at sælge fra toppen – hvilket jo også er det mest effektive. Der er nok kun “trial and error metoden” til du rammer det, der virker.

  91. Shila Mariposa

    Tak for hurtigt svar 🙂
    Du har helt ret.. Det er vel ikke så anerledes.. Amerikanerne kan umuligt være mere skeptiske en danskerne ?? jeg sidder og høre din podcast nu og du siger bare alle de rigtige ting. De ting jeg frygter som i frygtede eller ihvertfald havde fordomme omkring, dem afkræfter du. Jeg har været meget bekymret, men er mere lettet nu 🙂
    Jeg har skrevet til dig på facebook, da jeg tror at vi også kan snakke om forretning 🙂
    Tak for inspirationen! Jeg er ikke bange længere ?????

  92. Hej Thomas
    Nu ved jeg godt det er nogle år gammelt det her indlæg, men var det lige det jeg faldt over ?
    Jeg må sige jeg synes det er helt fantastisk at du gør dig den ulejlighed at dele ud af din viden og oplevelser. Jeg går selv med tanken om at flytte til USA og har drømt om det i 6 år nu.
    Efter en gennemgang af din blog, podcasts og videoer er trangen til at prøve noget nyt blevet voldsomt forstærket!

    Må indrømme jeg er lidt misundelig, nok nærmere meget ? Håber virkelig jeg selv inden for den nærmest fremtid finder muligheden for at prøve kræfter med USA!

    Hilsen Daniel

  93. Hvordan er det at have børn i Florida? Hvad koster skole og fritidsaktiviteter fx?

  94. Hejsa.

    Jeg skriver til dig da jeg har en stor drøm om at flytte til USA denne er med de seneste år kun blevet styrket.

    Jeg har idag en online virksomhed og en butik kørende som driver sig selv godt.

    Hvordan får du det hele til at passe sammen med din danske virksomhed og USA?

    Hvilke forbehold skal man have?:)

    Hvilke muligheder har man for at også starte dette i USA, råd til hvordan gør man dette ?

    Skal vi bare rejse der over på almen esta ? Skal det være visum eller skal vi ansøge om greencard ?

    Hvordan i forhold til bank, cpr og personlige ting i USA ?

    Pt. Er det eneste som holder os tilbage nu er vores familie som vil vil savne, det er jo et stort valg 🙂

    Håber du vil give dig tid til at besvare nogle af spørgsmålene !

    På forhånd tak!

  95. Hej igen. Tak for svar.

    Tanken var ikke at køre US virksomhed på esta.

    Men at køre vores danske virksomhed bare som bosiddende i USA. (Administration)

    Hvis vi skulle starte noget i USA havde vi først tænkt os at gøre dette mår green card er godkendt !

  96. Det gør absolut ingen forskel, Dennis. Det er arbejde, og det må du ikke på et ESTA. Du må jo heller ikke være her mere end 3 måneder, og der er ingen mulighed for at få visum eller Green Card på den tid. Kan kun gentage: Prøv aldrig at løbe om hjørner med US Immigration!

  97. Hej igen,

    Jeg havde bare den oplevelse af at, man godt måtte adminstrere sin danske virksomhed i danmark. men bare boede i usa. (Stadig dansk løn, cvr, osv.)
    – Så det er godt at får afklaret dette. Vi vil jo gerne have orden i det hele inde vi gør noget.

    Helt korrekt 3 måneder er jo ingen tid! Skal man have et almen visum eller green card hvis man ønsker at gøre dette?

  98. Hej Thomas udover at man skal have visum eller gren card for at bo i USA. Så tænker jeg der 51 stater, og er der forskel på at det er nemmere at etablere sig i f.eks Florida end Californien eller går det kun ud på at få green card eller visum til USA

  99. Liselotte Mathiasen

    Fantastisk. Er for nylig hjemvendt fra Ferie i Florida og jeg er tabt. Som du siger i dit Cast, er vejret virkelig et argument. Vinter og gråvejrs Danmark er for mig et halvt liv. Ganske enkelt er jeg skabt i et helt forkert klima. Jeg er dybt misundelig men også fyldt med respekt for jeres mod til at sige “vi gør det sgu” . Jeg håber selv at få både mod og økonomi til at gøre det samme. SEO, Google og de sociale medier ka jo håndteres som fjern arbejde. Tak for historien som jeg hørte helt til ende.

  100. Karen Noerregaard Nielsen

    Jeg kan ikke se potcastet, overvejer osse seriøst at flytte til USA og arbejde, hvis det er muligt at få job derovre inden for mit fag.

    1. Thomas Rosenstand

      Hej Karen

      Podcasts skal høres – ikke ses 🙂 Jeg har “tryllet lidt”, og jeg håber, du kan afspille det nu!

  101. Freddi hermann

    Jeg er 20år overveje at flytte til Miami vil godt lave tøj derhend det enste jeg tænkte på at hvis der rejser der hen alene Hvordan er det sociale med folk der hen

    1. Thomas Rosenstand

      Hej Freddi
      Jeg antager, du har styr på arbejds- og opholdstilladelse? Det sociale i Miami? Jeg regner med, du mener det sociale liv? Jeg ved ikke meget om det – du skal nok have fat i nogen, der bor i selve Miami. Men det er jo en verdensberømt festby, så mon ikke der er gang i det sociale liv også.

  102. Hej Thomas.
    Har altid haft en drøm om at flytte til USA og gerne Florida en dag, har været der et par gange på ferie og elsker både klimaet og Amerikanerne ?
    Min kæreste arbejder med SEO, men tænker at hvis det er så meget fremme derovre, så er det vel næsten umuligt at få et job og dermed en arbejdstilladelse, når der er mange Amerikanere der kan tage den stilling?

    1. Thomas Rosenstand

      Hej Anne
      Jeg ved det ikke – men jeg ved, at der er rift om dem, der kan. Der er jo kun én måde at finde ud af det på: Begynde at tale med SEO virksomheder i Florida 🙂 Og nej – vi ansætter ikke, men det er der altså mange, der gør!

  103. Simon Mikkelsen

    Hej Thomas

    Kan jeg finde denne podcast andre steder? Vil enormt gerne høre dem.
    Har en lille drøm om at flytte til USA og denne podcast kan muligvis hjælpe mig med at afklare det.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top