Veteran med PTSD

Dette indlæg er hjerteblod for mig, og jeg beder dig indtrængende om at lytte og dele det med så mange som muligt - især hvis du kender en eller flere politikere. Danmark har taget en politisk beslutning om at udsende soldater, og uanset om man er enig i beslutningen eller ej, skylder vi disse mennesker respekt.

Som det er nu, er skadede veteraner uden nogen form for særbehandling - hvilket er dybt forkasteligt. Et land, der kan sende unge mennesker i krig, kan også tage sig særligt af de af dem, der kommer skadede hjem.

Lyt til Christian Hansforts historie i dette podcast. Han er blot en af mange PTSD skadede veteraner, der sjofles i ekstrem grad af sit fædreland. Han er også min bedste ven, og derfor er det ham, der taler her. Det kunne have været mange andre som ham.

Dansk krigshelt og veteran svigtet af systemet - hør historien her! Share on X

Christian Hansfort
Christian i tjeneste i Afghanistan

Råb politikerne op!

Det er mit håb, at du vil bruge enhver adgang, du måtte have, til politikere. Disse ekstremt bureaukratiske regler skal ændres, så Danmark ikke sætter disse helte ind i et forløb, der forværrer deres situation yderligere. PTSD er bevisligt stærkt invaliderende og har direkte fysisk indflydelse på hjernen. Det er skader, vores veteraner har pådraget sig i tjeneste for fædrelandet!

Tak for din tid!

Rosenstand out!

Her har du et par links til Christians historie:

TV2 Nord

Artikel fra DSB Ud At Se

Sidder du med et akut problem og har brug for hjælp? Der findes en tjeneste, der er åbent 24/7, der tilbyder psykologhjælp og akut krisehjælp.

Artiklens forfatter er Thomas Rosenstand

Rigtige kvinder og mænd deler da! Gør du?

12 kommentarer til “Veteran med PTSD”

  1. Hej Katrine

   Det var da det mindste, jeg kunne gøre! Din bror er et af de fineste mennesker! Alt godt til dig og dine 🙂

 1. christian er et af de bedste mennesker jeg kender, og han fortjener den største respekt, ligesom som mange er de andre kære veteraner.. Godt skrevet ❤️

 2. Til Christian…

  Vi mødtes i 2012 til Soldier S.M.A.R.T. kursus… Jeg selv er blevet fyret fra forsvaret på grund af kompleks PTSD og har samtidig fået afslag på at det er en arbejdsskade til trods for at jeg blev psykisk screenet umiddelbar op til min udsendelse, af tre forskellige psykologer?!

  Jeg har indtil videre overlevet på, at jeg har accepteret at vores samfund ikke er et land hvor sådanne service eksisterer…

  Jeg håber at du kommer igennem det her med et liv i behold!!!

  Ex igne!!!

 3. Chris Agerkvist

  Christian, MY Respect—BIA
  Jeg kender din historie, desvære fra min egen krop og Situation ,
  Stort du står frem og fortæller hvordan det er at være Ex Soldat, Veteran fra Forsvaret.kan kun støtte det du fortæller,,,”Skulder ved Skulder”,,,,
  Respektfuld hilsen BIA
  Chris

 4. Tonny Rasmussen

  Som veteran med ptsd, så sandt som sagt
  Respekt Christian og rigtig god vind fremover

 5. Flot interview Christian, som sædvanligt 🙂
  Blev sygemeldt i 2009, fik erkendt 15% mengrad i 2011, er lige blevet sat på ressourceforløb 1.3.2015 efter 6 år på alt fra sygedagpenge, revalidering, kontanthjælp etc. Dette resourceforløb skal forløbe de næste 5 år, så inden jeg kommer op til en ny revurdering, skriver vi 2020 og altså 11 år i et system, uden afklaring, uden mulighed for at få styr på økonomi, men til gengæld med uro og højt stress.
  Har haft over 200 timers psykolog behandling, psykiatere etc etc etc. Men nu skal alt så prøves igen igen…

  1. Hej Adam
   Først og fremmest: TAK for din tjeneste for Danmark!

   Det er beskæmmende, at Danmark har et system, der i den grad sikrer, at syge bliver sygere – og at veteraner sidestilles med mennesker, der aldrig har stået i forreste linje. Alle gode ønsker til dig!

 6. Jesper Mailand

  Kære Hansemand (og Thomas)
  Jeg har haft fornøjelsen af at være udsendt med dig tilbage i 1995 – 6 måneder i Sarajevo som ingen af os der var der, nogensinde glemmer!
  Du er stadig soldat Christian, det er nemlig ikke noget man slipper – det er en titel man gør sig fortjent til, igennem en fandens masse hårdt arbejde, på den hårde måde. BIA – for life!
  Sine Ira Et Studio – Fortes Fortuna Juvat.
  Kyskys,
  Mailand

 7. Peter Dam Madsen

  Dygtigt udført interview, Thomas!

  Imponerende værdighed og klarhed, Chr. Hansfort udviser. Jeg håber det bedste for hans sag. Både for ham og for andre i tilsvarende situationer.

  Det mindste vi kan gøre for vores udsendte, er at tage godt imod dem, når de kommer hjem.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top